به گزارش خبرنگار ایرنا، علی زراسوند روز یکشنبه در جلسه بررسی وقایع حیاتی در فرمانداری بروجرد اظهار کرد: ۴۴۰ مورد واقعه طلاق ۶ ماهه نخست امسال در این شهرستان ثبت شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۱۴ درصد کاهش داشته است.
وی بیان کرد: ۴۷۵ مورد واقعه طلاق سال گذشته در بروجرد به ثبت رسیده است.
رییس اداره ثبت احوال بروجرد افزود: میزان طلاق در هفت ماهه امسال ۴۸۹ مورد و میزان ازدواج نیز در این مدت یک هزار و ۴۲۸ مورد بوده است.
زراسوند اضافه کرد: همچنین در این مدت یک هزار و ۱۶۴ مورد ازدواج ثبت شده که سال گذشته این میزان یک هزار و ۱۴۲ مورد بوده است.
وی ادامه داد: میزان وفات در بروجرد از ابتدای امسال تا کنون (هفت ماهه) یک هزار و ۱۶۷ مورد بوده که ۶۴۱ نفر آنها مرد و ۵۲۶ نفر زن بودند، میزان ولادت در هفت ماهه امسال یک هزار و ۹۱۰ مورد بوده که یک هزار و ۴۸ مورد پسر و ۸۲۶ مورد دختر ثبت شده است.
رییس اداره ثبت احوال بروجرد یادآور شد: همچنین امسال ۴۲ مورد دوقلو زایی، چهار مورد سه قلوزایی در بروجرد به ثبت رسیده است.
معاون شبکه بهداشت و درمان بروجرد با اشاره به کاهش ۵۰ درصدی میزان مرگ و میر نوزدان در بروجرد گفت: ۲۴ نوزاد در ۶ ماه نخست سال گذشته در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان های بروجرد جان خود را از دست دادند که این میزان در ۶ ماهه نخست امسال به ۱۲ مورد کاهش یافته است.
زهرا کردی با تاکید بر کمبود نیروی متخصص و پزشک متخصص در بخش های مختلف و از جمله کمبود فوق تخصص نوزادان در بروجرد افزود: بیشتر نیروها غیر بومی هستند که پس از تمام شدن دوره طرح به محل زندگی خود مهاجرت می کنند.
وی بیان کرد: بخش عمده ای از این مشکل ناشی از جذب نیروی غیر بومی و یا جذب افرادی است که به علت وجود فاصله محل زندگی تا محل کار مجبور به ترددهای روزانه هستند که این مشکل نیز مشکلاتی برای بخش درمان بروجرد به وجود آورده است.
معاون شبکه بهداشت و درمان بروجرد با تاکید بر مهاجرت نیروی متخصص اضافه کرد: جذب نیروی غیر بومی و ناگزیری از برخی ترددها علاوه بر اینکه باعث کاهش کیفیت نیروی کار می شود فرسودگی هایی در پی دارد و همراه با استرس ها و سختی هایی است که در مورد زنان باعث افزایش سقط های مکرر می شود بطوری که امسال پنج مورد سقط بر اثر تردد و رفت و آمدها رخ داده است.
وی افزود: در چنین مواردی برای نگه داشتن بارداری و پیشگیری از سقط مکرر در مورد کارمند باید مرخصی های استعلاجی مکرر را تمدید کرد تا بارداری به سلامت خاتمه یابد این اقدام با توجه به کمبود نیرو مشکلاتی را به وجود آورده است.
ضرورت توجه به بخش مددکاری در بیمارستان ها
کارشناس مسوول امور اجتماعی بهزیستی بروجرد با اشاره به وجود برخی آسیب های اجتماعی و مشکلاتی در خصوص مراقبت های بهداشتی گفت: مددکاران اجتماعی بیمارستان ها باید اطلاعات اولیه و ضروری در مورد مراجعانی که به نوعی درگیر آسیب های اجتماعی هستند را ثبت کنند و نظارت بیشتری در این مورد صورت گیرد.
مهین گودرزی با اشاره به اینکه در بسیاری موارد حتی اطلاعات اولیه در این خصوص وجود ندارد، اظهار کرد: باید مسئله مددکاری و استفاده از مددکاران با تجربه در بیمارستان ها مورد توجه و رسیدگی بیشتری قرار گیرد تا در مواردی که نوزادانی در بیمارستان رها می شوند و قرار است به شیرخوارگاه تحویل داده شوند اطلاعات اولیه از مادر به ثبت رسیده باشد.
گودرزی با اشاره به حمایت هایی که بهزیستی از خانواده های دارای دو یا چند قلو انجام می دهد، بیان کرد: خانواده هایی که صاحب سه قلو شوند آن خانواده تا پایان ۶ سالگی چند قلوها مورد حمایت قرار می گیرند.
نظر شما