علی کشوری در گفتو گو با خبرنگار سیاسی ایرنا درباره اقدام دولت چهاردهم برای ممنوعیت مازوت سوزی در سه نیروگاه اراک، کرج و اصفهان گفت: به دلیل مشکلاتی که از گذشته با آن مواجه بوده ایم، در تمام بخشهای کشور، انرژی ها از جمله آب، برق و گاز دچار ناترازی است. اما از طرفی مازوت سوزی در نیروگاه های برخی از شهرهای صنعتی نیز سبب تشدید آلودگی هوا و آسیب به سلامت مردم میشود.
عضو هیات رئیسه کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت در اقدامی شجاعانه و موثر موضوع مازوت سوزی را مدیریت کرده است، افزود: این اقدام دولت هرچند به کاهش آلایندگی هوا به ویژه در شهرهای صنعتی کمک خواهد کرد، اما با توجه به اینکه موضوع قطع برق به صورت هماهنگ شده برای ممنوعیت مازوت سوزی در نظر گرفته شده، باید به نحوی سازوکار اجرایی آن مدیریت شود تا به بخش صنعت و کشاورزی کشور آسیبی وارد نکند.
وی خاطرنشان کرد: در کشور مصرف انرژی در همه بخشها بالا است و باید برای حفظ محیط زیست و کاهش آلودگی هوا نسبت به مصرف بهینه برق و آب و مدیریت مصرف اقدام کرد.
به گزارش ایرنا، معاون اجرایی رئیس جمهور چهارشنبه ۱۶ آبان ماه از ممنوعیت استفاده از سوخت مازوت در سه نیروگاه اراک، کرج و اصفهان براساس مصوبه هیات دولت خبرداد.
محمدجعفر قائمپناه در این باره گفت: سالهاست که در فصول سرد سال با معضل وارونگی هوا مواجه هستیم که عامل ناترازی در تامین برق است و فقط در کلانشهر اراک سالانه ۱۶ میلیون تن مازوت برای تولید برق مصرف میشود و سبب ایجاد مشکلاتی برای زندگی و حیات مردم این استان و تهران و البرز شده است.
وی با بیان اینکه رئیس جمهور دستور داد برای تامین سلامت مردم، استفاده از مازوت در نیروگاهها ممنوع شود، تصریح کرد: این رویکرد منجر به کاهش برق در شبکه توزیع و خاموشی خواهد شد اما نمیتوان شاهد مرگ مردم بر اثر آلودگی باشیم.
معاون اجرایی رئیس جمهور بر کاهش مصرف برق در سال آینده اشاره کرد و اظهار داشت: امیدواریم با مدیریت مصرف برق بتوانیم زمستان امسال را با کمترین خاموشی سپری کنیم و از مردم میخواهیم در مصرف برق صرفهجویی و در جهت سلامت دیگران در مدیریت برق دولت را همراهی کنند.
قائمپناه با اشاره به اینکه ممنوعیت استفاده از مازوت مشکلاتی را برای حوزههای مختلف برق به خصوص در حوزه صادرات ایجاد خواهد کرد، گفت: مقرر شده وزارت نیرو ساعتهای خاموشی را تنظیم کند.
نظر شما