سه‌شنبه‌های ملاقات مردمی | شهروندان: مشکلات مازندران زیاد است، خدا عاقبت ما را بخیر کند

نوشهر- ایرنا- امروز همچون سه شنبه های گذشته کنار بوستان نوید به سمت دفتر غرب استانداری مازندران (نوشهر) حرکت می کردم که پیرمردی جلویم سبز شد و گفت: آقا دفتر استانداری کجاست، گفتم با من بیا، در فاصله کم تا این دفتر از پیرمرد پرسیدم من خبرنگارم اگر مشکلی داری در خدمتم؟ گفت: مشکلات در استان بی شمار است کدام را می‌خواهید بنویسید، با این مشکلات خدا آخر و عاقبت ما و بچه هایمان را بخیر کند.

به گزارش ایرنا، گپ اولین شهروند امروز سه شنبه های ملاقات مردمی در دفتر غرب استانداری(نوشهر) با مدیران کل استانی بهانه ای شد تا از آن پیرمرد بخواهم تا دقایق کوتاه به پرسش های شخصی و عمومی من پاسخی دهد که بدون اصرار پذیرفت.

پیرمردی جهان دیده و خوش مشربی بود، بدون مقدمه وارد پرسش‌های متعددم شدم، ابتدا از درخواست شخصی اش پرسیدم گفت برای ساخت مسکن در بافت و خارج بافت روستا مشکلی دارم که آمدم تا شاید مدیران استانی بتوانند آن را حل کنند چون از شهرستان پاسخ قانع کننده ای نگرفتم.

اندکی بعد با هم وارد حیاط دفتر غرب استانداری شدیم و شماری از مراجعان اعم مردان و زنانی را می بینم که به سمت سالن اجتماعات این دفتر برای گرفتن نوبت دیدار با مدیران کل در حرکتند.

یکی از ویژگی هایی خوب این روش ملاقات مردمی مدیران کل در دفتر غرب استانداری علاوه بر حل مشکلات مردم، برای ما خبرنگاران این است که نیازها و معضلات فراروی اهالی و هر شهرستانی را می شود با گفت و گوی کوتاه با هر ارباب رجوعی آسانتر جمع آوری کنیید و انعکاس دهید.

آن پیرمرد خودش را "حاج احسان فیروزی" ۷۰ ساله از روستای منطقه لاویج بخش چمستان نور به خبرنگار ایرنا معرفی کرد و ادامه داد : ما روستاییان مشکلات فراوانی داریم که اگر می خواهم آن بیان کنم مثنوی هفتاد من کاغذ می شود.

حاج فیروزی یادآور شد : من از مسوولان و مدیران کل استان مازندران درخواست دارم که حضوری از همه مناطق و روستاهای استان بازدید کنند تا ببینند آیا همه امورات مربوط خودشان روی روال طبیعی می چرخد یا نه، امروز همه چیز قمر در عقرب شده هم مشکلات روستا و هم روستاییان زیاد شده است، وقتی یک روستایی و بومی منطقه که نمی تواند برای فرزندش در زمین پدری اش مسکن بسازد و هزارتا عیب و اشکال می تراشند و در مقابل ویلاهایی را می بینید که در عرصه های طبیعی منطقه ساخت و ساز می شود چه تعبیری می کنید.

وی اضافه کرد : بسیاری از ما روستاییان برای دریافت انشعابات چهارگانه آب، گاز و برق و تلفن مشکل داریم و برای این درخواست ها شما آنقدر به این اداره و آن اداره پاس کاری و پول دریافت می کنند که آخر دلسرد می شوید.

از این پیرمرد سرد و گرم روزگار چشیده خواستم از مشکلات منطقه بیشتر صحبت کند و ادامه داد : نکته آخر این که آقایان مسوول به داد روستاها برسند دیگر روستا به معنای واقعی نمانده و با ادامه همین روند باید روستا را تحویل غیر بومی ها سپرد و با احداث ویلاها و شهرک های مسکونی ساختار هر روستا بهم خورده است به عبارتی روستای غرب مازندران سکته زده و به درمان نیاز دارد.

فیروزی خاطرنشان کرد : به یاد دارم وقتی کوچه های روستاها عبور می کردیم صفا و مهربانی و یکرنگی را می دیدیم، بوی نارنج همه جای روستا می پیچید، خوشه های طلایی برنج در پاییز سلامت می کردند، نسیم روستا طراوت دیگر داشت، از ماشین های مدل های رنگارنگ خبری نبود اما همه همدیگر را کمک می کردند، شب نشینی های بی دغدغه حلاوت دیگر داشت، به هر طرف نگاه می کردی باغ های مرکبات را می دیدی که سردرختی های آن تعظیم ات می کردند، خانه ها نه سیمان و سنگ و سکوت بلکه گاهگلی بود اما در آن صفا و همدلی بود، خبری به نام تصرف و تغییرکاربری اراضی و باغ نمی شیندیم، چرا به اصطلاح متمدن و سوار بر ماشین شدیم همه داشته های طبیعی مان را نابود کردیم، روستاها دلگیر شده دیگر در آسمانش جشن پرندگان را نمی بینی و با ادامه این هجمه های تخریبی ناشی از بی مدیریتی و بی تدبیری و ناآگاهی همه ما از مردم گرفته تا مسوولان خداوند آخر و عاقبت مان را ختم به خیر کند.

سه‌شنبه‌های ملاقات مردمی | شهروندان: مشکلات مازندران زیاد است، خدا عاقبت ما را بخیر کند در ادامه - با شماری دیگر از متقاضیان به گفت و گو نشستم که از رامسر تا شهرستان نور آمده بودند و درخواست‌ های متفاوتی داشتند، یکی می گفت نیازمند حمایتم درآمد ندارم، دیگری گفت وام می خواهم، سومی هم از سرگردان بودن زمینش می گفت که هنوز تعیین و تکلیف نشده بود و فردی دیگری از طرح هادی انتقاد کرده بود، پنجمی نیز از چالش تغییرکاربری زمین ها و باغ های منطقه گلایه داشت و عده ای دیگر دریافت انشعابات چهارگانه را از جمله درخواست هایشان اعلام کردند.

صندلی های امروز سالن اجتماعات غرب استانداری مازندران (نوشهر) همچون گذشته پر از ارباب رجوع است که به نوبت نشسته اند، انتهای صف در کنار چند ارباب رجوع نشستم و خودم را معرفی کردم و گفتم برای تهیه گزارش خبری به این دفتر آمدم، هنوز مقدمات صحبتم تمام نشده بود، گفت: من "رضا حسین زاده" جوانی دانش آموخته از کتالم و ساداتشهر رامسر امروز برای یافتن کاری به این دفتر آمدم تا شاید روزنه ای فراهم بشود.

این جوان ساداتشهری که از بیکاری می نالید و داشتن شغل را برای خود آرزو می دانست، خاطرنشان کرد : دانشگاه رفتم برای روزی که وارد بازار کار شوم اما نشد که نشد الان پنج سال بعد از گرفتن کارشناسی ارشد رشته جغرافیا بیکارم و کسی نیست که بگوید چرا بیکاری؟، آنچه از اطرافیان می شونم این است که می گویند چرا ازدواج نمی کنی، شما خبرنگارید به من بگوید که جوانی که خانه و شغل و درآمد و حامی ندارد می تواند در این روزگار بی حساب و کتاب ازدواج کند.

حسین زاده که همه کلامش از دایر مشکلات می گنجید، اظهارکرد: مشکلات این که اکنون در هیج روستایی در منطقه ما و حتی غرب مازندران نه باغی و نه اراضی کشاورزی وجود دارد تا بتواند در هر شکلی روی آن کار کشاورزی کنی، ویلاها همه روستاهای غرب مازندران را بلعیدند.

وی ادامه داد: در روستاها منطقه ما آنقدر ساخت و ساز غیرقانونی شده که کسی اکنون یارای برخورد با این مشکلات نیست و من امروز این مشکل را حضوری به مدیران کل حاضر در این دفتر خواهم گفت.

وی تصریح کرد : امروز خانمی را در این دفتر دیدم که نیاز به حمایت کننده داشت از کلامش پیدا بود که می خواست به مدیران کل بگوید او را تحت پوشش کمیته امداد یا بهزیستی در آورد که من او را دیدم به خودم گفتم خدا را شکر هنوز پول تو جیبی پدر قطع نشده به خودم با همه خرج و مخارجم مجردی امیدوار شدم.

جوان ساداتشهری در خطاب به من با بیان این که خانه از پای بست ویران است، گفت: وقتی در شهری کارخانه ای نیست، در منطقه ما چرخ صنعت گردشگری می لنگد، دانشگاه ها بدون حساب و کتاب دانش آموخته تولید می کنند، بستری برای جذب نیروی انسانی در نهادهای اجرایی نیست، ازدواج برای دختران و پسران این سرزمین یک آرزو شده، وقتی ریه هایمان یعنی جنگل های منطقه را تخریب و تصرف می کنند و حتی زمین های ساحلی را می خورند و صدها مشکل دیگر، آیا سخنی مانده که نگفته باشم تو خود حدیث مفصل بخوان از این مشکلات.

وی معتقد است در این ملاقات های مردمی، مدیران کل استانی باید برای برون رفت چالش اساسی هم اهالی و هم مناطق غرب مازندران توجه ویژه ای اتخاذ بشود و اگر سال به سال مشکلات مطروحه اهالی در این دفتر جمعبندی و بر رفع آن اقدام بشود به طور قطع بسیاری از مشکلات تکرار نخواهد شد.

حسین زاده به عنوان مثال به ساخت و ساز در داخل بافت و خارج بافت و ترافیک در روستاها اشاره کرد و یادآور شد : جمعیت روستاها در چهار قبل در این مناطق زیاد نبوده اما امروز غیر بومی ها آمدند و ترافیک که در روستاها معنا نداشت امروز به یک چالش تبدیل شده است و طرح هادی و وسعت روستاها نیز باید بازنگری بشود.

سه‌شنبه‌های ملاقات مردمی | شهروندان: مشکلات مازندران زیاد است، خدا عاقبت ما را بخیر کند

خدیجه مسعودی دیگر ارباب رجوع امروز بود که برای درخواست ۵۰۰ میلیون ریال وام کم بهره به این دفتر مراجعه کرده بود و در گفت و گو با خبرنگار ایرنا یادآور شد : این مقدار وام را برای خرید چرخ خیاطی می خواهم تا با آن روزگار بگذرانم.

این زن میانسال اهالی یکی از روستای کلارآباد شهرستان عباس آباد ادامه داد : مسوولان باید برای همه اقشار بیکار جامعه تدابیری بیندیشند به عنوان مثال مسوولان امر باید کارگاه های صنایع دستی را در روستاهای غرب مازندران راه اندازی کنند تا دختران و زنان بیکار هر روستایی مشغول به کار شوند و نظیر اینگونه اقدامات به رفع بسیاری از دغدغه های بیکاران خاتمه می دهد.

امروز سه شنبه چهار مدیرکل استانی از جمله مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مازندران حوالی ساعت هشت صبح در دفتر غرب استانداری مازندران در نوشهر حضور یافتند و تا ساعت ۱۴ به درخواست شماری از متقاضیان پاسخ دادند.

اشتغال، انشعابات چهارگانه، تسهیلات بانکی، داخل بافت و خارج بافت روستا، تغییر کاربری و ساخت و سازهای غیرمجاز عمده درخواست های متقاضیان در دیدارهای مردمی مدیران کل در دفتر غرب استانداری مازندران در نوشهر بود که با حضور چهار مدیرکل نهادهای اجرایی استان برگزار شد.

مدیرکل بازرسی، مدیریت عملکرد و امور حقوقی استانداری مازندران از پاسخگویی به درخواست شماری از متقاضی در ملاقات مردمی مدیران کل در دفتر غرب استانداری این استان خبر داد.

اسماعیل مهرافزا به حضور پنج مدیرکل نهادهای اجرایی در ملاقات مردمی امروز دفتر غرب استانداری اشاره کرد و گفت: امروز مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مازندران در دفتر غرب استانداری مازندران به نیابت استاندار در این ملاقات مردمی حضور داشت که به درخواست های مردمی پاسخ داده است.

مدیرکل بازرسی، مدیریت عملکرد و امور حقوقی استانداری مازندران ادامه داد: برآیندها مبین این است که فراوانی موضوعات دیدار مردمی امروز بیشتر در حوزه اختیارات مدیران کل حاضر امروز این دفتر بوده که در واقع مردم دارند خود را با هر مسوولی که هر سه شنبه به این دفتر می آید منطبق می کنند.

وی تصریح کرد: موضوعاتی که مردم غرب مازندران در دیدارهای امروز مطالبه می کنند از لحاظ اجرایی و شرح وظیفه با مدیران کلی به این دفتر می آیند همخوانی دارد و اوضاع دارد بهتر پیش می رود.

مهرافزا گفت: از آغاز فعالیت دفتر غرب استانداری مازندران تا امروز افزون بر ۱۵ هزار درخواست مردمی در سامانه سامد استانداری مازندران متخص این دفتر ثبت شده است.

دفتر نمایندگی استانداری مازندران در اول دی ماه ۱۴۰۲ با هدف دسترسی آسان مردم غرب استان به مدیران ارشد مرکزنشین در نوشهر راه اندازی شده است.

خطرات جاده‌ای، طولانی شدن رسیدگی به در خواست‌های اداری و دسترسی نداشتن آسان به مدیران استانی از دغدغه‌ها و رویاهای دست نیافتنی مردم غرب مازندران بود که با شکل گیری دولت جهادی سیزدهم و استقرار این دفتر گامی مؤثر برای جلوگیری از تمرکز زدایی و توزیع عادلانه خدمات در این خطه غربی مازندران برداشته شد.

غرب مازندران ۲۱ شهر، هزار و ۱۵۰ روستا و هفت شهرستان و افزون بر یک میلیون نفر جمعیت دارد.

نور، نوشهر، چالوس، کلاردشت، عباس آباد، تنکابن و رامسر در غرب مازندران واقع شدند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha