به گزارش خبرنگار ایرنا، مسلم مرادی روز سه شنبه در آیین شکرگذاری سیب در شهرستان بروجرد اظهار کرد: فاز اول سردخانه ۱۰ هزار تنی میوه با ظرفیت یک هزار تن آماده بهره برداری است و تا پایان سال جاری نیز این سردخانه تکمیل و افتتاح می شود.
وی افزود: بروجرد رتبه اول در تولید سیب را در استان دارد و سالانه بیش از ۴۰ هزار تن محصول از باغ های این شهرستان برداشت می شود.
فرماندار بروجرد اضافه کرد: از محصول سیب بروجرد اکنون سه هزار تن پوره تولید می شود و بخشی از محصول که به عنوان پادرختی و مازاد است به واحدهای بهینه سازی صنایع تبدیلی ارسال می شود.
مرادی بیان کرد: ۲ شرکت صنایع تبدیلی در شهرک صنعتی بروجرد ایجاد شده که بیش از ۱۵ هزار تن محصول پادرختی را فرآوری می کند.
انتقال دانش فنی به کشاورزان و بهره برداران ضروری است
رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با تاکید بر ضرورت انتقال دانش فنی به کشاورزان و بهره برداران در راستای افزایش بهره وری گفت: اکنون ما باید از مزارع و اراضی برداشت اقتصادی داشته باشیم، باید بدانیم چه محصولی را در کجا بکاریم تا با هدف گذاری درست در حوزه صادرات محصولات کشاورزی فعالیت کنیم.
سید عماد شاهرخی بیان کرد: سیب با کیفیتی که الان در بروجرد تولید می شود در حوزه کیفیت و بسته بندی برای صادرات مطلوب است و باید سرمایه گذار برای خرید توافقی داشته باشیم تا بخشی از محصول را ذخیره و بخشی را به بازار عرضه کنیم.
وی ادامه داد: اقدامات خوبی در حوزه بسته بندی میوه با سرمایه گذاری چهار تا پنج میلیارد ریالی صورت گرفته که این اقدامات باید افزایش و توسعه یابد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان بیان کرد: در طرح جهش تولیدی در دیمزارها با توجه به اینکه ۷۵ درصد اراضی ما دیم است با اقدامات انجام شده رتبه چهارم کشور را به دست آوردیم.
شاهرخی اضافه کرد: در تولید گندم ۱۱ درصد، دانه های روغنی ۲۴ درصد و ۵۰ درصد گیاهان علوفه ای افزایش تولید حاصل شده که با اجرای طرح توسعه در پنج ساله دوم این مقدار تولید محصول به ۲ برابر خواهد رسید.
وی یادآور شد: در سه سال گذشته هشت ایستگاه پمپاژ با پیگیری و تلاش به سرانجام رسید که سه هزار هکتار اراضی را تحت پوشش دارند با راه اندازی این پمپاژها رتبه دوم اجرای سیستم های نوین آبیاری کشور را به دست آوردیم.
رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان تاکید کرد: افق بسیار روشنی برای کشاورزی استان وجود دارد و امروز استقلال کشور را مدیون امنیت غذایی هستیم که تولیدکنندگان و کشاورزان انجام می دهند.
شاهرخی گفت: سرشماری عمومی کشاورزی در حال انجام است و پیشرفت ۱۰ درصد هدف گذاری انجام شده که این مهم اساس و پایه برنامه ریزی ۱۰ ساله برای کشاورزی است و تاثیری در یارانه و کمک های نهادهای حمایتی ندارد.
وی افزود: اگر آماری از زمین های کشاورزی و باغی استان نداشته باشیم نمی توانیم از حق خود دفاع کنیم باید داده های و اطلاعات دقیق باشد تا بر مبنای آن مطالبه گری کنیم، هر جا اطلاعات کامل داشته ایم حق استان را به دست آوردیم.
نظر شما