به گزارش خبرنگار ایرنا، نام تیمشان در پانزدهمین دوره لیگ برتر فوتبال بانوان کشور زارع باتری سنندج بود. تیم "زارع باتری سنندج" فصل گذشته (۱۴۰۱-۱۴۰۲) در مجموع در ۱۸ بازی با کسب پنج پیروزی، چهار تساوی، ۹ شکست و ۱۹ امتیاز در رده هفتم جدول ۱۰ تیمی این رقابتها قرار گرفت.
قبل از زارع باتری، دختران کردستانی یک فصل هم تحت نام «وچان» به میدان رفتند و قبل از آن نیز شرکت راهیاب ملل مریوان به مدت چند فصل حامی استعدادهای بیشمار این استان بود.
در فصل شانزدهم امتیاز لیگ برتری فوتبال بانوان از باشگاه زارع باتری به باشگاه «کانی» کردستان انتقال یافت تا دختران کردستانی در فصل جدید این رقابتها هم حضور داشته باشند.
فصل هفدهم هم از راه رسید و این بار نام تیم کردستان، "ایستا" شد، حال دیگر تغییر نام برای تیم کردستان عادت شده است و هر فصل با یک نام به میدان می رود.
گفته می شد فصل گذشته لیگ برتر فوتبال زنان وقتی به اتمام رسید، کانی کردستان به علت نداشتن اسپانسر و فشارهای مالی امتیاز خود را برای فروش گذاشته و شنیده شد که استقلال و پرسپولیس به دنبال خرید امتیاز این تیم رفته اند اما گویا مبالغی که پیشنهاد داده بودند بسیار پایین بود تا مدیران کانی از فروش امتیاز این تیم به استان دیگر صرف نظر کنند.
حامی مالی جدید نور امید را در دل تیم زنده کرده است و با شروع طوفانی خود در بازی نخست و با زدن هفت گل به آوای تهران، انگار خون تازه ای در رگ دختران فوتبالیست کردستان جاری شده است.
در چند سال گذشته دختران فوتبالیست استان تحت عناوین مختلف و در ۲ شهر مریوان و سنندج به عنوان نماینده این استان در لیگ برتر فوتبال بانوان ایران حضور مستمر داشته اند.
اگر چه تغییر نام در ابتدای هر فصل، امری مرسوم به حساب نمی آید اما این روزها که ورزش استان کردستان حامیان متعددی را در اطراف خود نمی بیند، همین استمرار هم، عاملی برای معرفی توانمندی های بانوان و فوتبال استان است.
آماده برای بازی پنجم
تیم ایستا با همه کش و قوس ها خود را بالا کشیده و در این فصل با ۲ برد، یک باخت و یک تساوی در رده سوم جدول رده بندی لیگ برتر زنان کشور قرار دارد و بازی بعدی را به مصاف تیم خاتون بم می رود که یک پله بالاتر از ایستا در جدول قرار دارد.
تیم ایستا با همه کش و قوس ها خود را بالا کشیده و در این فصل با ۲ برد، یک باخت و یک تساوی در رده سوم جدول رده بندی لیگ برتر زنان کشور قرار دارد و بازی بعدی را به مصاف تیم خاتون بم می رود که یک پله بالاتر از ایستا در جدول قرار دارد.
نگاه آماری به بازی های این ۲ تیم از این قرار است: هر ۲ تیم، ۲ برد دارند، ایستا یک باخت و یک تساوی و خاتون هم بدون باخت ۲ تساوی در کارنامه خود دارد؛ بهترین برد ایستا مقابل آوای تهران با هفت گل زده و یک گل خورده است و در مقابل، خاتونهای بم، طاران البرز را هفت بر هیچ در بهترین بازی خود در هم کوبیدهاند در حالیکه بدترین شکست برای ایستا هم در مقابل همین تیم البرزی با نتیجه ۲ بر یک به نفع طاران رقم خورد و این نشان می دهد که ایستا کار سختی پیش رو دارد.
میانگین گل زده ایستاها در هر بازی، ۳.۷۵ و خاتونها ۴.۳۳ و میانگین گل خورده هم برای خاتون ۰.۳۳ در هر بازی و ایستا ۱.۲۵ است.
تیمی در خور لیگ برتر داریم
همه بازی ها سختی های خودش را دارد و بازیکنان خوب در تیم ها پخش شده اند، این را سرمربی تیم ایستا به خبرنگار ایرنا گفت.
فاطمه صادقی که سالهاست کنار تیم دختران کردستان ایستاده و با همه سختی ها و بی پولیها پا پس نکشیده است، ادامه داد: خاتون بم، سپاهان اصفهان و گلگهر سیرجان، تیم تام و ملوان انزلی تیم های خوبی هستند و امسال سطح مسابقات واقعا بالاست.
وی اضافه کرد: هر بازی از قبل برنده ندارد و نمی توان پیش بینی کرد ولی ما تمام تلاشمان را می کنیم که بهترین عملکرد را داشته باشیم.
صادقی از حامی مالی خوبی گفت که امسال کنار تیم است و افزود: با این حامی، تیم آنگونه که باید شایسته لیگ برتر باشد، هست و حمایتهای خوبی دارند و امیدواریم با حمایت مسئولان، این انگیزه در اسپانسر حفظ شود و با قوت این روند را ادامه دهیم.
او درباره مشکلات مالی گذشته هم دل پری داشت و گفت: با وجود مشکلات مالی، ما روی نواری بودیم و ۱۱ تا ۱۲ سال با حامی یا بدون حامی تمام تلاشمان را کردیم امتیاز حضور در لیگ برتر را نگهداریم و تا حالا توانستیم این مهم را انجام دهیم، ضمن اینکه به دلیل عشق و علاقه به دختران ایران زمین و کردستان، تمام تلاش خود را می کنیم تیم در کوران لیگ برتر بماند.
فعلا حامی داریم
ایستا فعلا در کنار ما هست و امتیاز لیگ برتری استان دست ایستاست، سرمربی ایستا با بیان این مطلب ادامه داد: امیدواریم سال های سال این اسپانسر را کنار خودمان داشته باشیم.
صادقی افزود: سال های سال است راجع به عدم حمایت صنایع و معادن از ورزش کردستان صحبت می کنیم؛ خودشان باید به این نتیجه برسند که این مسئولیت اجتماعی و وظیفه است و همانطور از آب وخاک این استان استفاده می کنند، به بچه های استان هم برسند.
سال های سال است راجع به عدم حمایت صنایع و معادن از ورزش کردستان صحبت می کنیم؛ خودشان باید به این نتیجه برسند که این مسئولیت اجتماعی و وظیفه است و همانطور از آب وخاک این استان استفاده می کنند، به بچه های استان هم برسند.
وی گفت: ما تیم های مختلف خوبی داریم که می توان در استان تیم داری کرد تا بچههای ما به استان های دیگر نروند و انتظار داریم در این زمینه ورود کنند.
سمیرا محمدی، زهره جلالی، غزاله بنی طالبی، کوثر کمالی، بهناز طاهرخانی، فاطمه متولی، فهمیه ارزانی، فاطمه مخدومی، محدثه زلفی، فاطمه شبان، فروغ موری، سمانه قاشیه و نازیلا بهاری بازیکنان تیم ایستا هستند.
ملی پوشان ایستا را فاطمه شبان، محدثه زلفی، فاطمه مخدومی، فهیمه ارزانی و بهناز طاهرخانی تشکیل می دهند.
جانا سخن از زبان...
معاون امور عمرانی استاندار کردستان هم همین هفته در مراسم تجلیل از هیات های ورزشی استان این سوزن را به شرکت های چند منظوره، معادن و صنایع استان زد که در عمل به مسوولیت اجتماعی خود کوتاهی کرده و ورزش را نایدیده گرفته اند.
کیومرث حبیبی یادآور شد: منکر کمبود منابع مالی، تجهیزات و اماکن ورزشی نیستیم ولی اینها عاملی برای ضعیف شدن بخش ورزش نیست.
وی بر لزوم عمل به مولدسازی اموال دولتی در حوزه ورزش بر اساس ماده ۲۷ تاکید کرد و گفت: این واگذاری برای کاربرد بهتر به اهل فن باشد تا با یک بدنه تجاری کوچک بشود، ضمن اینکه منابع مالی مناسبی را از محل درآمد آن برای ورزش در نظر گرفت.
در بسته صنایع و معادن کردستان به روی ورزش
مسئولان قبلی کردستان بارها به دنبال پیدا کردن حامیان مختلف برای تیمهای کردستانی بودند ولی هر بار به در بسته صنایعی خوردند که انگار صنعت ورزش به ویژه فوتبال را هنوز درست نشناختهاند یا شاید هم زنان را آنقدر توانمند نمی بینند که نمی خواهند در حوزه ورزش بانوان سرمایه گذاری کنند.
این در حالی است که سالهاست از زمانی که ورزش حرفهای به صورت یک فعالیت پاره وقت بود، گذشته است و امروز تیمهای چند ملیتی میلیونها دلار صرف حمایت از ورزشکاران محبوب رویدادها و باشگاهها میکنند تا برندهای خود را به نمایش بگذارند.
امروزه ورزش دیگر تنها بازی یا سرگرمی نیست بلکه از صنایع پردرآمد دنیا محسوب میشود و سودآوری ورزش به طور چشمگیری هر سال افزایش مییابد و صنعت ورزش را پردرآمدتر از پیش میکند.
البته مسئولان هم نباید از این مساله غفلت کنند که صنعت ورزش، بازاری است که محصولات و خدماتی مانند ورزش، سلامتی، تفریح، نشاط و غنی سازی اوقات فراغت را به همراه دارد و این یعنی سلامت جامعه.
نظر شما