به گزارش روز سهشنبه ایرنا از تارنمای خبری روزنامه هندوستان تایمز، رسانههای افغانستان گزارش دادند:حکومت سرپرست اکرامالدین کمیل را به عنوان سرکنسول موقت در بمبئی منصوب کرده است و این اولین انتصاب از سوی حکومت سرپرست طالبان در هند محسوب میشود.
این انتصاب پس از اولین دیدار هفته گذشته یک هیات هندی با محمد یعقوب، سرپرست وزارت دفاع حکومت سرپرست طالبان در کابل صورت گرفته است. کمیل هم اکنون در بمبئی حضور دارد و طبق اعلام مقامات طالبان، مسوولیت خدمات کنسولی را بر عهده خواهد داشت.
خبرگزاری باختر، رسانه رسمی طالبان هم به نقل از سوی وزارت خارجه این کشور تایید کرد کمیل به عنوان «سرکنسول در بمبئی» منصوب شده است.
این گزارش افزود: او هم اکنون در بمبئی است و وظایف خود را به عنوان یک دیپلمات انجام میدهد.
براساس گزارش باختر، کمیل دارای مدرک دکترا در حقوق بینالملل است و پیش از این به عنوان معاون مدیر در بخش همکاریهای امنیتی و امور مرزی وزارت خارجه حکومت سرپرست طالبان فعالیت داشته است.
شیر محمد عباس استانکزی، معاون سیاسی وزارت خارجه حکومت سرپرست طالبان، نیز روز دوشنبه در شبکه اجتماعی ایکس درباره انتصاب کمیل به کنسولگری بمبئی پستی منتشر کرد.
کمیل چندین سال در هند زندگی کرده و به نظر میرسد این انتصاب به دلیل کمبود کارمندان دیپلماتیک در دهلی نو و بمبئی برای رسیدگی به مسائل کنسولی جمعیت بزرگ افغانها در هند صورت گرفته است.
بیشتر دیپلماتهای منصوبشده توسط دولت پیشین افغانستان، از جمله سفیر سابق فرید مامونزی، هند را ترک کردهاند.
پس از خروج مامونزی از هند در سال ۲۰۲۳، دیگر دیپلماتهای منصوبشده توسط دولت قبلی در نوامبر سال گذشته (آبان ۱۴۰۲) به دلیل حمایت نشدن از سوی دولت هند، سفارت افغانستان در دهلی نو را تعطیل کردند.
زکیه وردک که در آن زمان سرکنسول بمبئی بود، مسوولیت سفارت را به عهده گرفت اما در ماه مه ۲۰۲۴ (اردیبهشت ۱۴۰۳) پس از گزارشهایی مبنی بر دستگیریاش در فرودگاه بمبئی بهدلیل تلاش برای قاچاق ۲۵ کیلوگرم طلا از دبی، از سمت خود استعفا داد.
به گفته منابع آگاه، کمیل یک پشتون از استان ننگرهار در شرق افغانستان است. او تحصیلات کارشناسی خود را در رشته حقوق در دانشگاه اسلامی اسلامآباد پاکستان به پایان رسانده، سپس مدرک کارشناسی ارشد و دکترای خود را از دانشگاه آسیای جنوبی کسب کرده است.
مانند دیگر کشورها، هند نیز حکومت سرپرست طالبان را که پس از سقوط ناگهانی دولت اشرف غنی در اوت ۲۰۲۱ (شهریور ۱۴۰۰) به قدرت رسید، به رسمیت نمیشناسد و پس از بسته شدن سفارت و خروج همه کارکنان، هند در ژوئن ۲۰۲۲ (خرداد ۱۴۰۱) با اعزام یک «تیم فنی» حضور دیپلماتیک خود را در کابل از سر گرفت.
نظر شما