اسماعیل قربانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه کار برداشت زعفران از نیمه آبانماه در شهرستان گناباد آغاز و تا روزهای میانی آذرماه ادامه می یابد، افزود: امید است ۱۰ تن و ۶۰۰ کیلوگرم زعفران خشک امسال در این شهرستان برداشت شود.
وی ادامه داد: متوسط عملکرد تولید زعفران در گناباد سه کیلوگرم در هکتار پیش بینی شده است.
مدیر جهاد کشاورزی گناباد توجه به کاشت محصولات کم آب بر و سازگار با اقلیم گناباد را تنها راه مواجه با شرایط اقلیمی این شهرستان از جمله خشکسالی و کمبود منابع آبی ذکر و بیان کرد: با وجود ظرفیت های تولید و کیفیت مطلوب زعفران گناباد ولی در ۲ دهه گذشته به دلیل مشکلات مختلف از جمله خشکسالی و گرمای هوا توسعه این محصول در شهرستان با مشکل روبرو شد.
وی اضافه کرد: بارش برف و باران زیاد در گذشته موجب تقویت و دفع آفات زمین های زعفران می شد ولی هم اکنون بارش کم و افزایش دمای هوا در پاییز و زمستان، اثربخشی فعالیت را در این بخش کاهش داده است.
قربانی اظهار کرد: از مجموع ۱۱۷ هزار خانوار خراسان رضوی که به کشت زعفران اشتغال دارند، نزدیک به پنج هزار نفر در شهرستان گناباد فعال هستند و بر اساس آزمایشات، کیفیت زعفران این شهرستان بالاتر از استانداردهای جهانی است و عطر و رنگ خوبی دارد.
ایجاد صنایع تبدیلی ضرورت توسعه کیفی زعفران در گناباد
رییس تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی گناباد هم فعالیت ۲ شرکت در بخش بسته بندی زعفران در این شهرستان را یادآور شد و ایجاد صنایع تبدیلی را ضرورت توسعه کیفی این محصول و موفقیت در صادرات و حضور موفق در بازارهای هدف برشمرد.
علی موذنی ادامه داد: مهمترین علت توسعه نیافتن سطح زیر کشت زعفران گناباد کاهش دبی منابع آبی، خشکسالی، شرایط اقلیمی، نیروی انسانی و نوسانات قیمت این محصول در بازار است و گرمای بیش از حد هوا در ماه های خرداد و تیر در این شهرستان، کاهش تولید جوانه گل زعفران و گل دهی آن را به همراه داشته است.
وی تصریح کرد: کاهش بارش برف و باران و گرمای نسبی هوا در سال های گذشته در دامن زدن به این مشکلات موثر بود.
رییس تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی گناباد ادامه داد: مدیریت جهاد کشاورزی برای افزایش آگاهی عمومی نسبت به تولید زعفران با کیفیت اقدام به برگزاری دوره های آموزشی و کاشت مزارع آرمانی زعفران برای گروه های هدف و فعالان این بخش در طول سال می کند.
رییس اداره تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی گناباد کوددهی مناسب از جمله کودهای آلی و ریز مغذی ها را در افزایش تولید محصول زعفران موثر دانست و افزود: استفاده از محلول پاشی در فصل زمستان باعث افزایش ۲۵ درصدی تولید این محصول می شود.
وی نقش خرید توافقی زعفران توسط دولت را در تثبیت قیمت ها موثر ذکر و بیان کرد: استمرار این سیاستهای حمایتی موجب دلگرمی کشاورزان و ادامه کاشت زعفران می شود.
از مجموع ۲۱ هزار و ۷۰۰ هکتار اراضی کشاورزی گناباد سه هزار و ۵۵۰ هکتار سطح زیر کشت زعفران تشکیل می دهد.
۱۴ هزار بهرهبردار بخش کشاورزی گناباد با کشت و زرع بر روی ۲۰ هزار هکتار کشتزار آبی، هزار و ۷۰۰ هکتار دیمزار و پرورش ۵۰۰ هزار راس دام، سالانه ۸۷ هزار تن محصولات زراعی، باغی و دامی را تولید و روانه بازار مصرف میکنند.
مرکز شهرستان ۹۳ هزار نفری گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.
این شهرستان متشکل از ۲ بخش "مرکزی و کاخک" است و چهار شهر "گناباد، بیدخت، روشناوند و کاخک" و ۱۰۶ روستا دارد و ۳۴ هزار نفر از جمعیت آن در مناطق روستایی سکونت دارند.
نظر شما