عصر امید؛ جریانی برای پویاسازی ارتباط دانشگاه، صنعت و کشاورزی

ارومیه- ایرنا- ششمین رویداد و نمایشگاه ملی عصر امید غذا و فراسودمندها به میزبانی آذربایجان غربی و به همت دانشگاه آزاد اسلامی رقم خورد تا دانشجویان در کنار کلاس و درس، حضور در عرصه های دانش بنیان و اقدامات فناورانه را در راستای ارتباط بهتر با صنعت و زمینه سازی برای رشد هردوبخش را به عینه تجربه کنند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، ششمین رویداد ملی عصر امید به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی در ظاهر نمایشگاه است اما در باطن امکان نشست‌های رو در روی دانشگاه با صنعت را مهیا می‌کند و نتیجه آن انعقاد قراردادها و حل مشکلات صنعت است.

دانشگاه آزاد عنوان و رویکرد این رویداد را با "غذا و فراسودمندها" معرفی کرده و با توجه به تعاملات قبلی خود با صنایع به دنبال فرصت‌هایی برای همراهی با بخش صنعت به ویژه صنعت غذاست.

وجه دیگر و شاید مهمتر این رویداد فناورانه این است که صنایع از نزدیک با توانمندی شرکت‌های دانش‌بنیان، اعضای هیات علمی و دانشجویان دانشگاه آشنا ‌می شوند و این ارتباط می تواند در توسعه صنعتی بخش های مختلف اثرگذار باشد.

این رویداد اکنون در دانشگاه آزاد اسلامی ارومیه در محل سالن شهید امینی با حضور میهمانان و مسوولان ملی و منطقه ای و همچنین با مشارکت صنایع مختلف و دانشجویان در حال برگزاری است.

انعقاد تفاهم نامه بین دانشگاه آزاد اسلامی با سازمان نظام دامپزشکی و صمت آذربایجان غربی

در حاشیه این رویداد، ۲ تفاهم نامه همکاری مشترک بین دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی با سازمان نظام دامپزشکی و اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان منعقد شد.

تفاهم نامه بین دانشگاه آزاد و سازمان نظام دامپزشکی آذربایجان غربی در راستای منویات مقام معظم رهبری و تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی به منظور دستیابی به اهداف مندرج درسند چشم انداز و برنامه ششم توسعه کشور و نیز گام دوم انقلاب اسلامی و به منظور استفاده از توانمندی های علمی و توسعه همکاری های آموزشی، تحقیقاتی، فناوری و اجرایی بین دانشگاه آزاد اسلامی و سازمان نظام دامپزشکی منعقد شد.

ایجاد بستر مناسب جهت بهره گیری حداکثری از پتانسیل ها، برگزاری کارگاه های آموزشی ضمن خدمت توسط دانشگاه، همکاری در برگزاری تورهای صنعتی برای اعضای هیات علمی، کارکنان ودانشجویان دانشگاه وهمکاری درطرح پویش دانشگاه به منظور تربیت نیروی متخصص و کارآمدی دوره های تحصیلی از جمله اهداف انعقاد این تفاهم نامه است.

همچنین تفاهم نامه همکاری مشترک بین دانشگاه آزاد اسلامی استان آدربایجان غربی و اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان با هدف ایجاد زمینه همکاری های علمی، فناوری در بخش های پژوهشی، مطالعاتی و آموزشی و استفاده متقابل از توانمندهای منابع انسانی، دانش فنی، فناوری و تجهیزات آزمایشگاهی به منظور حل مشکلات و چالش های پیش روی صنایع و معادن استان اذربایجان غربی به امضا رسید.

برگزاری ۱۲ کارگاه تخصصی در راستای توجه به موضوع غذا و فراسودمندها

به گفته رییس دانشگاه آزاد اسلامی کشور، در حاشیه ششمین رویداد ملی عصر امید با محوریت غذا و فراسودمندها، ۱۲ کارگاه تخصصی نیز در حال برگزاری است که هدف آنها انتقال تجربه برای دانشجویان، دانش پژوهان و شرکت کنندگان، صاحبان غرفه‌ و صنایع در سه روز کاری نمایشگاه است.

محمدمهدی طهرانچی ادامه داد: غذا و امنیت غذایی بدون حضور علم و فناوری هم از لحاظ ارزش‌آفرینی ثروت و هم سلامت مورد تهدید واقع می‌شود.

عصر امید؛ جریانی برای پویاسازی ارتباط دانشگاه، صنعت و کشاورزی

وی با تاکید بر لزوم توجه دانشجویان به صنعت به ویژه صنعت غذایی اظهار کرد: امروزه باید توجه داشت که غذای سالم و کسب ثروت منوط به حضور علم و فناوری است و این نمایشگاه می تواند بخش هایی از این امر را محقق کند.

طهرانچی اضافه کرد: نوآفرینی در بخش کشاورزی، نقش بیوتکنولوژی در صنعت مواد غذایی، کاربرد تکنولوژی‌های نوین در کاهش خسارت ناشی از پدیده‌های جوی، تغدیه سالم کودک، آشنایی با آخرین یافته‌های صنعت آب و آبیاری، اتوماسیون و هوشمندسازی برخی روش‌های نوین آبیاری از جمله کارگاه‌هایی است که در حاشیه رویداد عصر امید غذا و فراسودمندها در حال برگزاری است.

با توجه به گفته های رییس دانشگاه آزاد اسلامی کشور، یکی از مهمترین رویکردهای این رویداد، بخش کشاورزی و حتی توجه به موضوع آبیاری در بخش کشاورزی است که این روزها به چالشی اساسی تبدیل شده است و آذربایجان غربی نیز شاید این چالش را با توجه به وضعیت دریاچه ارومیه بیشتر احساس می کند.

توسعه کمی و کیفی تولیدات کشاورزی رویکردی اساسی در آذربایجان غربی

رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی هم در خصوص این رویداد و نمایشگاه فناورانه گفت: این استان از مهمترین قطب های بخش کشاورزی در کشور است و به همین علت افزایش کیفیت و کمیت در تولید و ایجاد ارزش افزوده بیشتر در دستور کار قرار دارد تا روز به روز شاهد پویاترشدن کشاورزی در استان باشیم.

خسرو شهبازی افزود: آذربایجان غربی ۲ سال متوالی در حوزه تولید گندم خودکفا شده، در زمینه نهادهای دامی و آبزیان حرف زیادی برای گفتن داشته، در تولید عسل، چغندرقند و سیب درختی جزو رتبه های اول کشور بوده به‌گونه‌ای که یک سوم این محصولات در استان تولید می‌شود و همین امر نشان می دهد که اهمیت توجه به فناوری و روندهای دانش بنیان در استان به ویژه در بخش غذا بسیار مهم است.

وی اضافه کرد: سطح برگزاری رویداد عصر امید «غذا و فراسودمندها» بسیار بالا بوده و شرکت‌های حاضر در بخش نمایشگاهی این رویداد، محصولات سالم و خلاقانه ارائه داده‌اند.

وی افزود: هدف اصلی این رویداد تولید محصولات سالم، ارگانیگ و دانش بنیان است تا علاوه بر تامین امنیت غذایی محصولات فراسودمند نیز ارائه شود که ما نیز همین امر را دنبال می کنیم.

رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ادامه داد: در این رویداد ۸۱ شرکت دانش‌بنیان در حوزه تامین مواد غذایی از ۲۱ استان کشور حضور دارند و سطح این نمایشگاه بسیار بالا بوده و این شرکت‌ها محصولات سالم و خلاقانه در این رویداد ارائه می‌دهند.

شهبازی با بیان اینکه امسال سه رویداد در حوزه کشاورزی استان برگزار شده است، گفت: نمایشگاه محصولات کشاورزی، ادوات و ابزارهای کشاورزی و عصر امید این رویدادها را شامل می شوند که امیدواریم با استفاده از نتایج آنها در راستای ارتقای کمی و کیفی تولید در استان موفق باشیم.

کمک رویداد ملی عصر امید به تحقق امنیت غذایی مورد تأکید مقام معظم رهبری

نماینده ولی‌فقیه در آذربایجان‌غربی هم که چند ساعت برای بازدید از این رویداد و نمایشگاه آن وقت گذاشت، گفت: برگزاری رویداد ملی عصر امید «غذا و فراسودمندها» به تحقق موضوع امنیت غذایی که مورد تأکید مقام معظم رهبری است، کمک می‌کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمهدی قریشی افزود: برگزاری این رویداد در ادامه مسیر فرآوری تولیدات محصولات کشاورزی در آذربایجان‌غربی بسیار اثرگذار است.

وی اضافه کرد: در برگزاری این رویداد چندین موضوع مورد توجه قرار می‌گیرد که یک مورد مربوط به مساله امیدآفرینی است؛ چراکه وقتی تولیدات در غرفه‌ها را مشاهده می‌کنیم؛ این امر روحیه امید را در بین جوانان تقویت می‌کند و از طرفی برگزاری این رویداد نقش مهمی در افزایش و تولید ثروت در استان و کشور دارد.

امام جمعه ارومیه گفت: از طرفی برگزاری رویداد عصر امید به تحقق موضوع امنیت غذایی که مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده نیز کمک می کند.

وی اظهار کرد: خوشبختانه کارهای خوبی در این مسیر انجام شده و امید است با حمایت دانشگاه آزاد و سایر دانشگاه‌ها، دانشجویان بتوانند گام‌های مثبتی در حوزه تولید و فرآورده‌های غذایی بردارند.

تامین امنیت و غذا ۲ شاخصه اصلی جامعه خوشبخت

معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی هم در خصوص این رویداد گفت: خداوند متعال، تامین امنیت و غذا را به عنوان ۲ شاخصه اصلی برای یک جامعه خوشبخت تعیین کرده است.

مجید مشکینی اضافه کرد: آذربایجان‌غربی، استانی است که نماد قهرمانی و غیرت در دفاع از کیان ایران اسلامی بوده و از ابتدای انقلاب تاکنون پای نظام ایستاده‌است.

وی افزود: غذا یکی از مهم‌ترین بخش‌های زندگی بشری است که حیات و ممات زندگی آنها را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

وی بیان کرد: خداوند در قرآن توجه به دو مقوله امنیت و غذا را به مردم یادآوری می‌کند و همین امر نشان‌دهنده اهمیت غذا بوده و ۲۵۰ آیه قرآن و ده‌ها حدیث در این زمینه وجود دارد.

معاون دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: طبق آیات قرآن غذا باید حلال، طیب، پاکیزه و موثر بوده و از طرفی در دسترس عموم باشد و وجود امنیت و غذا ۲ شاخصه اصلی است که خداوند برای یک جامعه خوشبخت تعیین کرده است.

مشکینی گفت: برگزاری چنین رویدادهایی باید فناوری‌ها و نوآوری‌هایی را معرفی کند که کیفیت غذا را بالا برده و قیمت آن به گونه‌ای باشد که در دسترس عموم قرار گیرد.

وی اظهار کرد: در رویداد عصر امید ۸۰ شرکت دانش‌بنیان و ۲۵ نهاد حاکمیتی موثر در حوزه غذا حضور دارند و امیدوارم این مسیری که در آذربایجان غربی آغاز شده به سایر استان‌های کشور نیز تسری یافته و در ارتقای امنیت غذایی و سلامت مردم نقش‌آفرینی کند.

به گزارش ایرنا، ششمین رویداد ملی عصر امید در حوزه کشاورزی «غذا و فراسودمندها» با فعالیت بیش از ۱۰۰ شرکت دانش‌بنیان و با حضور مسئولان در ارومیه در حال برگزاری است.

حل نیازهای فناورانه استان آذربایجان غربی، شناسایی ظرفیت استان و معرفی ظرفیت‌ها به واحدهای فناور شرکت‌کننده در این رویداد و فراهم آوردن زمینه تجاری‌سازی محصولات تولیدی واحدهای فناور و امکان سرمایه‌گذاری روی این واحدهای فناور توسط دانشگاه آزاد اسلامی از اهداف اصلی برگزاری این رویداد محل سالن شهید امینی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه است.

فراسودمندها، غذای سالم، خوراک دام و طیور، خوراک آبزیان، کود و سم ارگانیک، تجهیزات و ماشین‌آلات، صنایع تکمیلی و تبدیلی، بذر و آب، خاک و صنایع تبدیلی و فرآوری محصولات کشاورزی و دامی محورهای اصلی این رویداد را تشکیل می‌دهند.

بیش از ۸۱ شرکت دانش‌بنیان و فناور دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه تخصصی از ۲۰ استان کشور و ۲۵ کارخانه و شرکت از استان آذربایجان غربی در این حوزه (کشاورزی «غذا و فراسودمندها») شـــرکت کرده‌اند تا براســـاس یافته‌هایی که شرکت‌های دانش‌بنیان در اختیار صنایع مرتبط می‌گذارند، بتوانند برای مشکلات این صنایع چاره‌اندیشی کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha