تغییر نگرش در باره هزینه‌بر بودن «نظام سلامت» ضروریست

اصفهان - ایرنا - رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: یکی از مهمترین مطالبات و انتظاراتی که از دولت چهاردهم وجود دارد تغییر نگرش در باره «نظام سلامت» و تبدیل آن از نگره هزینه‌ای به سرمایه‌گذاری است.

شاهین شیرانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تصمیم‌گیران کلان کشور نباید نظام سلامت را هزینه‌بر ببینند بلکه این نگرش باید شکل بگیرد که هر هزینه‌ای در این حوزه، سرمایه‌گذاری برای آینده است.

وی با بیان‌اینکه این سرمایه‌گذاری، همه افراد جامعه از نوزادان تا افراد کهنسال را دربرمی‌گیرد، اظهار کرد: انسان سالم، محور توسعه پایدار است که برای دستیابی به آن باید سلامت جسمی، روحی، روانی و معنوی همه افراد حفظ شود و فقط بحث نداشتن بیماری مطرح نیست.

شیرانی با اشاره به سوابق تخصصی و شغلی رییس جمهور دولت چهاردهم گفت: آقای پزشکیان سال‌ها بعنوان پزشک، وزیر بهداشت، رییس دانشگاه علوم پزشکی و عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس فعالیت کرده و بخوبی با نظام سلامت و مسائل و چالش‌های آن آشناست.

رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تاکید کرد: این موضوع فرصتی برای حوزه سلامت است زیرا رییس جمهوری که بخوبی چالش‌های این بخش را می شناسد برای ارائه و پیاده‌سازی راهکارها نیز از هیچ کوششی دریغ نمی‌کند.

شیرانی با بیان‌اینکه با همدلی و هم‌افزایی همه بخش‌ها، مشکلات نظام سلامت قابل رفع شدن است، اظهار امیدواری کرد که در حرکت رو به جلوی دولت چهاردهم، این موضوع بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه بین بخش‌های مختلف مانند سلامت، مسکن و آموزش و پرورش در کشور نباید تفاوت وجود داشته باشد، گفت: حق بخش بهداشت و درمان طبق قوانین موجود باید داده شود مانند یک درصد سهم مالیات بر ارزش افزوده، زیرا این حقِ کاملا قانونی در سال های گذشته بطور کامل به وزارت بهداشت تعلق نگرفته است.

شیرانی ادامه داد: ما نمی‌خواهیم که سهم بخش‌های دیگر از آنها گرفته و به بهداشت داده شود بلکه مطالبه ما تخصیص دادن کامل سهم قانونی این وزارتخانه و زیرمجموعه‌های آن است تا بخش قابل توجهی از مشکلات موجود رفع شود.

وی با تاکید بر اینکه دولت باید این موضوع که سلامت حق مردم است را سرلوحه کار خود قرار دهد، تصریح کرد: ما شرایط کشور و محدودیت های موجود را درک می‌کنیم اما انتظار داریم حق بخش سلامت نیز در حد معقول و طبق قانون به آن تعلق گیرد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان همچنین گفت: تولیت سلامت و سیاستگذاری و مدیریت کلان در این زمینه بر عهده وزارت بهداشت است و همه دستگاه های اجرایی باید این موضوع را قبول کنند.

وی ادامه داد: همه بخش‌ها و دستگاه‌های اجرایی باید خود را در زمینه سلامت با وزارت بهداشت هماهنگ کنند نه اینکه وزارت بهداشت خود را با بقیه هماهنگ کند.

به گزارش ایرنا، یک درصد از درآمد حاصل از مالیات بر ارزش افزوده به حوزه سلامت و ارائه خدمات درمانی به شهروندان اختصاص دارد.

استان اصفهان بیش از پنج میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که امور بهداشتی و درمانی حدود پنج میلیون نفر از آنها بر عهده دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و مسوولیت امور بهداشتی و درمانی بقیه آن بر عهده دانشگاه علوم پزشکی کاشان است.

حدود یک هزار و ۲۶۰ واحد بهداشتی در شهرستان‌های زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان فعال است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha