رئیس اتاق ایران: بخش خصوصی در کنار دولت است

تبریز - ایرنا - رئیس اتاق ایران با بیان این‌که راهکارهای مشخصی برای حل مشکلات ارزی و معیشتی در کشور وجود دارد، اظهار کرد: با حضور و کمک کارشناسان می‌توان به نتایج مطلوبی رسید بر این اساس بخش خصوصی در کنار دولت است.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، صمد حسن‌زاده در نشست روسای اتاق‌های بازرگانی سراسر کشور در تبریز با بیان این‌که برگزاری همایش صادرات غیرنفتی در طول سال‌های گذشته باعث حل برخی از مشکلات اقتصادی کشور و منطقه شده است، اظهار کرد: این همایش فرصت خوبی برای همفکری بین نمایندگان و فعالان اقتصادی کشور با مسئولان اقتصادی است.
وی با بیان این‌که اکنون مشکلات مهم اقتصادی در کشور حاکم است، افزود: مسئولان کشور باید مسائل را به صورت علمی و کارشناسی شده مورد بررسی قرار دهند.

حسن‌زاده تاکید کرد: تعهد ارزی چنان مشکلی نیست که کشور ما را دچار گرفتاری بزرگ صادراتی کند و نتوانیم برنامه‌ای برای آن تهیه کنیم؛ بنابراین راهکارهایی برای آن وجود دارد.

وی با بیان اینکه از نظر قانونی، صادرکننده صاحب ارز است، افزود: فعالان اقتصادی علی‌رغم مشکلات موجود، توانمند و شایسته هستند و همچنان فعالیت صادراتی خود را ادامه می‌دهند، برای کشور آورده و ثروت و اشتغال ایجاد می‌کنند و در شرایط سخت با قوانین دست و پاگیر برای کشور خدمت می‌کنند.

حسن زاده بیان کرد: بر اساس اعلام رئیس کل بانک مرکزی در روزهای آینده سامانه مبادله ارز در بانک‌های عامل پیاده‌سازی می‌شود تا واردکننده و صادرکننده به ارز مورد نیاز خود با قیمت مناسب دسترسی داشته باشد.

وی با بیان اینکه امروز تمام مسئولان نظام، آماده همکاری با بخش خصوصی‌اند، گفت: اگر منتظر انجام کار از سوی دولت باشیم، وضعیت امروز همچنان‌ ادامه می‌یابد و اگر ما کنار دولت نباشیم نیز نمی‌تواند کاری انجام دهد، بنابراین سرمایه های بخش خصوصی می تواند شرایط خوبی را برای دولت به ارمغان آورد.

رئیس اتاق ایران در خصوص اعزام هیاتی از سوی دولت به کشور چین برای قرارداد جهت راه‌اندازی پنل‌های خورشیدی، افزود: اگر دولت، سرمایه‌هایی را که می‌خواهد در اختیار چین قرار دهد به بخش خصوصی کشور واگذار کند، مشکلات در کوتاه‌ترین زمان حل خواهد شد و بخش خصوصی آماده ورود به این موضوع است.

رئیس اتاق ایران: راهکارهای مشخصی برای حل مشکلات ارزی و معیشتی وجود دارد

مدیریت شرکت‌های زیان‌ده دولتی به بخش خصوصی واگذار شود

یونس ژائله، رئیس اتاق بازرگانی تبریز هم دراین نشست که در آستانه بیست و هشتمین همایش ملی توسعه صادرات غیر نفتی در تبریز برگزار شد، گفت: در این همایش تلاش داریم تعدادی از مشکلات اساسی که اقتصاد کشور با آن درگیر است را مطرح کرده و راهکارهای مناسبی برای حل چالش‌های موجود پیشنهاد دهیم.

وی چند نرخی بودن ارز را یکی از محورهای اصلی این همایش عنوان کرد و افزود: اختلاف ۴۰ درصدی بین ارز دولتی و ارز نیمایی باعث بروز مشکلات متعددی شده است و بسیاری از افراد اقدام به صادرات با کارت یکبار مصرف می‌کنند، که در این صورت به هیچ وجه ارز حاصل از صادرات به کشور باز نخواهد گشت.

رئیس اتاق تبریز پیشنهاد داد: دولت نرخ ارز را آزاد اعلام کند و تنها برای تامین کالاهای اساسی و ضروری، ارز با قیمت دولتی در نظر بگیرد.

وی با بیان اینکه سفره دولت و بخش خصوصی یکسان است، بر لزوم تعیین تکلیف شرکت‌های ضرردهی که دولت در آن‌ها سرمایه‌گذار است، تاکید کرد.

وی گفت: بخش خصوصی می‌تواند کنسرسیومی تشکیل دهد و مدیریت بخشی از این بنگاه‌های اقتصادی زیان‌ده را عهده‌دار شود.

ژائله همچنین بر لزوم تعامل با کشورهای دیگر و به‌خصوص ورود به بازارهای جدید از جمله در کشورهایی همچون عراق، افغانستان، پاکستان و کشورهای قاره آفریقا تاکید کرد.

وی ادامه داد: ۵۵ کشور در قاره آفریقا وجود دارد که بازار بسیار خوبی برای ایران محسوب می‌شود و ما در این همایش، پیشنهاد ایجاد "ستاد آفریقا" را مطرح خواهیم کرد.

رئیس اتاق تبریز، پیش‌نیاز گسترش حضور در بازارهای جهانی را ایجاد مرکز تجاری دانست و افزود: با ایجاد این مراکز می‌توان فعالیت‌های تجاری را در کشورهای مختلف انسجام بخشید و این کار برای اقتصاد ما حیاتی است، چرا که می‌توانیم علاوه بر بازاریابی برای محصولات داخلی، تامین مواد اولیه و ضروری از این کشورها را نیز در سبد صادراتی خود تعریف کنیم.

محمدرضا بهرامن، نایب‌رئیس اول اتاق ایران، با بیان این‌که یکی از برنامه‌های اتاق ایران، تخصصی کردن اتاق استان‌ها است، گفت: بازوهای اجرایی اتاق ایران می‌تواند به توسعه کشور کمک کند و نیازمند همکاری و همراهی با یکدیگر هستیم.

حسین پیرموذن، نایب رئیس سوم اتاق ایران هم در نشست روسای اتاق‌های بازرگانی کشور در تبریز گفت: تبریز یکی از کفه‌های ترازوی تصمیم‌گیری اتاق ایران بوده و مردان بزرگی از این خطه در این اتاق نقش داشته‌اند.

وی افزود: اتاق ایران و هیات نمایندگان ردیف بودجه‌ای برای همایش‌های کشور اختصاص داده و هنوز برخی از این ردیف‌ها دست نخورده است.

پیرموذن با بیان این‌که صادرات غیرنفتی بخش خصوصی ۱۳ میلیارد دلار است، ادامه داد: امسال تنها سالی بود که برای واردات ماشین آلات به کشور تخصیص ارز نشد.

وی در مورد پیشنهاد اتاق تبریز برای احداث مرکز تجاری، اظهار کرد: اتاق ایران بر اساس مصوبه‌ها وظیفه دارد هر جایی که می‌تواند چنین مراکز تجاری را ایجاد کند.

محمد رضا رمضانی، معاون پارلمانی اتاق ایران نیز گفت: آفریقا یکی از مستعدترین مکان هایی است که می‌توان کالا را به آن‌جا صادر کرد و بیش از ۱۸ درصد جمعیت جهان را دارد.
وی افزود: دولت باید در بحث توسعه صادرات غیرنفتی به این قاره کمک کند و اتاق می‌تواند یکی از جایگاه‌های مناسبی را در منطقه آفریقا به دست آورد.

اتاق‌های بازرگانی در جایگاه واقعی خود نیستند

عبداللهیان باروق، رئیس اتاق بازرگانی اردبیل با اشاره به توطئه‌ها علیه بخش خصوصی و نخبگان اقتصادی گفت: این توطئه‌ها باعث فرار کارآفرینان از کشور شده و فعالیت را برای فعالان اقتصادی بسیار دشوار کرده است.

وی اضافه کرد: هر اتفاق نامبارکی که رخ می‌دهد، به بخش خصوصی نسبت داده می‌شود.

عبداللهیان گفت: ما همواره از بخش دولتی انتقاد می‌کنیم، اما باید ببینیم، ما در بخش خصوصی توانسته‌ایم در جایگاه واقعی خود قرار بگیریم.

وی تاکید کرد: بخش خصوصی باید بتواند با سامان‌دهی و بهره‌گیری از وجود نخبگان اقتصادی در اتاق‌های بازرگانی، فعالیت‌های خود را تقویت کنند.

عبدالحکیم ریگی، رئیس اتاق بازرگانی زاهدان، راه‌اندازی مرکز شتاب را نیاز روز دانست و تحقق این امر را گامی مهم در راستای توسعه صادرات عنوان کرد.

وی با اشاره به تحریم‌ها علیه ایران گفت: در حالی که دولت در این شرایط نمی‌تواند در بازارهای بین‌المللی تحرک زیادی داشته باشد، رادار تحریم، نتوانسته است بخش خصوصی را شناسایی کند، بنابراین فعالان اقتصادی توانایی بالایی در حوزه تجارت دارند.

قاسم کریمی، رئیس اتاق ارومیه تاکید کرد: ایجاد مراکز تجاری در کشورهای هدف، خواسته اصلی ماست.
وی به مشکلات صدور کارت‌های بازرگانی اشاره کرد و افزود: باید راهکار مناسبی برای جلوگیری از سوء استفاده افراد متقلب از کارت‌های بازرگانی صورت بگیرد.

قاسم رضائیان، رئیس اتاق رشت ضمن انتقاد از جزیره‌ای عمل کردن اتاق‌ها گفت: اتاق‌های بازرگانی باید هماهنگ با هم مشکلات موجود را طرح و تا حصول نتیجه پیگیری کنند.

محمدرضا توکلی‌زاده، رئیس اتاق بازرگانی مشهد نیز اظهار کرد: سهم بخش خصوصی در کشور از ۷۰ درصد به ۱۵ درصد رسیده است و باید جایگاه خود را پس بگیریم زیرا اگر مطالبه نکنیم این ۱۵ درصد را نیز از دست می‌دهیم.

محمد ایرانی، رئیس اتاق قم نیز با بیان این‌که توانمندسازی داخلی در اتاق‌ها باید انجام گیرد، گفت: تجار، تولیدکنندگان، صادرکنندگان و واردکنندگان در حوزه خود باید توانمند شوند.

علیرضا خامه‌زر، رئیس اتاق بازرگانی بیرجند نیز با بیان این‌که حدود ۲ میلیارد دلار صادرات به افغانستان داریم، گفت: با ارز ۷۰ هزار تومانی امکان رقابت در دنیا را نداریم.
وی ادامه داد: پیشنهاد اتاق تبریز برای راه‌اندازی مراکز تجاری در آفریقا باید تقویت شود و نقش رایزنان بازرگانی در این خصوص بسیار مهم است و باید هزینه‌های آن‌ها را تامین کنیم.

یوسفی اصل، رئیس اتاق زنجان نیز گفت: رایزنان اقتصادی پل ارتباطی بین بخش خصوصی داخل با کشور خارج هستند و می‌توان نفراتی را تعیین کرد تا کار رایزن را در مراکز تجاری انجام دهند.
وی با بیان این‌که هرچقدر وابستگی به دولت را کاهش دهیم، موفق تر عمل می‌کنیم، افزود: فرصت ارتقای ارتباط اقتصادی و تجاری اتاق‌ها با کشورهای بسیاری، از طریق پیشنهاد اتاق تبریز با ورود به بحث مراوده با آفریقا وجود دارد.

مسعود بنابیان، نائب‌رئیس اتاق بازرگانی تبریز گفت: در صدور کارت‌های بازرگانی باید شرایطی به وجود بیاید که سدی در راه پیشرفت جوانان و ورود آن‌ها به عرصه تجارت ایجاد نشود.

رضا جعفری، عضو هیئت رئیسه اتاق تبریز اظهار کرد: بخش خصوصی در گفتمان با حاکمیت دچار انحراف عامدانه است و همیشه فقط از دولت صحبت می‌کنیم در حالی که باید با سایر ارکان حاکمیت نیز وارد صحبت شویم.

نشست روسای اتاق‌های بازرگانی سراسر کشور با حضور رؤسای اتاق‌های بازرگانی، به محوریت هم‌اندیشی در راستای طرح چالش‌های اقتصادی، مطالبات بخش خصوصی و طرح راهکارهای توسعه صادرات غیرنفتی در تبریز برگزار شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha