۲۸ آبان ۱۴۰۳، ۸:۰۲
کد خبرنگار: 1449
کد خبر: 85660939
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

راه اندازی کتابخانه سیار نیاز ضروری روستاهای ملایر است

همدان- ایرنا- رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی ملایر یکی از پایه‌های اعتلا و پیشرفت جامعه را توجه جدی به توسعه زیرساخت‌های کتابخانه‌ای دانست و گفت: در این راستا راه اندازی و فعالیت کتابخانه سیار در نقاط متراکم شهری و روستایی پرجمعیت و یا دور افتاده این شهرستان یکی از نیازهای ضروری است.

«سیدمهدی آخشیک» روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: کتابخانه سیار امروز به عنوان جزئی از بدنه نهادهای کتابخانه عمومی کشور است و امروز نیازمند این اتفاق خوب فرهنگی در همه نقاط این شهرستان هستیم.

وی با بیان اینکه حدود ۱۵ میلیارد ریال اعتبار برای راه‌اندازی یک کتابخانه سیار نیاز است، افزود: در حال حاضر در ۱۳ روستا کتابخانه عمومی داریم و در روستاهای پرجمعیت و دورافتاده‌ای که صاحب کتابخانه نیستند، همکاران ما با کتاب به این روستاها می‌روند و چنانچه کتابخانه سیار باشد، کار به نحو بهتری صورت می‌گیرد.

رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی ملایر با تاکید بر اینکه در کنار توسعه کتابخانه‌ها و احداث کتابخانه مرکزی، راه‌اندازی کتابخانه سیار و احداث کتابخانه در روستاهای پرجمعیت از اولویت‌های ما است، بیان کرد: از ۲۳ باب کتابخانه عمومی فعال در این شهرستان، ۱۳ باب روستایی و ۱۰ باب شهری است و هم اکنون زیربنای کتابخانه‌های عمومی ملایر ۶ هزار و ۶۰۰ متر است.

آخشیک اجرای کار زیربنایی و توسعه زیرساخت‌ها برای فعالیت‌های فرهنگی و کتابخانه‌ای را نیازمند تامین زمین مناسب دانست و ادامه داد: با هم‌افزایی با شهرداری و حمایت‌های فرماندار ملایر، به سمتی رفتیم که اگر قرار است در محلات کمتر برخوردار شهر توسعه زیرساخت‌ها و کتابخانه صورت گیرد، در کمیته بازآفرینی شهری این اتفاقات شکل گرفته و بخشی از ساختمان‌هایی که شهرداری احداث می‌کند به این امر اختصاص یابد.

راه اندازی کتابخانه سیار نیاز ضروری روستاهای ملایر است

واگذاری یک طبقه از ساختمان شهید احدی برای کتابخانه ۵۰۰ متری

وی ساختمان شهید «احمدرضا احدی» را نمونه اقدام شایسته شهرداری در توجه به کتاب و کتابخوانی برشمرد و گفت: در سفر معاون اداری و مالی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور به ملایر تصمیمات خوبی اتخاد و قرار شد یک طبقه از این ساختمان به کتابخانه‌های عمومی واگذار شود و به امضای طرفین برسد.

آخشیک خاطرنشان کرد: تجهیز سالن مطالعه کتابخانه شهید احدی حداقل ۲۰ میلیارد اعتبار نیاز دارد که در سفر معاون اداری و مالی کتابخانه‌های عمومی کشور قول مساعد برای تحقق این درخواست و همچنین تجهیز سیستم سرمایشی و گرمایشی کتابخانه ولایت را داد.

رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی ملایر تاکید کرد: چنانچه این اتفاق بیفتد، تجهیزات کتابخانه با امکانات روز و استانداردهای ایران انجام خواهد شد و ۵۰۰ متر به سرانه فضای کتابخانه‌های عمومی ملایر اضافه می‌شود و بخشی از ۱۵ هزار جلد کتاب اهدایی از اول امسال، در اختیار این کتابخانه قرار می‌گیرد.

آخشیک یادآور شد: در بوستان شقایق نیز که توسط شهرداری ملایر در حال احداث است، حدود ۵۰۰ مترمربع زیربنا فضای کتابخانه‌ای در اختیار ما قرار داده می‌شود و در محله شهید زرینی نیز ۲۰۰ مترمربع فضای کتابخانه‌ای واگذار خواهد شد.

وی با بیان اینکه در مسکن مهر نیز همین فضا توسط شهرداری به کتابخانه‌ها اختصاص می‌یابد، گفت: هر نقطه‌ای از شهر که شهرداری ملایر طرح عمرانی و ساختمانی دارد، بخشی به عنوان فضای کتابخانه‌ای اختصاص داده می‌شود که ستودنی است.

احداث کتابخانه مرکزی مطالبه عمومی است

رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی ملایر همچنین به در دست اجرا بودن ۲ طرح عمرانی در خیابان سعدی و محدوده یخدان میرفتاح اشاره کرد و افزود: به زودی ستون‌های اول کتابخانه انتهای خیابان سعدی با ۵۰۰ مترمربع زده خواهد شد و به خاطر کمبود اعتبارات، روند اجرایی این طرح به کندی پیش می‌رود.

آخشیک با بیان اینکه این کتابخانه برای تکمیل ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد، بیان کرد: کتابخانه مرکزی امروز یکی از نیازها و مطالبات مهم مردم این شهرستان است که به عنوان یک طرح ملی نیاز به اعتبارات ملی و استانی دارد.

وی با تاکید بر اینکه باید یک پایگاه جامع در خور شان ملایر داشته‌ باشیم که با نیازهای مردم، دانشگاهیان و نخبگان مطابق باشد، افزود: احداث کتابخانه مرکزی حداقل به ۲ هزار مترمربع زمین نیاز دارد که مطالعات در حال انجام و راه حل‌های واگذاری زمین در حال پیگیری است.

رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی ملایر ابراز امیدواری کرد: پیرو سفر معاون اداری و مالی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور به ملایر و پیگیری‌های لازم، کتابخانه‌های شهید مسعودی‌پور و یخچال میرفتاح زودتر به نتیجه برسد که در این راستا از مساعدت‌های فرماندار، پیگیری نمایندگان مجلس و دیگر مسوولان نیز بهره‌مند هستیم.

آخشیک کتاب و کتابخوانی را یکی از ارکان مهم توسعه پایدار فرهنگی برشمرد و گفت: ملایر شهر واقفان خیراندیش است و چیزی که می‌تواند ما را بسازد، تلاش مجاهدانه و کمک به توسعه پایدار فرهنگی در ملایر است و امیدواریم خیرین نیز بیشتر از گذشته ما را حمایت کنند.

به گزارش ایرنا؛ شهرستان ملایر دارای ۲۳ باب کتابخانه عمومی شامل ۱۰ کتابخانه شهری، ۱۲ کتابخانه روستایی و یک کتابخانه مشارکتی با بیش از ۳۰۰ هزار نسخه کتاب است و ۱۲ هزار نفر عضو فعال این کتابخانه‌ها هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha