مهدی فیضی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اجرای طرح تشدید کنترل و نظارت بهداشتی بر کشتار دام و طیور و فرآوردههای خام دامی در طول سال افزود: در همین راستا در ۶ ماه نخست امسال ۲۰ مرکز عرضه فرآوردههای خام دامی متخلف پلمب و ۲۵۵ متخلف حوزه سلامت و امنیت غذایی با تشکیل پرونده به مراجع قضایی استان معرفی شدند.
وی با اشاره به محکومیت دو قصابی متخلف در پارسآباد به خرید تجهیزات پزشکی اظهار کرد: این متخلفان به خرید یک عدد تخت خواب بیمارستانی و یک دستگاه ترالی اورژانس به جایگزینی ۱۳ ماه حبس محکوم شدند.
وی بیان کرد: این دو واحد قصابی به دلیل کشتار غیرمجاز دام، عرضه گوشت بدون مهر دامپزشکی و عدم توجه به توصیهها و اخطارهای مکرر دامپزشکی پس از تشکیل پرونده با موضوع تهدید علیه بهداشت عمومی جامعه جهت رسیدگی و صدور حکم به مراجع قضایی معرفی شده بودند.
مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل اضافه کرد: دادگاه پس از رسیدگی و صدور حکم مجازات ۱۳ ماه حبس، متهمان را به تهیه یک عدد تخت خواب بیمارستانی و یک دستگاه ترالی چهار کشو اورژانس جهت استفاده در بیمارستان امام خمینی شهرستان پارسآباد به عنوان نهاد پذیرنده با نظارت قاضی اجرای احکام کیفری تبدیل و اعلام کرد.
فیضی ادامه داد: در صورت تعذر محکومان از اجرای مجازات جایگزین حبس، مجازات اصلی اجرا خواهد شد.
وی با قدردانی از تعامل و همکاری دستگاه قضا و اقدام مقتدرانه در حمایت و پشتیبانی از دامپزشکی در راستای ارتقای سلامت و بهداشت عمومی جامعه گفت: این نوع احکام و اقدامات در جلوگیری از کشتار غیرمجاز دام و عرضه فرآوردههای خام دامی و گوشتهای بدون مهر دامپزشکی بسیار تاثیرگذار است.
وی بهداشت و سلامت عمومی جامعه را خط قرمز دامپزشکی دانست و افزود: دامپزشکی با فرصتطلبان، سودجویان و متخلفان این حوزه بدون اغماض برخورد کرده و آنها را به مراجع قضایی معرفی خواهد کرد.
وی به مردم توصیه کرد از خرید فرآوردههای گوشتی فاقد مهر دامپزشکی خودداری کرده و به تاریخ تولید، انقضاء و مشخصات برچسبهای بستهبندی به ویژه به کد بهداشتی محصول هنگام خرید گوشت مرغ و آلایش خوراکی دام دقت کنند.
مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل از شهروندان خواست یاریگر خادمین خود در اداره کل دامپزشکی استان باشند و به عنوان شهروند ناظر دامپزشکی هرگونه موارد مشکوک و تخلف در عرضه فرآوردههای خام دامی را گزارش کنند و مطمئن باشند به گزارشهای واصله در اسرع وقت و تا حصول نتیجه رسیدگی خواهد شد.
به گزارش ایرنا، استان اردبیل با وجود بیش از سه میلیون و ۹۰۰ هزار واحد دامی رتبه ۱۰ کشوری در صنعت دامداری، رتبه هفتم در پرورش گوسفند و گاو بومی، رتبه سوم در پرورش گاومیش، رتبه ۱۵ کشوری در پرورش گاو اصیل دورگ، همچنین ۵۷۳ واحد پرورش صنعتی طیور دارد و میانگین کشتار روزانه گوشت مرغ در این استان به نزدیک ۱۱۵ تا ۱۲۰ هزار تن میرسد.
نظر شما