محمد ابراهیم لاریجانی روز سهشنبه در این ارتباط به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: تا قبل از سال ۱۴۰۰ حدود ۶۰۰ متر دیواره حفاظتی، در این رودخانه عملیاتی شد، این در حالی است که طی سه سال گذشته این عدد به ۲ هزار و ۵۰۰ متر افزایش یافت.
وی این اقدامات را در راستای ایمنسازی رودخانه و شهر در برابر سیلاب برشمرد و افزود: شهرداری تنکابن پنج برابر ارزش ریالی مصالح برداشت شده از رودخانه، برای ساخت این دیوارههای حفاظتی هزینه کرده است.
شهردار تنکابن با توضیح اینکه در حال حاضر چهار پیمانکار در نقاط مختلف رودخانه و بخشهای حادثه خیر در حال انجام عملیات عمرانی هستند، ادامه داد: این دیواره سازی در حوزه شهری رودخانه انجام شده و مابقی مربوط دیگر متولیان این بخش است.
رودخانه چشمه کیله با سابقه طغیانهای بسیار طی سالهای اخیر خسارتهای زیادی به زیرساختهای حاشیه خود وارد کرده است. طی سالهای اخیر ذوب شدن بخشی از یخچال های طبیعی مناطق کوهستانی ۲ هزار و سه هزار تنکابن طغیان رودخانه را در پی داشت و خسارات قابل توجهی به استخرهای پرورش ماهی این مناطق وارد کرد.
چشمهکیله که در مناطق جلگهای با نام «مزر» نیز شناخته میشود، بزرگترین و پرآبترین رودخانه شهرستان تنکابن است که از ارتفاعات دوهزار، منطقه تخت سلیمان و همچنین کوههای الموت سرچشمه میگیرد.
میانگین عمق این رودخانه حدود ۱۵۰ سانتیمتر است و عرض آن نیز بین ۳۰ تا ۴۰۰ متر در برخی نقاط متغیر است. چشمهکیله، به علت شیب تند و سنگلاخ بودن بستر جاری برای قایقرانی مناسب نیست و فقط در محدوهٔ شهری و پیش از عبور آب از پل چشمهکیله این امکان فراهم است.
شهرستان ۱۵۰ هزار نفری تنکابن در غرب مازندران واقع است.
نظر شما