به گزارش خبرنگار دفاعی ایرنا، سردار اسماعیل احمدی مقدم روز چهارشنبه ۳۰ آبانماه در سومین همایش ملی اقتصاد دفاع با رویکرد اقتصاد ملی و اقتصاد دفاع؛ همگرایی و هم افزایی در دانشگاه دفاع ملی، گفت: در ده های اخیر مفهوم سنتی جنگ تغییر کرده و امرور کاربرد جنگ ترکیبی در همه مولفههای قدرت به صورت هوشمندانه در همه زمینه مورد استفاده قرار گرفته که قدرت نظامی هم یکی از این مولفه هاست.
وی ادامه داد: امروز مفهوم دفاع بسیار وسیع تر از نیروهای مسلح و نیروهای نظامی یک کشور است، حضرت امام (ره) در پایان جنگ تحمیلی نظریه دفاع را مطرح کردند که همه بخش های کشور سهم و نقش داشتند، بنابراین امروز مهمترین مولفه در دستیابی به پیروزی تاب آوری ملی است تاب آوری ملی یعنی توان مقاومت در جنگ اراده ها است نه سلاح ، پول و امکانات بیشتر.
سردار احمدی مقدم گفت: دفاع اقتصادی یکی از مولفه های دفاعی در وضعیت تحریم است چرا که دشمن تلاش دارد با تحریم ها شکاف بین جامعه و حاکمیت ایجاد کند که از طریق دفاع اقتصاد محور میتوانیم اهداف دشمن را با شکست مواجه کنیم.
وی با تاکید بر این که اقتصاد دفاع محور، پیوندی بین اقتصاد و دفاع است اظهار داشت: دفاع، زیر ساخت امنیت هر کشور است اما در این امر نیز به مساله هزینه های اقتصادی باید توجه داشته باشیم.
رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی با بیان اینکه امروز بخش دفاع کشور توانسته باری از دوش مردم بردارد و تأثیر بسزایی در اقتصاد کشور داشته باشد، بیان کرد: امروز با توجه به پیشرفت های صنایع نظامی ایران، بسیاری از کشورهای دنیا به بازار نظامی ما توجه بسزایی دارند.
رشد اقتصادی موجب تقویت بخش دفاعی است
به گزارش ایرنا، سردار اسماعیل احمدی مقدم در حاشیه این همایش در جمع خبرنگاران، گفت: بیش از ۶۰ پیش نشست، قبل از این همایش در مراکز علمی کشور برگزار شده بود و اغلب دانشمندانِ اقتصادی و صاحب نظران در این نشستها شرکت کردند. امروز هم با هفت نشست تخصصی، همایش به کار خود ادامه میدهد. حدود ۴۰۰ مقاله علمی به این همایش رسیده که بیش از ۲۵۰ مقاله ارزیابی و مورد قبول واقع شده و مقالات بسیار وزینی ارائه شده است.
وی گفت: تلاش ما در این همایش این است که رابطه بین قدرت دفاعی کشور در برابر تهدیدات و همه مولفهها را برای پیشرفت کشور ارزیابی کنیم و راهکارهایی ارائه دهیم.
رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی با بیان اینکه پیشرفت دفاعی نه تنها مانعی برای پیشرفت اقتصادی نیست، بلکه کمکی برای بخش اقتصاد و سایر بخشها است، گفت: نیاز کشور در شرایط تحریمی و فشارهای دشمن مشخص است، اما وظایف دفاعی کشور در حوزه دفاعی باید مورد توجه قرار گیرد. بخش دفاع هم یکی از بخشهای اساسی کشور است که باید هماهنگ با همه بخشها حرکت کند.
احمدی مقدم تاکید کرد: هرچه رشد اقتصادی کشور بیشتر شود و درآمد ملی افزایش پیدا کند، بخش دفاع هم قدرت بیشتری پیدا خواهد کرد، از این رو اینکه بخش دفاع باری باشد بر اقتصاد کشور و مانعی برای پیشرفت، قابل قبول نیست.
وی گفت: طبیعتاً رشد اقتصادی و تقویت قدرت اقتصادی کشور به خودی خود موجب تقویت بخش دفاع هم خواهد شد.
نظر شما