۱۹ آذر ۱۴۰۳، ۱۰:۳۱
کد خبرنگار: 1226
کد خبر: 85665156
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

فصلی نو در توسعه شهرک‌های صنعتی خراسان شمالی

۱۹ آذر ۱۴۰۳، ۱۰:۳۱
کد خبر: 85665156
فصلی نو در توسعه شهرک‌های صنعتی خراسان شمالی

بجنورد-ایرنا- ایجاد پست برق، اجرای تصفیه‌خانه و تامین زیرساخت‌های آب، برق و گاز از جمله اقداماتی است که سرمایه‌گذاری در نواحی و شهرک‌های صنعتی را تسهیل کرده و فصلی نو برای سرمایه گذاری در استان آغاز شده است.

به گزارش ایرنا، برطرف کردن مشکلات زیرساختی شهرک های صنعتی خراسان شمالی در کنار احیای واحدهای تولیدی از اقدامات مهمی است که به همت مسوولان انجام شده است.

خراسان شمالی دارای ۹ شهرک و ۹ ناحیه صنعتی و یک منطقه ویژه اقتصادی است که این نواحی و شهرک ها با فراهم کردن زیرساخت ها، گام بزرگی در تحول اقتصادی و ایجاد اشتغال در بخش صنایع کوچک و متوسط ایجاد کرده است.

خراسان شمالی در میان استان های کشور کمترین واحد تولیدی را دارد و تنها ۳۷۷ واحد صنعتی دارای پروانه بهره برداری در این استان در مساحت نزدیک به یکهزار و ۸۰۰ هکتار فعالیت می کند، در حالی که وجود مرزهای امن با کشور همسایه، تولید محصولات کشاورزی زراعی و باغی مناسب، نیروی کار مناسب و جوان و معادن غنی بیانگر سرمایه های خفته در این خطه است که تنها نیاز به باروری دارد که یاری مسوولان در این راستا را می طلبد.

کارشناسان بر این باورند که توسعه این استان در گرو استفاده از ظرفیت های اقتصادی همچون رونق صنایع تبدیلی در بخش کشاورزی و دامپروری است و شهرک های صنعتی زمینه این رونق را فراهم خواهند کرد تا صنایع پایین دستی و تبدیلی در این استان جایگاه واقعی خود را پیدا کنند چرا که در استان خراسان شمالی سالانه بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع محصول کشاورزی تولید می شود که کمتر از نیمی از این محصولات شانس فراوری دارند و مابقی به صورت خام از استان خارج می شوند این در حالی است که تنها با ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی و بسته بندی های مناسب و اصولی و برندسازی می توان از صادرات این محصولات برای استان ارزش افزوده ایجاد کرد.

تحول در اقتصاد در سایه شهرک های صنعتی

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی خراسان شمالی در این باره گفت: وسعت نواحی و شهرک های صنعتی و یک منطقه ویژه اقتصادی استان ۳۵۵ هکتار است که حدود نیمی از آن عملیاتی شده که ظرفیتی برای ایجاد کسب و کارها و ایجاد اشتغال است.

محمدعلی نوایی اظهار کرد: یکهزار و ۱۶۳ قرار داد برای ایجاد واحدهای تولیدی در شهرک ها و نواحی صنعتی استان بسته شده است که ۳۷۷ واحد تولیدی در زمینه های مختلف به بهره برداری رسیده است که مابقی در حال ساخت و ساز، تخصیص زمین و سایر مراحل هستند که با به بهره برداری رسیدن این تعداد واحد تحولی بزرگ در بخش اقتصادی استان ایجاد خواهد شد که امید بخش است.

صدور پروانه بهره برداری منطقه ویژه اقتصادی در بجنورد

وی به صدور پروانه بهره برداری منطقه ویژه اقتصادی در بجنورد اشاره کرد و گفت: دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی کشور نسبت به پروانه بهره برداری فاز یک منطقه ویژه اقتصادی بجنورد اقدام کرده است که این مهم به امضای مشاور رییس جمهور و دبیر مناطق آزاد و تجاری کشور رسید که این مهم تحولی عظیم در حوزه اقتصادی استان خراسان شمالی و جذب سرمایه گذاری خارجی و داخلی خواهد شد.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: زیر ساخت های لازم در منطقه ویژه اقتصادی در بجنورد ایجاد شده که از آن جمله استقرار گمرک، ایجاد خدمات آب، برق، تلفن و گاز در منطقه و ایجاد باسکول است.

وی با بیان اینکه این پروانه بهره برداری برای ۴۹ هکتار منطقه ویژه اقتصادی در بجنورد صادر شده است با اشاره به مزیت های این منطقه گفت: برخورداری استان از مرز مشترک با ترکمنستان و ارتباط با کشورهای آسیای میانه، قرارگیری در محور جاده آسیایی، کاهش هزینه های تولید و برخورداری از معافیت های گمرکی و مالیاتی از دیگر مزایای این منطقه است.

نوایی گفت: از دیگر مزایای منطقه ویژه اقتصادی بجنورد می توان به گسترش صنعت ترانزیت، صادرات مجدد و انتقال کالا و جلب و تشویق سرمایه گذاری داخلی و خارجی و ایجاد اشتغال مولد اشاره کرد.

احداث چهار پست برق

وی اظهار کرد: اجرای پنج پست برق در شهرک‌ها و نواحی صنعتی از مهمترین اقدامات در حال اجرا است که عملیات اجرایی یک پست (پست فوق توزیع برق شهرک صنعتی شیروان) به اتمام رسیده و همچنین عملیات اجرایی یک پست (پست فوق توزیع برق شهرک صنعتی شهید محمدزاده گرمه) نیز تا پایان سال به اتمام خواهد رسید و برق دار خواهد شد.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی خراسان شمالی افزود: پست فوق توزیع برق شهرک صنعتی اسفراین هم بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی گفت: در سفر دولت سیزدهم به استان با اختصاص پنج هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل و احداث پست‌های فوق توزیع شهرک‌های صنعتی فاروج- شیروان- گرمه و منطقه ویژه اقتصادی بجنورد موافقت شد.

نوایی تصریح کرد: ۴۰ درصد از این اعتبارات توسط برق منطقه‌ای، ۳۰ درصد توسط شرکت شهرک‌های صنعتی و ۳۰ درصد از منابع استانی تامین می شود.

وی اظهار کرد: پست برق شهرک صنعتی شیروان ۶۶۰ میلیارد ریال هزینه در برداشت و برای انتقال آن نیز با پیمانکار ۲۰۰ میلیارد ریال تفاهم نامه بسته شده است.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی خراسان شمالی در خصوص پست ناحیه صنعتی گرمه با بیان اینکه خط انتقال این طرح اجرا شده است گفت: این طرح ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و به زودی افتتاح خواهد شد.

وی تصریح کرد: پست منطقه ویژه اقتصادی نیز با یکهزار و ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و طرح پست در شهرک صنعتی فاروج نیز با ۶۶۰ میلیارد ریال اعتبار ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

هزار میلیارد ریال برای زیر ساخت ها از محل سفر

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی خراسان شمالی گفت: یکهزار میلیارد ریال اعتبار برای زیرساخت های شهرک های صنعتی استان از محل سفر دولت سیزدهم مصوب شد، ۶۰۰ میلیارد ریال نیز برای تصفیه خانه های فاضلاب از محل سفر اختصاص یافت که عملیات اجرایی مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب شیروان با ظرفیت ۵۰۰ متر مکعب در ساعت تا پایان سال جاری به اتمام می‌رسد.

وی افزود: مطالعات مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب شهرک های صنعتی اسفراین و فاروج نیز در حال انجام و برای تایید به سازمان ارسال می شود.

ساخت ۲۳ واحد کارگاهی

نوایی دربخش دیگری از سخنانش به ایجاد ۲۳ واحد کارگاهی در استان اشاره کرد و گفت: واحد های کارگاهی برای اجاره به سرمایه گذاران جوان ایجاد شده اند که ۱۰ واحد در شیروان، ۶ واحد در بیدک بجنورد، سه واحد در فاروج، چهار واحد در اسفراین است که اولویت واگذاری آن با شرکت های دانش بنیان، مواد غذایی، صنایع بخش کشاورزی و فلزی است و قرارداد اجاره آن با سرمایه گذاران منعقد شده است.

توسعه فیبر نوری

وی در بخش دیگری از سخنانش به تفاهم نامه این شرکت با شرکت مخابرات در سال گذشته به اجرای طرح فیبر نوری در شهرک ها و نواحی صنعتی اشاره کرد و افزود: قدیمی ترین شهرک صنعتی استان از جمله شهرک صنعتی شماره یک بجنورد نیز از خدمات فیبر نوری بی بهره بود که خوشبختانه در سال های اخیر گام های بزرگی در این راستا برداشته شده و علاوه بر شهرک صنعتی شماره یک بجنورد فیبر نوری در شهرکهای صنعتی اسفراین، ناحیه صنعتی مهمانک، شهرک صنعتی سیساب، شهرک صنعتی جاجرم و شهرک صنعتی بیدک یا به اتمام رسیده یا درحال اتمام است.

جذب بیش از هزار و ۴۰۰ تن قیر رایگان

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی خراسان شمالی به جذب بیش از یکهزار و ۴۰۰ تن قیر رایگان در ۲ سال اخیر اشاره کرد و گفت: با این میزان قیر بیش از ۱۰۰ هزار متر مربع ازمعابر در شهرک های صنعتی آشخانه، بیدک، اسفراین .جاجرم فاروج و سایر شهرک ها و نواحی صنعتی آسفالت شده و یا در حال انجام است.

وی بر ایجاد سر درب های شهرک های صنعتی و نواحی صنعتی در هویت بخشی به شهرکهای نواحی صنعتی تاکید کرد و افزود: در این راستا سر درب شیروان و اسفراین به پایان رسیده است و ساخت سردرب جاجرم، آشخانه، سیساب و امیرآباد نیز آغاز شده است و ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

نوایی خاطرنشان کرد:ساخت این سردرب ها سبب هویت بخشی و زیبایی ورودی شهرکها و نواحی صنعتی می شود همچنین با استقرار نگهبان در آن به ایجاد امنیت و همچنین حفظ و حراست از اموال سرمایه گذاران و تولید کنندگان مستقردر شهرکهای صنعتی کمک می کند.

توسعه شهرک ها

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی خراسان شمالی در بخش از سخنانش بر توسعه شهرک های صنعتی اشاره کرد و گفت: تقاضاهای زیادی از سوی سرمایه گذاران وجود دارد که بعضا زمین برای در اختیار قرار دادن به آنان وجود ندارد که در این راستا ۹۸ هکتار به مساحت ناحیه صنعتی شهید محمدزاده گرمه و ۱۰۰ هکتار به شهرک صنعتی شیروان افزوده شد.

وی اظهار کرد: همچنین تامین زمین برای توسعه شهرک صنعتی اسفراین در دستور کار بوده که ۷۵ هکتار آن قطعی شده است

نوایی افزود: همچنین زیرساخت های لازم از جمله آب، برق، گاز و بازگشایی معابر برای نواحی صنعتی بام و صفی آباد در شهرستان جدید بام وصفی آباد تامین شده و قراردادهای خوبی با سرمایه گذاران منعقد شده و بزودی شاهد یک جهش خوب در بخش تولید در این نواحی خواهیم بود و همچنین تمام زیرساخت های لازم در نواحی صنعتی ناحیه صنعتی راز، ناحیه صنعتی جرگلان و ناحیه صنعتی غلامان درحال انجام و قراردادهای هم در این نواحی منعقد شده است.

وی گفت: مستقر شدن چهار واحد آتش نشانی در شهرک های صنعتی در بیدک، اسفراین و فاروج وشیروان و احداث ساختمان های آتش نشانی شهرکهای صنعتی آشخانه، جاجرم و بیدک و همچنین فعال بودن چهار تصفیه خانه فاضلاب در شهرک ها ی بیدک، اسفراین، شیروان و بجنورد و ایجاد ۶۰ هکتار فضای سبز از دیگر اقدامات در راستای ایجاد زیر ساخت ها لازم در شهرک های صنعتی استان است.

احیای چهار واحد تولیدی

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی خراسان‌شمالی گفت: احیای ۱۰ واحد راکد و غیرفعال امسال در شهرک های صنعتی استان برنامه‌ریزی شد که تاکنون احیای چهار واحد محقق شده است.

وی اظهار کرد: اکنون ۳۷۷ واحد تولیدی در شهرک های صنعتی خراسان شمالی مستقر بوده که ۳۴۷ واحد فعال و مابقی راکد است.

نوایی افزود: این واحدها به دلایل مختلف از جمله کمبود نقدینگی، مشکل در بازار و تامین مواد اولیه غیرفعال و راکد شدند.

وی با اشاره به اینکه ۱۰۷ واحد صنعتی مستقر در شهرک های صنعتی استان با ظرفیت کمتر از ۵۰ درصد فعالیت دارند، گفت: برای کمک به تولید واحدهایی که با ظرفیت کامل کار نمی کنند، برنامه ریزی شده تا با پرداخت تسهیلات و سایر حمایت ها به ظرفیت مناسب برسند.

رییس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی خراسان شمالی اظهار کرد: امسال کمک برای رسیدن به ظرفیت کاری حداکثری در ۱۵ واحد تولیدی هدف گذاری شده است.

وی خاطرنشان کرد: امسال با اقدامات مختلف ۶ واحد صنعتی به ظرفیت مناسب و یا کامل فعالیت رسید و این اقدام با جذب سرمایه گذار، تغییر فعالیت و خط تولید، تامین منابع مالی از طریق پرداخت تسهیلات محقق شد.

نوایی افزود: با احیای این واحدها ۶۳ نفر به چرخه کار بازگشته‌اند و امیدواریم با ادامه این روند، شاهد افزایش اشتغال و رونق اقتصادی در استان باشیم.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی خراسان شمالی اظهار کرد: احیای ۳۱ واحد صنعتی مستقر در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان از سال ۱۴۰۰ تاکنون هدف‌گذاری و برنامه‌ریزی شد که احیای آن محقق و همچنین در این مدت ۳۵ واحد تولیدی افزایش ظرفیت داد.

خراسان شمالی با بیش از یک میلیون نفر جمعیت در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از جمعیت آن در مناطق روستایی سکونت دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha