۵۰۰ تن بذر گیاهان دارویی برای کشت در مراتع کشور تامین شد

یاسوج - ایرنا -مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت:۵۰۰ تن بذر گیاهان دارویی از گونه های مختلف برای کشت در مراتع کشور تامین شده است.

ترحم بهزاد روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از مراحل کشت گیاهان دارویی در منطقه کاکان شهرستان بویراحمد در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: کشت گونه های مختلف گیاهان دارویی در ۴۰ هزار هکتار از مراتع کشور طی سال جاری پیش بیش بینی شده است.

مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ابراز کرد: در هر هکتار مرتع پنج هزار گودال به ارتفاع ۲۵ سانتیمتر برای کشت گیاهان دارویی حفر می شود.

وی بیان کرد:برای کشت گیاهان دارویی تعیین شده در مراتع کشور، یکهزار و ۴۵۰ تن بذر نیاز است که امید داریم این مقدار بذر به موقع تامین و در اختیار بهره برداران قرار گیرد.

مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور تصریج کرد:کشت گیاهان دارویی پاییز و زمستان هر سال انجام می شود.

بهزاد عنوان کرد: زمان انجام عملیات کشت گیاهان دارویی در بیستم مهر ماه تا پایان دی ماه هر سال پیش بینی شده اما با توجه به بارندگی هنگام مستعد شدن خاک پس از بارندگی های مطلوب صورت می گیرد.

مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور تاکید کرد:کشت گیاهان دارویی با مشارکت مرتعداران انجام می شود که ضمن ایجاد درآمد برای جوامع محلی به حفظ مراتع هم کمک می کند.

بهزاد با اشاره به اینکه ۲۴ ایستگاه تولید بذر گیاهان دارویی با مساحت هفت هزار و چهار هکتار در کشور موجود است تصریح کرد: برای تولید بذر مورد نیاز کشت گیاهان دارویی احیای این مراکز تولیدی ضرورت دارد.

وی تاکید کرد: در حالی که سال ۱۳۷۳ سالیانه ۷۱۸ تن بذر در استگاه های یاد شده تولید و در اختیار بهره برداران قرار می گرفت اکنون تولید بذر این واحدها به کمتر از ۱۰۰ تن رسیده است.

بهزاد عنوان کرد: در حال حاضر بخشی از بذر مورد نیاز کشت گیاهان دارویی کشور از طریق شرکت های خصوصی و واردات انجام می گیرد.

کشت گیاهان دارویی در کهگیلویه وبویراحمد

رییس اداره امور مراتع و بیابان منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد نیز در حاشیه این آیین گفت: کشت گیاهان دارویی امسال در بیش از ۲ هزار هکتار از مراتع مستعد استان پیش بینی شده است.

سلیمان محمدی افزود: در عرصه های طبیعی استان گیاهان دارویی مانند آنغوزه و باریجه کشت می شود.

وی کاکان، تنگ سرخ،کوه سیاه و سفید را از مهمترین مناطق پیش بینی شده برای کشت گیاهان داروی در کهگیلویه وبویراحمد ذکر کرد.

بر اساس آمار دفتر مهندسی و مطالعات ،سطح مراتع استان ۴۷۸ هزار و ۸۱۲ هکتار است که از این عرصه ها بیش از ۴۷۲ هزار هکتار آن ممیزی شده است.

تعداد بهره برداران مراتع کهگیلویه و بویراحمد ۱۱ هزار و ۷۹۰ خانوار است که تعداد ۳۵۰ خانوار آن در زمینه گیاهان دارویی فعالیت دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha