بررسی انتخابی جام‌جهانی در آسیا؛ ایران و ژاپن مهیای جشن صعود، گره در گروه مرگ

تهران- ایرنا- ایران و ژاپن با پایان هفته پنجم و ششم انتخابی جام‌جهانی در منطقه آسیا مهیای بر پا کردن جشن صعود هستند و کره‌جنوبی هم فاصله زیادی با صعود ندارد. در گروه سوم اما ۵ تیم در فاصله ۴ هفته تا پایان مسابقات به یک اندازه شانس صعود دارند.

به گزارش ایرنا، رقابت‌های انتخابی جام‌جهانی ۲۰۲۶ در منطقه آسیا در فیفادی نوامبر در هفته‌های پنجم و ششم پیگیری شد تا در فاصله ۵ هفته تا پایان مرحله سوم گروهی، چهره تیم‌هایی که به جام‌جهانی نزدیک هستند، بیشتر از قبل مشخص شود. از گروه‌های سه‌گانه تیم‌های اول و دوم به صورت مستقیم راهی جام‌جهانی می‌شوند تا تکلیف ۶ سهمیه از ۸ و نیم سهمیه آسیا مشخص شود.

۶ تیم سوم و چهارم گروه‌های سه‌گانه در دو گروه سه تیمی تقسیم می‌شوند و تیم‌ها یک بار در زمینی بی‌طرف به مصاف یکدیگر خواهند رفت. برندگان هر گروه جواز حضور در جام‌جهانی را کسب می‌کنند تا ۲ سهمیه دیگر آسیا نیز مشخص شود. تیم‌های دوم هر گروه به دور پنجم راه پیدا می‌کنند.تیم دوم گروه‌ها در دور چهارم برای تعیین نماینده آسیا در پلی‌آف میان نماینده یکی دیگر کنفدراسیون‌های جهان به مصاف هم خواهند رفت. به این ترتیب آخرین نماینده آسیا در پلی‌آف بین قاره‌ای مشخص خواهد شد.

در گزارشی وضعیت گروه‌های سه‌گانه را پس از پایان رقابت‌های هفته پنجم و ششم مرور کرده‌ایم.

گروه A؛ ایران یک گام تا صعود

در گروه A، تیم ایران با ۲ بردی که مقابل کره‌شمالی و قرقیزستان به دست آورد، توانست ۱۶ امتیازی شود به صدرنشینی ادامه دهد. تیم کشورمان از ۴ بازی بعدی به تنها ۴ امتیاز برای صعود مستقیم نیاز دارد. با وجود ۲ پیروزی ایران در این دو دیدار اما سبک بازی تیم ملی که پس از جلو افتادن به خصوص مقابل کره‌شمالی و قرقیزستان به یک‎‌باره افت کرد و به سختی با نتایج مشابه ۳ -۲ پیروز شد، انتقاداتی را متوجه کادر فنی و بازیکنان کرد.

در این گروه ازبکستان با باخت غافلگیرکننده مقابل قطر و پیروزی برابر کره‌شمالی، این فیفادی را با تنها ۳ امتیاز سپری کرد. این تیم که تا پیش از بازی‌های ماه نوامبر با تیم کشورمان هم‌امتیاز بود، حالا از ایران عقب افتاده است. با این حال آنها با ۱۳ امتیاز شانس اول صعود مستقیم به عنوان تیم دوم هستند.

بررسی انتخابی جام‌جهانی در آسیا؛ ایران و ژاپن مهیای جشن صعود، گره در گروه مرگ

از سوی دیگر امارات در فیفادی نوامبر توانست کامبک بزند؛ آنها که با کسب یک برد از ۴ بازی قبلی شانس زیادی برای صعود نداشتند، در هفته پنجم و ششم با ۲ برد مقابل قرقیزستان و قطر، تعداد پیروزی‌های‌شان را به عدد ۳ رساندند و ۱۰ امیازی شدند تا علاوه بر اینکه رقیب ازبکستان برای کسب جایگاه دومی شوند، از قطر هم پیشی بگیرند. آنها با ۱۰ امتیاز تیم سوم هستند و با این ۲ برد شانس‌شان را برای صعود به مرحله بعد انتخابی به عنوان تیم سوم بیشتر از قبل کردند.

برخلاف امارات، قطر با وجود یک برد دراماتیک برابر ازبکستان در هفته پنجم، در هفته ششم مقابل امارات با یک نتیجه سنگین شکست خورد تا با ۷ امتیاز، شانس‌هایش برای صعود مستقیم کمتر شود. البته قطری‌ها شانس صعود به عنوان تیم چهارم را به مرحله پنجم انتخابی دارند تا مسیرشان برای دومین حضور متوالی در جام‎‌جهانی سخت‌ و طولانی‌تر شود.

بررسی انتخابی جام‌جهانی در آسیا؛ ایران و ژاپن مهیای جشن صعود، گره در گروه مرگ

گروه B، جنگ عراق و اردن برای صعود مستقیم

کره‌جنوبی در حالی شانس اول صعود از گروه B است که آنها پس از برد خارج از خانه کویت در هفته پنجم، در هفته ششم برابر فلسطین قعرنشین به تساوی رسیدند تا یک شگفتی رقم بخورد. با این حال هونگ میونگ بو و شاگردانش با ۱۴ امتیاز همچنان صدر گروه دوم را در قرق‌شان دارند.

بررسی انتخابی جام‌جهانی در آسیا؛ ایران و ژاپن مهیای جشن صعود، گره در گروه مرگ

عراق، اردن و عمان، ۲ تیمی هستند که در این گروه برای کسب سهمیه دوم صعود مستقیم تلاش می‌کنند؛ دو تیمی که در هفته پنجم در یک بازی ۶ امتیازی برابر هم به تساوی رسیدند. در هفته ششم اما در حالی عراق، عمان را شکست داد که اردن برابر کویت به طرز عجیبی متوقف شد تا شاگردان خسوس کاساس با ۱۱ امتیاز بالاتر از اردن ۹ امتیازی در رده دوم قرار بگیرند. به نظر می‌رسد یکی از این بین عراق و اردن به عنوان تیم دوم سهمیه مستقیم بگیرد و دیگری به عنوان تیم سوم، راهی مرحله چهارم انتخابی شود.

در این گروه عمان ۶ امتیازی و کویت ۴ امتیازی هم شانس‌های صعودشان به عنوان تیم چهارم به مرحله چهارم انتخابی زنده است.

بررسی انتخابی جام‌جهانی در آسیا؛ ایران و ژاپن مهیای جشن صعود، گره در گروه مرگ

گروه C؛ رقابت میلیمتری در گروه مرگ

در گروه سوم به جز ژاپن که با فاصله ۹ امتیازی با تیم دوم در آستانه یک صعود زودهنگام است، ۵ تیم دیگر به اندازه شانس دارند تا به عنوان تیم دوم به صورت مستقیم راهی جام‌جهانی شوند. یک نبرد هیجان‌انگیز که پیش‌بینی را در گروه مرگ غیرممکن کرده است.

ژاپن در هفته پنجم و ششم، اندونزی و چین را شکست داد تا با ۱۶ امتیاز در صدر باشد؛ سامورایی‌ها تنها به ۳ امتیاز دیگر برای صعود به عنوان تیم اول نیاز دارند.

استرالیا تیم ۷ امتیازی و دوم گروه هم در هفته پنجم و ششم با دو تساوی متوالی برابر عربستان و بحرین، این فیفادی را بدون برد به پایان برد تا فاصله امتیازی‌اش با تیم‎‌های تعقیب‎‌کننده به حداقل برسد.

پس از استرالیا به عنوان تیم دوم، تیم‌های سوم، چهارم، پنجم و ششم گروه، شش امتیازی هستند. شگفتی این گروه در ماه نوامبر، اندونزی بود، تیمی که با بازیکنان دو رگه و لژیونر، پدیده مرحله سوم انتخابی جام جهانی بوده است. اندونزی پس از شکست سنگین مقابل ژاپن در هفته پنجم، در بازی ششم مقابل عربستان به پیروزی رسید تا همه چیز در این گروه پیچیده شود. آنها با ۶ امتیاز و تفاضل گل بهتر تیم سوم هستند.

بررسی انتخابی جام‌جهانی در آسیا؛ ایران و ژاپن مهیای جشن صعود، گره در گروه مرگ

مهم‌ترین اتفاق این گروه، حضور عربستان با یک سرمربی آشنا و جدید بود. آنها پس از ۲ سال دوباره پس از اخراج روبروتو مانچینی، با انتخاب هروه رنار، سعی در کسب نتایج بهتر در راه جام‌جهانی دارند. عربستان با رنار در هفته پنجم و ششم یک تساوی برابر استرالیا و یک شکست برابر اندونزی کسب کرد تا شروع کارش در ریاض با خاطره خوشی همراه نباشد. عربستان با ۶ امتیاز تیم چهارم است.

بحرین و چین دو تیم دیگر شش امتیازی هستند که در رده‌های پنجم و ششم گروه دارند. دو تیمی که در هفته پنجم با هم روبرو شدند و چین با پیروزی توانست شانس‌هایش را برای صعود زنده کند. بحرین پس از این شکست، در هفته ششم مقابل استرالیا به تساوی رسید و چین هم برابر ژاپن شکست خورد.

با توجه به شرایط این گروه، به نظر می‌رسد به جز ژاپن، درباره بقیه تیم‌های صعودکننده نمی‌توان اظهارنظر کرد و هواداران استرالیا، اندونزی، عربستان، بحرین و چین، ۴ هفته پرهیجان را در پیش دارند.

بررسی انتخابی جام‌جهانی در آسیا؛ ایران و ژاپن مهیای جشن صعود، گره در گروه مرگ

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha