جعفر عرفانیانخواه در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا، در پاسخ به این سوال که چرا فرش ایرانی با وجود اینکه در جهان سرآمد است اما سهم زیادی از این حیث در بازار جهانی نداریم و برای افزایش این سهم چه باید کرد؟ اظهار داشت: فرش ایرانی همیشه سرلوحه صنایع دستی جهان بوده و به عنوان ملکه صنایع دستی جهان شناخته شده است.
وی درباره عدم حضور فرش ایرانی در بازارهای بینالمللی گفت: ما میگوییم هر محصولی قبل از اینکه وارد کشوری شود، اول باید فرهنگ آن برود. باید در ارتباط با فرهنگ و توسعه آن در دیگر کشورها تولید محتوا کنیم تا بتوانیم اثرگذار باشیم و به فروش خوب برسیم.
عرفانیانخواه در عین حال در پاسخ به این سوال که چرا صنایع دستی ایرانی خاصیت کاربردی خود را در بین خانوادههای ایرانی از دست داده اند؟ گفت: از دست نداده اند این به سلیقه آدم ها برمی گردد ، ذائقه ها تغییر کرده و تنوع هم زیاده شده این است که برخی دوست دارند فرش دستباف و خیلیهای دیگر نیز فرش غیر دستباف بخرند.
او تاکید کرد: فرش دستباف تنها فرشی است که از نظر پزشکی مورد تایید همه است.
به عنوان دبیر اتحادیه فروشندگان فرش دستباف تهران، درباره انتظارات از دولت هم گفت: مقداری در زمینه تبلیغات باید کار شود. وگرنه فرش که نیاز به کمک هیچ کسی ندارد چون پشتوانه اش توانمندی هنرمندان آن است.
نظر شما