فرشته صادقی نسب روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: مقابله با عرضه سموم غیرمجاز بطور مستمر در طول سال توسط اکیپ های نظارتی انجام می شود و سموم ممنوعه و غیر مجاز از سطح داروخانه های گیاهپزشکی سراسر استان جمعآوری و متخلفان جهت برخورد قانونی به مقامات قضایی معرفی می شوند.
وی بیان کرد: برخی سموم به دلیل سمیت بالا و مخاطرات زیست محیطی، از سبد سموم کشاورزی حذف و ممنوعه اعلام میشوند که کشاورزان باید آگاهی و شناخت کافی به این مساله داشته باشند.
وی با اشاره به ضرورت ثبت خرید و فروش سموم در سامانه مانیتورینگ آفتکُشها گفت: در چارچوب مانورهایی که در آبان ماه برگزار شد، فرایند ثبت اطلاعات فروشگاهها در سامانه و پروانههای مورد نیاز برای فعالیت داروخانههای گیاهپزشکی بررسی و در این زمینه تذکرات لازم داده شد.
چهار کارگاه آموزشی برای کاربارن برگزار شده است
وی با اشاره به نقش مهم آموزش در این زمینه بیان کرد: به منظور ارتقاء سطح دانش مسوولان فنی، از اول سالجاری تاکنون چهار کارگاه آموزشی برای کاربران با عناوین«آموزش سامانه مانیتورینگ، سامانه جامع انبارها و قوانین مربوط به حفظ نباتات و تعزیرات مرتبط با فروشگاههای سموم» برگزار شده است.
صادقی نسب افزود: بزرگترین چالش کشاورزی استان در حوزه حفظ نباتات، نا اگاهی در استفاده مناسب از سموم، عدم رعایت اصول صحیح سمپاشی و در کنار ان واردات سموم قاچاق از مبادی غیر قانونی است.
وی با بیان اینکه سموم قاچاق وقتی وارد مزارع و باغات میشوند کارایی مورد انتظار را ندارند اظهار کرد: این موارد باعث افزایش میزان سم و دفعات سمپاشی نیز خواهد شد که در این خصوص باید ارگانها و نهادهای امنیتی برخورد جدی با متخلفان داشته باشند.
استفاده بیش از حد از سموم موجب مقاوم شدن آفتها می شود
صادقی نسب بابیان اینکه اطمینان از سلامت مواد غذایی حق طبیعی مصرف کنندگان است، ادامه داد: استفاده بیش از حد از سموم موجب مقاوم شدن آفتها می شودو لازم است بهره برداران در استفاده از سموم و کاهش میزان آن دقت کنند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی آذربایجانغربی گفت:برای کنترل عوامل خسارت زا لازم است استفاده از سموم و آفت کشها استفاده کرد ولی استفاده بیش از حد و غلط موجب مقاوم شدن و افزایش جمعیت آنها می شود.
وی اضافه کرد: در بالا بردن کار آیی در عملیات سمپاسی عوامل زیادی دخیل هستند که کیفیت سموم یکی از این موارد بوده و لازم است کشاورزان در راستای کاهش دفعات سم پاشی حرکت کنند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی آذربایجانغربی گفت: سموم سلامت جامعه و محیط زیست را به خطر می اندازد و استفاده کمتر علاوه بر افزایش کیفیت محصول باعث کاهش هزینه های بهره برداران هم می شود.
صادقی نسب گفت: لازم است بهره برداران سموم را از فروشگاههای مجاز و با نسخه گیاه پزشکی تهیه کنند و قبل از تهیه سموم برای افزایش کارآیی لازم با کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی مشورت داشته باشند.
وی ادامه داد: همچنین قبل از مصرف سموم لازم است برچسب انها را با دقت مطالعه کرده و از اختلاط خودسرانه سموم با یکدیگر و سموم با کودها خودداری کنند.
۲۶۵ لیتر سموم غیر مجاز در آذربایجان غربی کشف شد
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی آذربایجانغربی گفت: در طی هفته آخر آبانماه امسال فعالیت ۴۴۳ واحد عرضه کننده آفت کش های کشاورزی در استان رصد و پایش شد که طی آن ۲۶۵ لیتر سموم غیر مجاز کشف شد.
وی اظهار کرد: در جریان بازدید از مراکز عرضه ۳۰۲ مورد تذکر کتبی و شفاهی به واحدهای مورد بازدید داده شد و سموم غیرمجاز و ممنوعه کشف و جمع آوری و متخلفان جهت اعمال قانون و برخورد جدی به مقامات قضایی معرفی شدند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی آذربایجانغربی گفت: این اقدام در راستای حفظ و ارتقاء امنیت غذایی و ساماندهی و تشدید نظارت برفعالیت زنجیره تولید و توزیع آفت کشهای کشاورزی انجام شد.
وی اضافه کرد: طی این مانور در قالب ۵۲ اکیپ مشترک نظارتی از شرکت تولید کننده سم استان( شرکت توسعه صنعت سم آذربایجان )، شرکتهای توزیع کننده آفت کشهای کشاورزی و داروخانه های گیاهپزشکی بازدید شد.
صادقی نسب ادامه داد: در این بازدیدها مواردی همچون حضور مسوول فنی، اعتبار پروانه فعالیت، ثبت در سامانه مونیتورینگ و وجود سموم غیر مجاز اعم از تقلبی،ممنوعه، قاچاق، تاریخ منقضی و دارای ممنوعیت عرضه در داروخانه های گیاهپزشکی مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش ایرنا آذربایجان غربی استانی مبتنی بر اقتصاد کشاورزی با ۲۳۵ هزار بهره بردار است که سالانه ۶.۷ میلیون تن محصولات کشاورزی در این منطقه تولید می شود.
انواع محصولات باغی و زراعی، اعم از سیب، انگور،ر چغندر قند، گندم، جو و انواع حبوبات، انواع هسته دارها، انواع سبزی و صیفی در کنار انواع محصولات شیلاتی و دامی از تولیدات کشاورزان آذربایجان غربی است.
کشورهای مختلفی از جمله روسیه، ترکیه، عراق و جمهوری خود مختار نخجوان و استانهای همجوار عمده مقصد محصولات تولیدی استان هستند.
هر چند آماری از میزان مصرف سموم کشاورزی در استان از طرف جهاد کشاورزی ارائه نشده ولی توزیع سموم غیر مجاز همچنان چالشی مهم در بهره برداران است.
نظر شما