مجید علیپور روز چهارشنبه در گفتوگو با ایرنا بیان کرد: با اجرای برنامه الگوی کشت در قم و همکاری کشاورزان با کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی در این رابطه، علاوه بر کاهش قابل توجه مصرف آب، میزان تولید محصولات نیز افزایش پیدا کردهاست و این به معنای استفاده هرچه بهتر از منابع و بالا رفتن بهرهوری در بخش کشاورزی است.
وی افزود: موضوع آب در بخش کشاورزی به خصوص در این استان که در تامین منابع آبی با محدودیت مواجهاست، اهمیت زیادی دارد و ما در این خصوص تلاش کردیم تا با استفاده از راهکارهای متنوع همچون استفاده از گیاهان جدید و مقاوم به شرایط آبوهوایی قم که بازدهی بهتری نیز در تولید محصول دارند، روند مصرف آب را مدیریت کنیم.
وی ادامه داد: به عنوان نمونه در سه سال گذشته گیاه جدید تریتیکاله در سطح یکهزار و ۹۵۰ هکتار از مزارع استان قم کشت شد، این گیاه نسبت به جو عملکرد بهتری دارد و محصول بیشتری به ما میدهد، یعنی ما توانستیم با همان آب و زمین میزان تولید محصول خود را افزایش دهیم و ارتقا بهرهوری را در عمل محقق کنیم.
علیپور با اشاره به اینکه مهمترین ماموریت سازمان جهاد کشاورزی قم تامین امنیت غذایی مردم است، گفت: در همین رابطه توجه به این نکته ضروری است که زیربنای هرخودکفایی در بخش کشاورزی اجرای برنامههای الگوی کشت است و این موضوع طی سالهای اخیر در حوزه کشاورزی نقش کلیدی پیدا کردهاست.
به گزارش ایرنا، بخش کشاورزی قم در زمینههای مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن میتوان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخمگذار و تخم مرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبههای ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.
این بخش ۶ درصد از ارزشافزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در بخشهای مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال بیشاز ۸۵۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص دادهاست.
نظر شما