به گزارش روز دوشنبه ایرنا از میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی لرستان سید سعید شاهرخی اظهار کرد: قسمت نخست بررسی پرونده ثبت جهانی دره خرم آباد، ششم آذر با حضور هیات پنج نفره ایرانی در فرانسه با هدف شناخت و رفع نواقص احتمالی برگزار خواهد شد.
وی گفت: در صورت وجود هر گونه اشکال اولیه، تا تیر ماه سال آینده برای رفع این نواقص و اشکالات احتمالی فرصت داریم تا بتوانیم پرونده ثبت جهانی این دره تاریخی را تکمیل کنیم.
وی ضمن ابراز امیدواری برای ثبت جهانی دره خرم آباد اظهار داشت: پیشاپیش این اقدام مهم را به همه لرتباران و لرستانی ها تبریک عرض نموده و امیدواریم تیرماه ۱۴۰۴ جشن جهانی شدن را با حضور همه دوستداران لرستان جشن بگیریم.
شاهرخی تصریح کرد: ثبت جهانی دره خرم آباد، یکی از مطالبات با اهمیت و تاریخی مردم لرستان بوده که با اقدامات انجام شده در گذشته و اکنون توانسته ایم این مهم را اجرایی کنیم.
استاندار لرستان گفت: ثبت جهانی این دره تاریخی یکی از دغدغه های اصلی مدیریت ارشد استان است و با جدیت دنبال خواهد شد.
پرونده ثبت جهانی دره خرم آباد به عنوان تنها پرونده ارسالی کشورمان به یونسکو، در شهریور ۱۴۰۳ توسط ارزیاب مورد بازدید و بررسی قرار گرفت تا نشست اولیه رفع اشکال و نواقص احتمالی آن در کشور فرانسه مورد بررسی قرار گیرد.
غارهای کلدر، قمری، گیلوران، یافته، کنجی و دو پناهگاه صخره ای گر ارجنه و پاسنگر در دره تاریخی خرم آباد قرار دارند و "قلعه فلک الافلاک" و "دره خرمآباد" به عنوان سهمیه ایران برای ثبت جهانی یونسکو (سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد) انتخاب شده اند.
نظر شما