پلمب کارخانه آلاینده در کرمان و صدور ۳۸۵ اخطار زیست محیطی
عکس آرشیوی است

کرمان - ایرنا - معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست کرمان از صدور ۳۸۵ اخطاریه زیست محیطی در سال جاری خبر داد و گفت: هرچند سیاست بر این است که با اولویت حفظ اشتغال، صنایع آلاینده بدون تعطیل شدن در مسیر رفع آلایندگی قرار گیرند اما باوجود این، یک کارخانه صنعتی تولید کودشیمیایی در شهرستان کرمان به دلیل شرایط خاص آلوده کردن هوا پلمب شد.

سعیده رسولی زواره در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از ابتدای امسال تا پایان مهر ماه ۵۸۴ بازدید از واحدهای صنعتی و معدنی و پایش آنها را در سطح استان داشتیم که وضعیت زیست محیطی واحدها در بخش‌های مختلف هوا، آب و خاک منتج به صدور ۳۸۵ مورد اخطاریه زیست محیطی شد.

وی بیان کرد: همچنین طبق قوانین برنامه چهارم، پنجم، ششم و بند پ ماده ۲۲ برنامه هفتم توسعه واحدهای صنعتی و معدنی موظف هستند وضعیت خود را از طریق آزمایشگاه‌های معتمد سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کنند و به اصطلاح گزارش خوداظهاری به مجموعه محیط زیست ارائه دهند که از ابتدای امسال ۴۰۱ مورد در دوره اول یعنی فصل بهار و دوره دوم در تابستان تا پایان شهریور ۴۳۹ مورد خوداظهاری دریافت کردیم.

معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمان گفت: معمولا واحدهای صنعتی به صورت رندوم (تصادفی) بازدید می‌شوند چون نمی‌توان همه واحدها را بازدید کرد اما همانطور که گفته شد طبق قانون واحد صنعتی موظف به ارائه گزارش خوداظهاری از طریق آزمایشگاه‌های معتمد سازمان حفاظت محیط زیست است.

وی ادامه داد: یکسری آزمایشگاه در سطح کشور داریم که در بخش‌های مختلف محیط زیست از سازمان گواهینامه دریافت کرده‌اند و در استان کرمان ۲ آزمایشگاه در حوزه هوا داریم؛ ۲ آزمایشگاه در حوزه خاک که برخی پارامترها (مولفه یا متغیر) را می‌توانند اندازه گیری کنند، در پساب یک آزمایشگاه و در مورد پایش‌های بیمارستانی نیز یک آزمایشگاه طرف همکاری داریم.

رسولی گفت: در سطح کشور فهرست آزمایشگاه‌ها در سامانه محیط زیست درج است و واحدهای صنعتی می‌تواند با هر کدام از این آزمایشگاه‌ها قرارداد ببندد و گزارش خوداظهاری ارائه دهند که امسال در مجموع ۸۴۰ مورد گزارش خوداظهاری تا پایان شهریور داشتیم.

وی افزود: همه این گزارش‌ها بررسی و مواردی که مغایر با استانداردهای زیست محیطی بوده، منتج به صدور اخطاریه شده است.

معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمان بیان کرد: ملاک سازمان حفاظت محیط زیست در تشخیص آلودگی، استانداردهایی است که مصوب مراجع قانونی و ابلاغی از این سازمان است؛ در حوزه هوا، خاک، پساب و پسماند استانداردهای مشخص داریم و ملاک سنجش ما استانداردهای ابلاغی است.

جزییات کارخانه ای که پلمب شد

وی درباره واحدهایی که پلمب شدند نیز گفت: امسال یک واحد تولید کود شیمیایی در حوزه شهرستان کرمان ناشی از آلودگی هوا (بخارات اسیدی) پلمب شد که به دلیل رعایت نکردن استانداردهای زیست محیطی و شکایات مردمی متعدد بوده است.

رسولی در عین حال گفت: با توجه به مباحث اقتصادی، اهمیت تولید و اشتغال، رویکرد کشور و کارگروه رفع موانع تولید تا جایی که امکان دارد با هدف حل مشکلات واحدهای صنعتی با رعایت ملاحظات زیست محیطی و همراهی واحدهای ذیربط در راستای رفع مشکلات مجموعه، کمتر دستور پلمب از سوی مراجع قضایی صادر می‌شود و بیشتر به این سمت می‌رویم که واحدهای صنعتی با ارائه برنامه زمان بندی بتوانند مشکلات زیست محیطی خود را در چارچوب قانون، حل و فصل کنند.

وی بیان کرد: متناسب با نوع فعالیت واحد و فرآیند آن در حوزه هوا، پساب و پسماند و خاک اخطاریه صادر می‌شود؛ واحدهایی هم داریم که همزمان برای دو یا سه مورد از این موضوعات زیست محیطی اخطار دریافت می‌کنند، برخی واحدها نیز یک مورد از مسائل زیست محیطی را داشتند و اخطاریه صادر شده است.

رسولی گفت: چنانچه واحد آلاینده به اخطاریه بی توجه باشد و اقدامی در راستای رفع معضلات مربوطه انجام ندهد ناگزیر به اقدام قضایی هستیم و پرونده تخلف واحد به مرجع قضایی منعکس می‌شود.

وی افزود: سازمان حفاظت محیط زیست هر فصل (دوره) فعالیت واحدها را بررسی می کند و در پایان هر دوره فهرست صنایع آلاینده هر شهرستان و نهایتا استان در کارگروه مربوطه و تخصصی به ریاست مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهیه و تصویب می‌شود.

معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمان گفت: این فهرست به اداره امور اقتصادی و دارایی اعلام می‌شود و متناسب با نوع و شدت آلایندگی واحدهای صنعتی باید نیم، یک، یک و نیم درصد فروش آنها بابت عوارض آلایندگی وصول و به خزانه دولت پرداخته شود؛ در نهایت واحدی که بیش از دو دوره در فهرست صنایع آلاینده استان قرار داشته باشد، به اخطاریه‌های ما توجه نکند و هیچ اقدام اصلاحی و کاهش آلایندگی انجام ندهد به مراجع قضایی معرفی می‌شود.

وی بیان کرد: پارسال با توجه به شمار بالای صنایع و نیز ماهیت صنایع استان که جزو صنایع بزرگ و مادر کشور محسوب می‌شوند و درآمدهایی بالایی دارند دومین استان دریافت کننده عوارض آلایندگی بعد از استان خوزستان در کشور بودیم.

حساسیت صنایع بیشتر شده

رسولی افزود: دقت و حساسیت مسئولان صنایع بیش از گذشته شده و اقدامات اصلاحی و توجه به محیط زیست بیشتر از قبل در دستور کارشان قرار گرفته اما هنوز نیاز است صنایع به مساله محیط زیست، استفاده از فناوری‌های نوین، پایبندی به قوانین و دستورالعمل‌ها توجه کنند تا کمترین آلودگی را داشته باشیم،

وی گفت: بیشترین واحدهای آلاینده با توجه به نوع فعالیت و صنایع بزرگ در شهرستان‌های سیرجان، رفسنجان، زرند، شهربابک، بردسیر و کرمان قرار دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha