به گزارش ایرنا از شهرداری تهران، مهدی هدایت روز چهارشنبه در مراسم بهرهبرداری از بسته افتتاحیه سازمان نوسازی شهر تهران در منطقه ۱۵ این شهر اظهار کرد: در سال ۱۴۰۱، نوسازی بافت فرسوده ۱۶۴ درصد نسبت به سال ۱۴۰۰ افزایش یافته و در سال ۱۴۰۲ نیز ۱۱۸ درصد نسبت به سال ۱۴۰۱ رشد داشته است، در این راستا، حدود ۶ هزار و ۳۰۰ پلاک تجمیع و ۳۹ هزار واحد مسکونی نوسازی شده و ۵۰ درصد از آنها به بهرهبرداری رسید. همچنین در سه سال اخیر، نوسازی پلاکهای بافت فرسوده ۱۵ درصد و صدور پروانه ۲۲ درصد افزایش یافته است.
وی ادامه داد: ۳۰ هزار واحد مسکونی شهری در بافتهای فرسوده تهران که به واسطه اعطای مشوقهای شهرسازی شهرداری تهران و با مشارکت مردم ساخته شدهاند، به بهرهبرداری رسید. همچنین برخی از اقدامات تحولی مدیریت شهری در راستای نوسازی بافتهای فرسوده شامل راهاندازی ۲۲ اداره نوسازی در مناطق ۲۲گانه شهرداری تهران و ایجاد دفاتر توسعهگری و تداوم استقرار ۲۳ دفتر توسعه محله در محلات فرسوده و ناکارآمد است.
تسهیل فرآیند صدور سند مالکیت برای ۴۰ هزار پلاک فاقد سند
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران درباره مشوقهای نوسازی هم گفت: تصویب و تخصیص مشوقهای ضابطهای و مالی نوسازی برای بافتهای فرسوده و ناکارآمد به منظور تحول درونزا و تحقق عدالت شهری و دسترسی برابر شهروندان به فرصتها و امکانات از جمله اقدامات است.
وی ادامه داد: شناسایی و تصویب محدودههای ناپایدار شهر تهران و تعمیم مشوقهای نوسازی به این محدودهها نیز انجام شد، بهگونهای که سه هزار و ۷۶۸ هکتار دیگر از املاک شهروندان در مسیر نوسازی قرار گیرد و توجه ویژهای به اقشار کمتوآن و نیازمند حمایت مضاعف معطوف شود.
هدایت به تهیه و تصویب ۵۷ طرح موضعی و موضوعی محلهها و عرصههای ناکارآمد به وسعت حدود پنج هزار و ۴۳۳ هکتار اشاره کرد و گفت: همچنین بازآفرینی محلات و هستههای روستایی و دارای هویت از جمله کن، فرحزاد، ده ونک، حصارک و گلابدره اجرایی شده است. تامین سرانههای خدماتی به ویژه در محلات و محدودههای کمبرخوردار جنوبی در راستای تحقق عدالت شهری و برنامهریزی و پیگیری تصویب ۱۵۶ هزار مترمربع و قرارگیری ۹۰ هزار مترمربع در فرآیند اجرا از دیگر اقدامات سازمان نوسازی شهر تهران است.
وی یادآور شد: تسریع و تسهیل فرآیند صدور سند مالکیت برای ۴۰ هزار پلاک فاقد سند و تشکیل حدود یک هزار و ۶۰۰ پرونده برای گرفتن سند مالکیت در این دوره انجام شده و همچنین رأی مثبت در یک هزار و ۳۰۰ پرونده بهدست آمده است.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با اشاره به این موضوع که در محله مینابی منطقه ۱۵، یکی از محلات قدیمی تهران، با بهرهگیری از ظرفیت دفتر توسعه مستقر در محله، شاهد به بار نشستن اقدامات تحولی در حوزه تأمین خدمات و ارتقای کیفیت زندگی شهروندان هستیم، گفت: در همین زمینه، در محلات اتابک و مینابی، ۵۱۲ پلاک در قالب ۱۹۰ پروانه مسکونی با ۱۸۳۶ واحد مسکونی، پروانه صادر و وارد فرآیند اجرا شده است که حدود ۶۰ درصد پروانههای تجمیعی شامل میشوند.
هدایت با اشاره به ابلاغ مشوقهای شهرسازانه در محدوده بافتهای ناکارامد شهری، خاطرنشان کرد: این مشوقها اکنون در مناطق در حال اجراست. همچنین با توجه به اینکه هستهها و محلههای قدیمی تهران در مسیر توسعه و تبدیل شدن به این کلانشهر در ۲ قرن گذشته دچار زوال و فرسودگی شده، این تهدید، با اقدامات موثر و تحولی در مدیریت شهری، اکنون به فرصتی کلیدی برای پیشرفت و ارتقای کیفیت زندگی شهروندان پایتخت تبدیل شده است.
نظر شما