۹ آذر ۱۴۰۳، ۷:۵۱
کد خبرنگار: 1449
کد خبر: 85673364
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

سالن آمفی‌تئاتر و نمایشگاه دائمی، مهم ترین مطالبه فرهنگ و هنر ملایر

همدان- ایرنا- ملایر پایتخت فرهنگی استان همدان با توجه به ظرفیت‌های مملو در بخش فرهنگ و هنر و تربیت هنرمندانی توانمند در حوزه‌های مختلف؛ امیدوار است در سایه تلاش های دولت چهاردهم بتواند با راهبردهای جدید برای حل مشکلات و مطالبات آنها از جمله احداث آمفی تئاتر و نمایشگاه دائمی، روزهای پُرفروغی را طی کند.

به گزارش ایرنا؛ عدالت فرهنگی به واسطه خدمات ارزنده و تلاش بدون وقفه دست‌ اندرکاران حوزه فرهنگ و هنر، بستر را برای هنرمندان ملایری به اندازه‌ای مهیا کرده است که امروز این شهرستان به شهر جشنواره‌ها، همایش‌ها، رویدادها و محافل فرهنگی و هنری شهرت یافته است.

از برگزاری جشنواره‌های متنوع تئاتر و هنر نمایش گرفته تا شب‌های موسیقی و سازگری، برپایی نمایشگاه‌های هنرهای تجسمی، قرآنی، نمایشگاه بزرگ کتاب و همایش‌های مناسبتی؛ تنها گوشه‌ای از اقدامات حوزه فرهنگ و هنر در شهرستان ملایر است که بدون شک توسعه این فعالیت‌ها نیازمند زیرساخت‌هایی است که تحقق آنها به دولت «وفاق ملی» گره خورده است.

احداث سالن بزرگ آمفی‌تئاتر با ظرفیت حداقل ۹۰۰ نفر، تماشاخانه و یک نمایشگاه دائمی از مهمترین درخواست‌ها و مطالبات اهالی فرهنگ و هنر دومین شهر بزرگ استان همدان است که در صدر سایر نیازمندی‌های این حوزه قرار گرفته تا دست‌اندرکاران و فعالان فرهنگی و هنری این شهرستان بتوانند اتفاقات و دستاوردهای درخشانی را رقم بزنند.

ملایر با جمعیتی بیش از ۳۰۰ هزار نفر دارای یک مجتمع فرهنگی و هنری و مرکز آموزش هنر است که این فضاها پاسخگوی نیاز هنرمندان این شهرستان برای برگزاری جشنواره‌ها و همایش‌های بزرگ فرهنگی و هنری نیست و احداث سالن آمفی‌تئاتر با ظرفیتی حدود ۸۰۰ تا ۹۰۰ نفر به عنوان یکی از مهمترین اولویت‌های این بخش برشمرده شده و نیازمند حمایت دولت چهاردهم است.

سالن آمفی‌تئاتر و نمایشگاه دائمی؛خواسته فرهنگ و هنر ملایر از دولت چهاردهم

تماشاخانه؛ نیاز ضروری هنرمندان تئاتر ملایر

در حال حاضر پایتخت فرهنگی استان همدان به عنوان یکی از شهرهای پیشرو در هنر نمایش، صاحب ۱۶ گروه نمایشی فعال و حرفه‌ای، ۱۵ آموزشگاه آزاد هنری، چهار موسسه فرهنگی و هنری و پنج انجمن هنری؛ ۶ کانون آگهی و تبلیغاتی و ۲ موسسه قرآن و عترت است که این روند رشد و توسعه در حوزه فرهنگ و هنر بسیار ملموس و قابل دفاع است.

به گفته رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ملایر؛ برای تعالی و رشد فرهنگ و هنر نیازمند توسعه زیرساخت‌ها هستیم و یکی از نیازهای این شهرستان وجود یک سالن آمفی‌تئاتر است تا بتوانیم برای برگزاری همایش‌های فرهنگی و هنری، جشنواره‌ها به ویژه موسیقی‌های فاخر استفاده کنیم.

«فرشاد کشاورزیان» در گفت و گو با خبرنگار ایرنا برگزاری جشنواره‌های موسیقی فاخر و اصیل ایرانی را یکی از مطالبات مهم مردم برشمرد و فعالیت جمعیت بالای هنرمندان موسیقی و علاقه‌مندان این حوزه و همچنین وجود پنج آموزشگاه موسیقی را نمونه بارز این توانمندی برای احداث سالن آمفی‌تئاتر بزرگ در ملایر عنوان کرد.

وی ظرفیت بالای سالن‌های همایش و کنسرت‌ها را عاملی مهم در بهره‌مندی هر چه بیشتر شهروندان از برنامه‌های فرهنگی و هنری، کاهش قیمت بلیت‌ها، صرفه اقتصادی برای برگزار کنندگان برنامه‌های موسیقی و قدرت خرید بیشتر مردم برای شرکت در این جشنواره‌ها برشمرد و ابراز امیدواری کرد: این نیازمندی در دولت چهاردهم محقق و اجرایی شود.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ملایر ادامه داد: در حال حاضر سالن‌هایی با ظرفیت ۴۰۰ و کمتر در سطح شهرستان داریم که برخی از این سالن‌ها متعلق به ادارات و دانشگاه‌هاست و قوانین اجازه نمی‌دهد که جشنواره‌های موسیقی را در این اماکن و حتی تالارها برگزار کنیم و نیازمند یک سالن اختصاصی با ظرفیت بالا هستیم.

کشاورزیان تاکید کرد: نیازمندی دیگر ما در حوزه فرهنگ و هنر، وجود یک سالن مرکزی نمایشگاهی با حداقل یک‌هزار مترمربع وسعت است که دارای مرکزیت باشد تا مردم به سهولت به این نمایشگاه دسترسی داشته باشند و همچون اکسپو؛ هم نمایشگاه و هم فروشگاه باشد.

سالن آمفی‌تئاتر و نمایشگاه دائمی؛خواسته فرهنگ و هنر ملایر از دولت چهاردهم

نمایشگاه دائمی در مرکز شهر سلیقه مخاطبان است

وی با بیان اینکه ایجاد نمایشگاه دائمی در مرکز شهر، با استقبال بی‌نظیر مردم مواجه می‌شود و تجربه آن را بارها داشته‌ایم، افزود: با توجه به برگزاری نمایشگاه‌های زیادی در حوزه کتاب، هنرهای تجسمی، عکاسی هنری و خوشنویسی، وجود چنین نمایشگاهی برای مخاطبان جذاب است.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ملایر با اشاره به فعالیت ۱۵ آموزشگاه نقاشی و طراحی با مجوز این اداره، اظهار کرد: سالانه ۲ تا سه مجوز آموزشگاه نقاشی و طراحی در این شهرستان صادر می‌شود و به طور قطع وجود چنین ساختمان نمایشگاهی که به صورت دائم باشد، در فواصل زمانی مختلف می‌تواند در اختیار هنرمندان قرار گیرد.

به گفته کشاورزیان؛ ملایر زیر نظر انجمن خوشنویسان ایران دارای یک انجمن خوشنویسی است و رئیس آن دارای مدرک استادی است و هفته‌ای ۲ روز در مرکز آموزش هنر کلاس‌های آموزشی و در سه نوبت از سال آزمون خوشنویسی در ۱۰ رشته برگزار می‌شود که با توجه به این ظرفیت بالا؛ نیازمند برگزاری نمایشگاه‌های متعدد در طول سال است.

وی نیاز دیگر این شهرستان در بخش فرهنگ و هنر را سالن پلاتو (تماشاخانه) دانست و ادامه داد: به دلیل اینکه از لحاظ نوع اجرا برخی کارهای نمایش را نمی‌توان در سالن‌های آمفی‌تئاتر اجرا کرد، تماشاخانه یک نیاز ضروری هنرمندان تئاتر این شهرستان است و نبود آن روی هنرمندان اثر منفی گذاشته و آثار نمایشی فاخر تولید نخواهد شد.

سالن آمفی‌تئاتر و نمایشگاه دائمی؛خواسته فرهنگ و هنر ملایر از دولت چهاردهم

اجرای تئاتر در ملایر دائمی است

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ملایر با بیان اینکه نیازهای دیگر این بخش در زمینه تجهیزات و پاسخگویی به دیگر مطالبات هنرمندان احصا شده و نیاز به حمایت دولت داریم، گفت: طی سال‌های گذشته دستاوردها و فعالیت‌های بسیار خوبی در حوزه فرهنگ و هنر این شهرستان رقم خورد که برخی از آنها برای اولین بار بود.

کشاورزیان به اقدامات این اداره از ابتدای امسال تاکنون اشاره و بیان کرد: به مناسبت روز جهانی قدس ایستگاه هنر را در مصلی حضرت ابوالفضل(ع) برگزار کردیم و بعد از آن نمایشگاه بزرگ قرآنی استان به میزبانی ملایر از هفتم تا ۱۳ فروردین با حضور ناشران خوب و استقبال بی‌نظیر مردم برگزار شد.

وی با بیان اینکه از ابتدای سال هر هفته اجرای عمومی نمایش‌هایی را در سطح این شهرستان داشتیم، برگزاری آزمون خوشنویسی را از دیگر اقدامات برشمرد و یادآور شد: امسال آزمون خوشنویسی طی سه مرحله در ۱۰ رشته از مقدماتی تا عالی برگزار شد که هنرمندان خوبی در این آزمون‌ها شرکت و مدرک معتبر دریافت می‌کنند که از طریق آن می‌توانند آموزشگاه تاسیس کرده و از تسهیلات عضویت صندوق اعتباری هنر استفاده کنند.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ملایر همچنین برگزاری جشنواره موسیقی «تاک» به مدت یک هفته از ۶ تا ۱۲ اردیبهشت با حضور اساتید معتبر کشوری، داوران و برگزاری کارگاه‌های مختلف، نمایشگاه‌ها و اجراهای صحنه‌ای را در تاریخ این شهرستان بی‌نظیر خواند.

کشاورزیان دیدار با خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران در چندین نوبت، رونمایی از کتاب در پنج مرحله، برگزاری ۳۰ نشست عصر شعر به مناسبت‌های مختلف، برپایی نمایشگاه کتاب در شهرهای سامن، جوکار، ازندریان و ملایر با ۵۰ درصد تخفیف، نمایشگاه‌های بزرگ کتاب با هزار عنوان کتاب و ۱۰ الی ۱۵ هزار جلد کتاب در زمینه فرهنگی، ادبی، هنری و تاریخی را دیگر اقدامات امسال برشمرد.

سالن آمفی‌تئاتر و نمایشگاه دائمی؛خواسته فرهنگ و هنر ملایر از دولت چهاردهم

تاسیس شهرک تخصصی؛ مطالبه مهم سازگران ملایری

وی از دیگر اقدامات به برپایی ۳۰ مورد نمایشگاه هنرهای تجسمی در رشته عکاسی، نقاشی، طراحی و خوشنویسی انفرادی و گروهی و زمینه‌سازی بهره‌مندی هنرمندان از تسهیلات صندوق اعتباری هنر و عضویت در این صندوق، برگزاری جشن قربان تا غدیر با غرفه‌های متعدد فرهنگی و هنری و اجرای نمایش طنز و کمدی، همایش خانوادگی جامعه سالم و گرامیداشت هفته خبرنگار و تجلیل از خبرنگاران اشاره کرد.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ملایر گفت: امسال دومین طرح ملی قرآنی با عنوان «بشری» را برگزار کردیم که آبان ۱۴۰۲ مرحله اول و از نهم تا ۱۱ خرداد امسال مرحله دوم با حضور اساتید معتبر کشوری در دانشکده خوارزمی برگزار شد که در این دو دوره سه روزه ۳۰۰ استاد قرآنی تریبت شدند.

کشاورزیان همچنین برگزاری همایش منطقه‌ای تئاتر عاشوراییان را اتفاقی میمون و مبارک در حوزه هنر نمایش این شهرستان عنوان کرد و گفت: این جشنواره از ۲۰ تا ۳۱ مرداد به مدت ۱۱ روز برگزار شد و چندین گروه از استان‌های مختلف حضور پیدا کردند که بستری مناسب برای تعامل بیشتر هنرمندان، حضور اساتید کشوری در ملایر و رشد استعدادهای تئاتر است.

وی تجلیل از شاعر پیشکسوت استاد «یدالله زمان»، دیدار با شاعر ملایری «جلیل جمشیدی»، برگزاری آزمون مهارتی طی سه مرحله از ابتدای امسال، جشن مهر سینما به مدت یک هفته، گرامیداشت هفته دفاع مقدس و برپایی نمایشگاه اسوه از ۳۱ شهریور تا ۶ مهر در مجتمع فرهنگی و هنری ارشاد و افتتاح انجمن شاهنامه‌خوانی و نقالی "کارن" به مناسبت آغاز هفته کتاب با حمایت اداره کل استان همدان از اقدامات مهم و نخستین‌ها عنوان کرد.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ملایر راه‌اندازی موسسه فرهنگی و هنری باران نگاه نواندیش را یکی از اتفاقات خوب فرهنگی و هنری این شهرستان برشمرد و افزود: در حال حاضر نمایش‌های صحنه‌ای و کلاس‌های آموزشی نقالی در این موسسه در حال برگزاری است و همزمان با برگزاری بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان، برنامه‌های جنبی، جنگ شادی و اجرای نمایش در موسسه فرهنگی و هنری باران و ازندریان برگزار شد.

سالن آمفی‌تئاتر و نمایشگاه دائمی؛خواسته فرهنگ و هنر ملایر از دولت چهاردهم

رسانه؛ بازویی توانمند برای تعالی هنر

کشاورزیان در عین حال برگزاری جلسه تولیدکنندگان ساز با میراث فرهنگی و انجمن موسیقی برای نخستین بار و بررسی مسائل و مشکلات این حوزه را اتفاقی خوشایند دانست و تاسیس کانون سازگران، استفاده از تسهیلات، بیمه و عضویت در صندوق اعتباری هنر، تاسیس یک شهرک صنعتی ویژه این هنر، برگزاری نمایشگاه‌های ساز و فروش محصولات به صورت متمرکز در یک مجموعه را از مهمترین مطالبات این هنرمندان برشمرد.

وی از دیگر اقدامات برپایی نمایشگاه بزرگ کتاب از پنج آبان تا پنجم آذر همزمان با هفته کتاب با تخفیف ۵۰ درصدی، برگزاری کنسرت «علی یاسینی» به مدت دو شب و هر شب دو سانس در سینما بهمن ملایر اشاره و ابراز امیدواری کرد: با همکاری و همگامی مجموعه این شهرستان اصحاب رسانه بتوانیم موفق‌تر از قبل برای توسعه فرهنگ و هنر ملایر گام برداریم.

رهاورد:

پایتخت فرهنگی همدان، قطب تئاتر و موسیقی استان، آزمونه(پایلوت) سازسازی ایران، پرورش بزرگترین قاریان و حافظان قرآن، تولیدات سینمای جوانان و ده‌ها و صدها عنوان دارنده بهترین‌ها در عرصه فرهنگ هنر، تنها گوشه‌ای از استعدادهای ارزشمند ملایر طی چندین سال فعالیت است که این داشته‌ها نیاز به حمایت و توجه بیشتر است تا به اوج خود و به نوعی به مرحله تکامل برسد، در عین حال که راه برای تکامل و رشد و نمو متعالی طولانی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha