به گزارش ایرنا در این مراسم که در تالار مرکزی رشت برگزار شد برخی از شاعران مطرح کشور و گیلان به پاسداشت قیام جنگل و یاد و خاطره میرزا کوچک خان و شعرای نهضت جنگل با حضور خانواده های آنها برگزار شد، اشعاری خواندند.
جواد محقق همدانی، محمود اکرامی فر، رضا اسماعیلی، بهرام مژدهی، آرش پورعلیزاده، مریم پیله ور، رضا نیکوکار، طیبه عباسی، امیررضا ستایش و سعیده حسینجانی از جمله شاعرانی بودند که سروده های خود را را درخصوص نهضت جنگل و میرزاکوچک جنگلی قرائت کردند.
برخی از شاعران گیلانی نیز سروده هایی به زبان گیلکی در وصف میرزاکوچک خان و قیام جنگل و برخی هم سروده هایشان را از مقاومت و مظلومیت مردم غزه خواندند.
همچنین در این مراسم از خانواده های شاعران فقید غلامرضا رحمدل، ابوالقاسم حسینجانی، بهمن صالحی، امیر فخرموسوی و سیدمحمد عباسیه کهن شاعران نهضت جنگل تجلیل شد.
به گزارش ایرنا، میرزا یونس فرزند میرزا بزرگ که بعدها مشهور به میرزاکوچک خان جنگلی شد، در سال ۱۲۹۸ هجری قمری در محله استادسرای رشت و در خانوادهای مذهبی چشم به جهان گشود.
جنبش جنگل به رهبری میرزا کوچک خان بعد از نهضت مشروطه یکی از مردمیترین نهضت های محلی ایران است که محوریت آن قطع دست بیگانگان از کشور، استقلال و سربلندی ایران بود.
میرزا کوچک جنگلی پس از چندین سال مبارزه و جنگ علیه نظام استبداد شاهنشاهی با تعداد اندکی از یاران خود برای جمعآوری قوا به طرف خلخال حرکت کرد که در کوههای تالش در برف و بوران اسیر شد و به شهادت رسید.
با شهادت میرزاکوچک خان در دوشنبه یازدهم آذرماه سال ۱۳۰۰ هجری خورشیدی (سوم ربیع الثانی ۱۳۴۰ ق) نهضت جنگل به نقطه پایان خود رسید اما دلاوری ها و استقامت این دلیران تا همیشه در دل و خاطره ایرانیان ماندگار شد.
نظر شما