یوسف شعبانی روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه بازرسان کار در ۲ مرحله بازرسی ادواری و موردی، کارگاه ها و واحدهای اقتصادی را نظارت می کنند اظهار کرد: استان همدان دارای ۱۸ بازرس کار است که این افراد از ابتدای سالجاری تاکنون سه هزار و ۳۶۰ مورد بازرسی ادواری و ۲ هزار و ۴۱۴ بازرسی موردی از واحدهای کارگری انجام دادند.
وی ادامه داد: این تعداد بازرسی علاوه بر بازرسیهای کارگران ساختمانی، قالیبافان و بازرسیهای تحقیقی است که صورت میپذیرد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان گفت: اولویت بازرسان کار پس از نظارت بر اجرای قوانین کار در محیطهای کارگری و پیشگیری از وقوع حوادث، نظارت بر پرداخت به موقع حقوق، دستمزد، عیدی و پاداش کارگران است.
کاهش ۲۰ درصدی حوادث ناشی از کار
شعبانی با بیان اینکه در هشت ماه امسال ۲۱۳ پرونده حادثه کار مورد بررسی قرار گرفت اظهار کرد: ۱۱ فقره حادثه فوت ناشی از کار در هشت ماه امسال اعلام شد که نسبت به مدت زمان مشابه با ۱۴ مورد، ۲۰ درصد کاهش داشته است.
شعبانی اظهار کرد: نظارت بر اجرای صحیح مقررات قانونکار از جمله حقوق و مزایای قانونی، بیمه و همچنین موارد مرتبط با ایمنی و حفاظت فنی مورد بررسی همکاران حوزه بازرسی کار قرار گرفته و در این راستا ۲۲ هزار فقره ابلاغیه برای کارفرمایان صادر شده است.
وی، پیشگیری از حوادث و پیروی از آئین نامههای قانونی را هدف نهایی در بازرسی کار اعلام کرد و گفت: به دلیل منافع بلندمدت اقتصادی و اجتماعی از جمله حفظ نیروی کار، قدرت تولید و کیفیت، این بازرسی ها باعث ایجاد انگیزه در کارفرمایان و ایجاد امنیت شغلی میشود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان ادامه داد: حدود ۹۰ درصد حوادث ناشی از کار به علت رفتارهای غیر ایمن و خطاهای انسان روی می دهد بنابراین مهم ترین و اساسی ترین راه افزایش رفتارهای ایمن و کاهش رفتارهای غیر ایمن، آموزش کارگران و کارفرمایان در زمینه ایمنی و بهداشت کار است.
شعبانی با بیان اینکه بیشتر کارفرمایان موارد ایمنی را رعایت می کنند و در تعداد کمی از کارگاهها حوادث و اتفاقاتی رخ می دهد تاکید کرد: کارفرمایان داشتن مسوول ایمنی و انجام امور ایمنی را به عنوان یک هزینه نبینند بلکه به عنوان یک سرمایه گذاری به آن توجه کنند.
وی همچنین از کارفرمایان خواست با اصلاح ساختار و بازبینی تجهیزات ایمنی و حفاظت فنی، محیط ایمنتری را برای کارگران فراهم کنند تا جان کارگران در خطر نباشد.
رسیدگی به سه هزار و ۴۵ دادخواست در هیات های تشخیص
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان در خصوص روند رسیدگی به شکایت های کارگری و کارفرمایی در هیات های تشخیص و حل اختلاف همدان گفت: در هفت ماه امسال سه هزار و ۳۲۲ دادخواست کارگری و کارفرمایی به هیات های تشخیص این اداره کل رسیده است که از این تعداد سه هزار و ۴۵ دادخواست در هیات های تشخیص مورد رسیدگی قرار گرفته است.
شعبانی افزود: در هیات های تجدید نظر نیز هزار و ۵۳۳ دادخواست واصل شده که از این تعداد هزار و ۳۱۹ دادخواست مورد رسیدگی قرار گرفته است.
استان همدان ۲۲۰ تشکل کارگری و کارفرمایی شامل ۳۵ شورای اسلامی کار، ۱۱۲ نمایندگان کارگر، ۲۶ انجمن صنفی کارگری، ۳۵ انجمن صنفی کارفرمایی، هشت کانون کارگران بازنشسته، ۲ کانون انجمن صنفی کارفرمایی استان، یک کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان و یک مجمع نمایندگان کارگران استان دارد.
نظر شما