فتانه امیری در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا اظهار داشت: جشنواره فیلم پرواز، تنها و نخستین رویداد سینمایی است که در حوزه معلولیت برگزار میشود. هدف رویداد، فرهنگسازی و افزایش آگاهی عمومی و جوامع در ارتباط با معلولیت است. اینکه افراد دارای معلولیت چه چالشها، مسائل و مشکلاتی دارند و آن چیزی که از نظر ما بسیار مهمتر است، نمایش توانمندیهای این افراد است.
وی افزود: با نمایش این آثار میخواهیم از قدرت تاثیرگذاری و ماندگاری سینما استفاده کنیم تا بتوانیم توانمندیهای افراد و چالشها و مشکلات آنها را به نمایش بگذاریم.
امیری اظهار داشت: جشنواره تنها برای افراد دارای معلولیت نیست بلکه درباره معلولان است؛ در هر دوره تمامی فیلمسازان میتوانند آثاری که در ارتباط با معلولیت است را برای شرکت در رویداد برای ما ارسال کنند.
امسال در حدود ۲۳۶۱ اثر از ۱۲۰ کشور برای جشنواره ارسال شده که استقبال بسیار گسترده و قابل تاملی استبه گفته او، امسال در حدود ۲۳۶۱ اثر از ۱۲۰ کشور برای جشنواره ارسال شده که استقبال بسیار گسترده و قابل تاملی است. از این تعداد، هیات انتخاب در حدود ۱۰۵ اثر را انتخاب کرده که طی سه روز اکران میشوند.
امیری خاطرنشان کرد: آثاری که به جشنواره ارسال شده در بخشهای مختلف اعم از مستند، داستانی ، پویانمایی و همچنین فیلمنامه است. ما یک بخش جداگانهای هم در حاشیه جشنواره داریم به نام فیلمسازان دارای معلولیت که خود فیلمسازان دارای معلولیت هم میتوانند آثار خودشان را برای جشنواره ارایه کنند.
وی افزود: جشنواره بخشهای مختلفی دارد و ما امسال از ۲۰ تا ۲۳ آذر ماه این جشنواره را در مجموعه فرهنگی ، هنری برج آزادی برگزار میکنیم. اکرانها هم در این مجموعه انجام خواهد شد. با گفت و گویی که با مدیریت مجموعه انجام دادیم، از برگزاری این جشنواره در این مجموعه بسیار استقبال کردند و قرار شد در حد امکان روی دسترس پذیری بیشتر مجموعه برای حضور افراد دارای معلولیت اقداماتی انجام گیرد.
امیری اظهار داشت: دور نخست جشنواره هم که در مجموعه فرهنگی برج آزادی برگزار شد، از طرف کشورهای خارجی بازخوردهای خیلی خوبی گرفتیم. چون این برج را می شناختند اما فضای داخلی برج بقدری زیباست که امسال هم ترجیح دادیم که در آنجا برگزار شود. اکران فیلمها نیز در روزهای ۲۰ تا ۲۲ آذر ماه در همین مجموعه انجام خواهد شد. همچنین ۱۸ کارگاه تخصصی در حوزه سینما و معلولیت در حاشیه جشنواره برگزار میشود.
اکران فیلمها نیز در روزهای ۲۰ تا ۲۲ آذر ماه در همین مجموعه انجام خواهد شد. همچنین ۱۸ کارگاه تخصصی در حوزه سینما و معلولیت در حاشیه جشنواره برگزار میشودوی خاطرنشان کرد: داوران جشنواره در تمامی دورهها از پیشکسوتان بنام سینمایی بصورت افتخاری با جشنواره همکاری کردند . همچنین اساتید دانشگاهی و پژوهشگران برجسته ای ورکشاپها را به عهده گرفتند. این کارگاههای آموزشی با موضوعاتی متنوع چون هوش مصنوعی ، فناوری اطلاعات، تاثیر این فناوریها در تسهیل زندگی افراد دارای معلولیت و مهارتهای کارآفرینی، کسب و کار، فیلمنامه نویسی ، بازیگری و هر آنچه به صورت تخصصی ضروری است با رویکرد سینما و معلولیت، بصورت نشستهای تخصصی برگزار میشود.
به گفته امیری، این جشنواره توسط موسسه فرهنگی – هنری پویندگان پهنه پرواز برگزار میشود که بنیانگذاران آن حدود ۳۵ سال در حوزه آموزش و توانمندسازی افراد دارای معلولیت در سطح ملی و بینالمللی فعالیت دارند.
وی گفت: از آنجایی که ما معتقدیم هر گونه تصمیم و اقدامی برای افراد دارای معلولیت باید با حضور و نظر آنان صورت گیرد، برای جلب مشارکت حداکثری این افراد، در کنار داوران پیشکسوت سینمایی، در هر دوره با دعوت از تعداد ۲۰ الی ۴۰ نفر افراد دارای معلولیت و علاقمند به ارزیابی آثار ، تلاش کردیم حضور و همراهی پر رنگ آنان را در جشنواره داشته باشیم . خوشبختانه در دورههای قبلی، نظرات این افراد با داوران جشنواره همسو بوده است .
امیری خاطرنشان کرد: امسال با اقدام نوآورانه دیگری، شورای مشورتی در کنار شورای سیاستگذاری جشنواره هم فعال شده است ؛ یعنی تعدادی از افراد دارای معلولیت را دعوت کردیم در کنار اعضای شورای سیاستگذاری به تصمیمات و کارهایی که میخواهیم در این حوزه انجام دهیم کمک کنند تا به نتایج بهتری برسیم.
ششمین جشنواره بین المللی فیلم پرواز ویژه مسایل معلولیت با دبیری مهرداد سلیمانی ۲۰ الی ۲۳ آذرماه در مجموعه فرهنگی هنری برج آزادی برگزار می شود.
نظر شما