به گزارش خبرنگار ایرنا، لیلا سایگانی روز یکشنبه در آیین گرامیداشت مقام کتاب، کتابخوانی و کتابدار در تالار ملاصدرا دانشگاه سیستان و بلوچستان، اظهارکرد: در زمینه کتابخوانی خیلی عقب هستیم و وقت زیادی را به کتاب اختصاص نمیدهیم و باید فرهنگ و ترویج کتابخوانی را در قدم اول از خانواده شروع شود.
به گفته وی؛ انسانهایی که کتاب میخوانند با انسانهایی که کتاب نمیخوانند در سبک زندگی، ذهنیت، نگرش به دنیا، رسانهها و تمام اتفاقات پیرامونشان متفاوت هستند.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: فرهنگ و ترویج کتابخوانی توسط مسوولان در مدارس و دانشگاهها آنطور که شایسته است توجه نشده و باید با ارائه روشهای خلاقانه مخاطب را به کتاب و کتابخوانی جذب کنیم.
وی تاکید کرد: نیروهای مردمی، گروههای جهادی، سمنها و سازمانهای مردم نهاد میتوانند به ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی کمک کنند.
ترویج فرهنگ کتابخوانی کمتر از کارهای عمرانی جهادی نیست
سایگانی با بیان اینکه ترویج فرهنگ کتابخوانی کمتر از کارهای عمرانی جهادی مانند ساخت یک مدرسه نیست، افزود: گروههای جهادی باید در کنار بستههای معیشتی یک کتاب قرار دهند چرا که این امر باعث ترغیب افراد به کتابخوانی میشود.
باید با ایدههای خلاقانه سرانه کتاب و کتابخوانی را در کشور بالا ببریم
وی با اشاره به اینکه کتاب جایی در سبد کالای خانوادهها ندارد و باید در ماه یک کتاب خریداری شود، گفت: کتابداران باید در انتخاب کتاب به مخاطبان کمک کنند چرا که برخی از کتابها برای سنین مختلف متفاوت است.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری سیستان و بلوچستان تاکید کرد: کتابداران باید مخاطب را عضوی از خانواده خود بدانند و آنها را راهنمایی کنند که چه کتابی بخوانند و چه کتابی را نخوانند زیرا تاثیر خواندن برخی کتابها برای سنین مختلف موجب تخریب و آسیب اجتماعی روی مخاطب میشود.
وی اظهار کرد: باید با ایدههای خلاقانه و جدید و بهره بردن از علم روز و هوش مصنوعی سرانه کتاب و کتابخوانی را در کشور بالا ببریم.
نظر شما