به گزارش خبرنگار ایرنا، برخی آمارها نشان میدهد که مساحت بافت فرسوده مصوب شهرداری تهران با احتساب محله کن، چهار هزار و ۴۲۷ هکتار است و به همین دلیل نوسازی بافت فرسوده میتواند تاثیرات مثبتی بر مناطق شهری پایتخت داشته باشد. موضوعی که سالهای سال در دستور کار مدیریت شهری است و تاکنون برخی از این بافتهای فرسوده نیز نوسازی و بهسازی شده است.
وجود بافتهای فرسوده شهری در هر شرایطی خطرات جبرانناپذیری را به دنبال دارد، اینکه بافتهای فرسوده از نظر ساختاری ضعیف و در برابر بلایای طبیعی همانند زلزله، سیل و آتشسوزی آسیبپذیر است، چنین وضعیتی نشان میدهد که باید همه برای جبران خساران احتمالی در چنین بافتهایی تلاش کنند.
افزایش ایمنی ساختمانها، کاهش خطرات جانی و مالی، توسعه و گسترش شهرنشینی به شیوههای جدید، رشد فعالیتها و فرصتهای اشتغال و از همه مهمتر جذب سرمایهگذاران به مناطق در حال نوسازی میتواند از دیگر دستاوردهای این طرح در مناطق دارای بافت فرسوده تهران به حساب آید. به همین منظور مهدی هدایت، مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران درباره فعالیتها و اقدامات در راستای نوسازی بافتهای فرسوده توضیحاتی را به ایرنا ارائه داده است.
مدیریت بهتر فضاهای شهری با نوسازی بافتهای فرسوده
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران درباره نوسازی در بافتهای فرسوده به خبرنگار ایرنا گفت: این امر باعث مدیریت بهتر فضاهای شهری و جلوگیری از بینظمی میشود، از طرفی نوسازی بافتهای فرسوده میتواند ارزش اقتصادی املاک و مستغلات را افزایش داده و از همه مهمتر اینکه موجب جذب سرمایهگذاران به این مناطق خواهد شد.
سیدمهدی هدایت افزود: همچنین با اجرای طرح نوسازی بافتهای فرسوده به رونق اقتصادی شهر و ایجاد فرصتهای شغلی جدید کمک خواهد شد، با توجه به این موضوع که بافتهای فرسوده به طور معمول دارای هویت تاریخی و فرهنگی منحصر به فردی است، نوسازی هوشمندانه میتواند به حفظ و احیای این هویت کمک کرده و مانع از تخریب میراث فرهنگی شود.
به گفته وی، همچنین بافتهای فرسوده به دلیل ناکارآمدی زیرساختها و سیستمهای حملونقل، میتواند در کاهش آلودگی محیط زیست شهری تاثیرگذار باشد، نوسازی این مناطق همچنین موجب بهبود بهینهسازی زیرساختها و فضای سبز، محیط زیست شده و با بافتهای فرسوده آسیبهای اجتماعی مانند فقر، بیکاری، جرم و جنایت نیز روند کاهشی پیدا میکند.
نوسازی بافت فرسوده یک مساله سه ضلعی مردم، دولت و شهرداری است
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران ادامه داد: نوسازی این بافتها ایجاد شرایط بهتر زندگی و فرصتهای شغلی و کاهش آسیبها اجتماعی را به دنبال دارد البته معتقدیم که موضوع نوسازی بافت فرسوده یک مساله سه ضلعی است بهگونهای که مردم، دولت و شهرداری باید در کنار یکدیگر باشند تا بتوان بافت فرسوده را به معنای واقعی بازآفرینی و نوسازی کرد.
وی اظهار کرد: در دوره کنونی مدیریت شهری، توجه ویژهای به تامین سرانههای خدماتی و نوسازی بافتهای فرسوده شده است.
وی افزود: مشوقهای شهرسازی برای بافتهای ناکارآمد شهری ابلاغ و اکنون در مناطق مختلف در حال اجرا است که در این دوره بیش از ۶ هزار هکتار از بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری در مسیر نوسازی قرار گرفته است.
به گزارش ایرنا، با توجه به اینکه بافتهای فرسوده اغلب از زیرساختهای ناکارآمد، مشکلات بهداشتی و امکانات رفاهی محدود رنج میبرد، نوسازی این مناطق میتواند شرایط زندگی ساکنان را بهبود بخشد و دسترسی به خدمات عمومی مانند آب، برق، گاز و فاضلاب را ارتقا دهد. همچنین نوسازی بافتهای فرسوده، مانع گسترش مناطق غیررسمی و حاشیهنشینی شده و بافت شهری را بهبود میبخشد.
نظر شما