۱۲ آذر ۱۴۰۳، ۹:۵۲
کد خبرنگار: 1347
کد خبر: 85677199
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

خرید چغندرقند در آذربایجان‌غربی به ۱.۵ میلیون تُن رسید

مهاباد- ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: امسال یک میلیون و ۵۰۰ هزار تُن چغندرقند از مزارع این استان برداشت و تحویل کارخانه های فعال شده است.

خسرو شهبازی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: پیش بینی می شود تا پایان فصل برداشت، این میزان تولید به ۲ میلیون هزار تُن برسد و تحویل ۶ کارخانه قند فعال در این زمینه شود.

وی با بیان اینکه متوسط عملکرد در هکتار کشور ۵۵.۵ تُن بوده و عملکرد استان ۶۰ تُن در هکتار است، اضافه کرد: از نظر تولید این استان با تولید حدود ۲ میلیون تُن در سال رتبه اول را در کشور به خود اختصاص داده است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی اذربایجان غربی گفت: تاکنون ۶۲ درصد مطالبات چغندرکاران استان پرداخت شده و مابقی نیز با همکاری کارخانه های فعال به حساب آنان واریز خواهد شد.

شهبازی با اشاره به ینکه قیمت خرید تضمینی در سال جاری به ازای هر کیلوگرم چغندر قند با عیار ۱۶ درصد ۳۹ هزار و ۳۰۰ ریال است، افزود: با افزایش عیار قیمت نیز افزایش می یابد و در قبال تحویل هر تن چغندر قند ۲۰ کیلوگرم تفاله خشک به نرخ ۱۲ هزار ریال و ۲ کیلوگرم قند یا شکر به نرخ ۳۰ هزار ریال به عنوان جایزه به کشاورزان پرداخت می شود.

وی با اشاره به اینکه آذربایجان غربی پیشتاز کشت چغندرقند در کشور است، بیان کرد: ۶ کارخانه قند در ارومیه، خوی، نقده، پیرانشهر، مهاباد و میاندوآب با مجموع ظرفیت روزانه ۲۱ هزار تن در راستای خرید و جذب محصول چغندر قند کشاورزان فعال هستند.

وی بیان کرد: افزایش تولید در واحد سطح و مدیریت مصرف بهینه آب در مزارع و توسعه آبیاری نوار تیپ ضرورتی است که نیاز است در اولویت برنامه کشت چغندرکاران قرار گیرد.

به گزارش ایرنا آذربایجان‌غربی به علت برخورداری از آب و خاک مناسب و دارا بودن پنج کارخانه قند در شهرستان‌های ارومیه، خوی، پیرانشهر، میاندوآب و نقده همواره در تولید چغندرقند و شکر در کشور در جایگاه برتری قرار داشته و یکی از قطب‌های مهم تولید چغندرقند در کشور است.

چغندرقند یکی از محصولات اساسی و ماده اولیه صنایع قند و شکر استان بوده و از لحاظ اقتصادی و اشتغالزایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است و آذربایجان غربی نقش عمده‌ای را در تولید شکر و خودکفایی کشور در تامین این محصول و جلوگیری از خروج ارز از کشور را دارد.

چغندرقند جزو گیاهان یک ساله است که هر سال در فروردین ماه به صورت مکانیزه کشت می شود و برداشت آن از مهر ماه آغاز می شود و تا پایان آذرماه ادامه می یابد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha