تشخیص به موقع ایدز مانع فراگیری آن در بدن است

ارومیه- ایرنا- معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی گفت: تشخیص به موقع و اقدام لازم در زمینه بیماری ایدز می تواند مانع فراگیری آن در بدن باشد.

دکتر احسان ریخته گر روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: هم اکنون ۲ مرکز در ارومیه شامل مرکز بهداشتی درمانی شماره ۶ در خیابان کاشانی و پایگاه مشاوره ایثار در مرکز خدمات جامع سلامت ایثار فعال هستند.

وی ادامه داد: در شهرهای متفاوت عموم مردم می توانند با تماس سامانه ۱۱۸ شماره این مراکز را دریافت و تا ساعت اداری می توانند حضوری برای تست رایگان مراجعه کنند.

ریخته گر افزود: پذیرش رایگان و ارائه خدمات مشاوره ای با رعایت اصل محرمانه بودن به مراجعه کنندگان، انجام آزمایش های لازم به صورت رایگان، ارائه خدمات کاهش آسیب به افراد واجد شرایط و ارائه خدمات مراقبتی و پزشکی به افراد آلوده به ویروس HIV یا مبتلا به ایدز به صورت رایگان از جمله خدمات این مراکز است.

وی با بیان اینکه امروزه ایران در مقایسه با سایر کشورهای منطقه، در زمینه درمان و کنترل عفونت اچ آی وی و پیگیری بیماری، پیشرفت های خوبی داشته است، افزود: آنچه بیشتر اهمیت دارد، «تشخیص» زودهنگام بیماری برای درمان و کنترل به موقع است تا براساس هدفگذاری شورای عالی سلامت و امنیت غذایی به اهداف ۹۰ درصد شناسایی، درمان و موفقیت در درمان، برسیم.

ریخته گر با تاکید بر اهمیت و نقش سواد سلامت در پیشگیری از بیماری ها، بیان کرد: با توجه به شرایط اجتماعی و فرهنگی جامعه، اطلاع رسانی ها و فرهنگسازی ها باید هوشمندانه و مستمر انجام شود.

وی ادامه داد: دریافت مشاوره از این مراکز بهترین راه آشنا شدن با این بیماری ها، عواقب آن، پیشگیری از بروز بیماری های رفتاری و همچنین کنترل آنهاست که در مراکز مشاوره این دانشگاه انجام می شود.

به گزارش ایرنا، ایدز و بیماری های خونی از جمله بیماری های رفتاری به شمار می رود که پیشگیری مهمترین راه مبارزه با این بیماری هاست.

در کشورمان از ۲۰ آبان تا ۲۰ آذر با برگزاری پویش های مختلف، سعی در جلب توجه و حمایت همگان برای مقابله با این بیماری می شود؛ در این ایام جوامع با یکدیگر هم‌پیمان می شوند تا در امر کنترل بیماری مشارکت داشته باشند.

در حالی که جهان در مبارزه با HIV و ایدز پیشرفت‌های قابل توجهی داشته است، هنوز هم نیاز به تلاش‌های مستمر برای کاهش شیوع بیماری، بهبود دسترسی به درمان و پیشگیری، و مبارزه با انگ و تبعیض وجود دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha