حجت الاسلام سیدمحمدکاظم طباطبایی به خبرنگار معارف ایرنا گفت: در تمام مواردی که امری شایسته، مستند به خواب می شود، به طور کلی باید موضع گیری درستی داشته باشیم و از پذیرش این موارد دوری کنیم. چون این روش در واقع مسیری است که در نهایت به ناکجاآباد منتهی می شود؛ همانطور که برخی مدعیان از جمله مدعیان مهدویت و نیابت سخنان خود را منسوب به خواب دیدن خود یا خواب دیدن افراد می کنند.
رئیس پژوهشکده علوم و معارف حدیث پژوهشگاه قرآن و حدیث افزود: بنا بر این معرفت دینی را نمی توان به خواب گرده زد و حتی در جایی که موضوع، کاملا مشخص است، باید استناد و استدلال شایسته درباره هر موضوع و مساله صورت گیرد. گره زدن معارف دین با خواب که امری غیرعلمی است و قابل اثبات و ابطال هم نیست و حجت بودن آن نیز مورد سوال است، امری ناشایست است.
وی اضافه کرد: زیارت حضرت معصومه(س) در قم به عنوان امام زاده ای جلیل و شایسته، معروف بوده و از آغاز مورد توجه عالمان و شیعیان بوده است. البته تکریم افراد منسوب به اهل بیت(ع) در واقع تکریم به اهل بیت(ع) است و به گونه ای تکریم رسول خدا(ص) شمرده می شود. لذا لازم است به عنوان شعائر مورد توجه قرار گیرد و تعظیم شعائر نیز مستند قرآنی دارد.
این خادم قرآنی ادامه داد: بر همین اساس زیارت حرم حضرت معصومه(س) امری شایسته و مهم است ولی جایگزینی این زیارت با زیارت حضرت فاطمه(س) با استناد به خواب، روشی غیر علمی و ناشایست است که پیامدهای خطرناکی دارد و تاکید می کنم که خواب و رویا منبع معرفت دینی نیست.
طباطبایی افزود: بنابر این رویکرد گرایش به احتجاج و استناد به رویا اشتباه است و در هیچ جایی نباید پذیرفته شود و با وجود این که زیارت حضرت معصومه امری شایسته است ولی جایگزینی این زیارت با زیارت حضرت فاطمه محل تردید است.
نظر شما