به گزارش روز سهشنبه ایرنا، علی قنبری در جلسه کارگروه اطلاع رسانی و ترویج فرهنگ بیمه محصولات کشاورزی استان اردبیل گفت: نگاه مسئولان و کارشناسان و به خصوص بهرهبرداران کشاورزی به موضوع بیمه بسیار مهم است و بدون باور همگانی اهمیت بیمه در اقتصاد کشاورزی، جلب مشارکت حداکثری بهرهبرداران ممکن نیست.
وی با اشاره به رونق و شتاب بیمه دام در استان اردبیل، گزارشی از آخرین وضعیت بیمه تولیدات کشاورزی به تفکیک حوزه دام، زراعت و باغ ارائه کرد و افزود: سامانه بیمه و هویتگذاری دام، فرصت مناسبی برای بیمه همگانی و شناسایی دام موجود در استان است.
مسئول صندوق بیمه محصولات کشاورزی استان اردبیل همچنین خواستار همت مسئولان و کارشناسان جهاد کشاورزی استان برای بیمه محصولات زراعی و باعث بهویژه کشاورزان طرف قرارداد طرح جهش تولید در دیمزارها شد.
مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل نیز در این جلسه با تاکید بر ضرورت بازنگری در اساسنامه بیمه و مصادیق قانونی آن گفت: مدیریت ترویج سازمان جهاد کشاورزی وظیفه جلب مشارکت حداکثری بهرهبرداران در همکاری با صندوق بیمه محصولات کشاورزی را دارد.
جاوید صحرایی صندوق بیمه محصولات کشاورزی را تنها حامی تولید کنندگان این بخش در برابر مخاطرات روزافزون دانست و افزود: الگوسازی و معرفی بهرهبرداران موفق که مشارکت مستمر در امر بیمه تولیدات کشاورزی دارند، میتواند در ترویج فرهنگ بیمه موثر باشد.
وی با اشاره به آموزش بالغ بر یک هزار و ۵۰۰ نفر از بهرهبرداران کشاورزی و ۱۵۰ نفر از کارشناسان این بخش طی دو ماه مهر و آبان سال زراعی جاری در زمینه بیمه گفت: مدیریت ترویج کشاورزی در افزایش ضریب نفوذ بیمه در بخش کشاورزی، نقش تسهیلگری و ترغیب را دارد.
مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اظهار کرد: مدیریت ترویج کشاورزی در کنار امر تسهیلگری و ترغیب، نیازمند ابزار تشویقی و حمایتی لازم است تا نتیجه مورد نظر در این امر محقق شود.
وی با تشریح ابزارهای حمایتی برای افزایش مشارکت بهرهبرداران از جمله تخفیف در حق بیمه و الزامات قانونی برای دریافت از سایر خدمات جهاد کشاورزی به شرط بیمه اضافه کرد: موضوع بیمه در تمامی برنامههای آموزشی و ترویجی شهرستانها و پهنههای تولید کشاورزی استان باید مورد توجه و تاکید مروجان قرار بگیرد.
به گزارش ایرنا، رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اوایل سال جاری زراعی در مهرماه خواستار بیمه محصولات کشت پاییزه توسط همه تولید کنندگان و ۱۳۵ هزار بهرهبردار حوزه کشاورزی استان شد.
نوبخت اژدری تاکید کرد: سازمان جهاد کشاورزی و مدیریت بحران استان اردبیل، بدون بیمه محصولات کشاورزی و زراعت تولید کنندگان، در مواقع بروز حوادث خسارت زا، نمی توانند هیچ کاری برای جبران خسارت بیمه نشدگان انجام دهند.
وی بیمه محصولات کشاورزی را تنها راه پرداخت خسارت به کشاورزان زیان دیده عنوان کرد و افزود: در سال زراعی جدید بیمه محصولات کشاورزی باید در اولویت اصلی بهرهبرداران قرار گیرد تا در مواقع بحرانی مثل سیل، تگرک، سرمازدگی و خشکسالی بتوانند خسارت خود را از صندوق بیمه محصولات کشاورزی دریافت کنند.
استان اردبیل ۱۸ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد که معادل ۱.۰۹ درصد از مساحت کل کشور ایران است.
۴۳.۶ درصد از مساحت این استان شامل ۸۱۷ هزار هکتار اراضی کشاورزی، ۵۰.۴ درصد معادل ۹۴۹ هزار هکتار مرتع، ۳.۵ درصد برابر با ۶۳ هزار هکتار جنگل و مابقی نیز مربوط به سایر کاربریهاست.
استان اردبیل کمتر از یک درصد مساحت ایران را دارد ولی با تولید سالانه ۴.۵ میلیون تن انواع محصول کشاورزی، چهار درصد تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.
این استان با تولید حدود ۵۷۰ هزار تن گندم، ۸۵۰ هزار تن سیب زمینی و ۴۵۰ هزار تن انواع محصولات باغی، سهم عمدهای در تامین نیاز به محصولات کشاورزی کشور را دارد.
۷۵۰ هزار هکتار از اراضی استان اردبیل کشت میشود که ۲۷۰ هزار هکتار آن اراضی آبی و ۴۸۰ هزار هکتار نیز جزو اراضی دیم است.
محصول گندم با حدود ۲۹۰ تا ۳۰۵ هزار هکتار و محصول جو با حدود ۹۰ تا ۱۲۰ هزار هکتار، بیشترین سهم اراضی کشت محصول کشاورزی در استان اردبیل را دارد.
نظر شما