«دوکوهه ادبیات» مجاهدت‌های خاموش نویسندگان پایداری را به نمایش می‌گذارد

تهران- ایرنا- نویسنده کتاب «هستی‌شناسی پایداری» از «دوکوهه ادبیات» به عنوان برنامه‌ای یاد کرد که مجاهدت‌های خاموش نویسندگان عرصه ادبیات پایداری و دفاع مقدس را به نمایش می‌گذارد. 

مسعود آتشگران به خبرنگار فرهنگی ایرنا گفت: به جرات می‌توانم بگویم برنامه تلویزیونی دوکوهه ادبیات نخستین و یا به تعبیر دقیق‌تر از پیشگامان برنامه‌سازی است که بازتاب دهنده‌ای شایسته‌ و بی‌واسطه‌ از سختی‌ها و مجاهدت‌های خاموش نویسندگان، مصاحبه‌گران و تدوین کنندگان آهنین اراده عرصه فرهنگ و ادبیات پایداری است و به خوبی این مجاهدت ها را به نمایش گذاشته است.

وی افزود: جا دارد به تهیه کننده این برنامه پرمحتوا و تمامی عوامل دست‌اندر کار که زحمات زیادی کشیده‌اند، تبریک و خداقوت بگویم. امید می‌رود که این راه به خاموشی نگراید و با بهره‌گیری از تجاربی که فراهم آمده، برنامه دوکوهه ادبیات و پایداری در مراحل پس از این با قوت بیشتری تداوم یابد.

نویسنده کتاب «سلوکی در پروا» گفت: یک ساعتی از غروب می‌گذشت و هنگامی که کارم سرانجام یافت، خود را به خانه رساندم. اندکی بعد تلویزیون را که روشن کردم کانال چهار برنامه‌ای با محتوای فرهنگ و ادبیات پایداری پخش می‌کرد. متعجب شدم مجری برنامه به طور اختصاصی با یک نویسنده از استان گیلان در حوزه ادبیات دفاع‌مقدس به نام سیده نساء هاشمیان سیگارودی گفت‌وگو می‌کرد.

وی افزود: این خانم نویسنده که همسر بزرگوار شهید محمد اصغری‌خواه بود، با یک شور و انگیزه محکم وارد این عرصه مغفول در سالیان نه چندان دور شده بود. از تجربیاش که فهرستی از مسائل آمیخته به خاطرات تلخ و شیرین سخن می‌گفت؛ از بی‌مهری‌ها و بی‌توجهی برخی مسئولین شهری و دل سوخته‌اش از یک سو و اراده آهنینی که از لابه‌لای مطالبش آشکار می‌شد.

«دوکوهه ادبیات» مجاهدت‌های خاموش نویسندگان پایداری به نمایش می‌گذارد
مسعود آتشگران؛ نویسنده حوزه دفاع مقدس

آتشگران ادامه داد: آنجا بود که به یاد صحبت‌های سردار مرحوم حاج‌احمد سوداگر در سال ۱۳۸۹ افتادم که از غفلت ۲۰ ساله به فرهنگ دفاع‌مقدس افسوس می‌خورد. بعد از آن که جنگ تحمیلی هشت ساله در سال ۱۳۶۷ پایان یافت، دو دهه زمان برد تا مسئولین کشور در سال ۱۳۸۷ با تأسیس پژوهشگاه دفاع مقدس به اهمیت آن پی ببرند.

وی اضافه کرد: فکرم به دور دست‌های زمانی و مکانی رفت؛ یعنی سال ۱۳۶۳در مأموریت جنگی سردشت که کتابی هدیه گرفتم و آن اولین کتاب ارزشمندی بود که دفتر سیاسی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به نام «گذری بر دو سال جنگ» در این حوزه به نگارش در آورد و تا کنون بیش از چهار دهه از آن زمان می‌گذرد و امروزه با گستره‌ای از آثار مکتوب دفاع‌مقدس مواجهیم.

به گزارش ایرنا برنامه «دوکوهه ادبیات» به شناخت و ظرفیت‌های مغفول ادبیات دفاع مقدس می پردازد. درحالی که با گذشت حدود ۴۰ سال از جنگ تحمیلی هنوز ظرفیت هایی از جنگ هست که به هیچ اثر هنری تبدیل نشده است، در این برنامه که با همکاری مرکز سیمرغ تولید شده، با دعوت از نویسندگان دفاع مقدس هر استان ظرفیت های آن استان مورد بررسی قرار می گیرد.

محور اصلی این برنامه فرمایش مقام معظم رهبری است که فرمودند ادبیات دفاع مقدس باید چند برابری شود. تا پدران و مادران شهدا زنده هستند و باید این خاطرات ثبت و ضبط شود. در این برنامه با توجه به پژوهش های انجام شده حدود یک میلیون نفر به طور مستقیم با جنگ در ارتباط بودنده اند و تاکنون حدود ۲۳ هزار کتاب در حوزه دفاع مقدس منتشر شده است.

تاکنون ۱۱ قسمت از برنامه دوکوهه ادبیات پخش شده که یک یا دو قسمت از هر برنامه به ایثارگری های رزمندگان هشت سال دفاع مقدس در استان های لرستان، خوزستان، ایلام، کردستان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، گیلان، زنجان، همدان و قزوین اختصاص داشته و در هفته های آینده به ادبیات پایداری و دفاع مقدس در سایر استان ها خواهد پرداخت.

برنامه دوکوهه ادبیات هر هفته، چهارشنبه‌ شب ها از ساعت ۱۹ پخش می‌شود و بازپخش آن پنج‌شنبه‌ها ساعت ۱۲:۳۰ از شبکه چهارم است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha