کیومرث اکبری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: نبود یا کمبود یخبندان و بارش برف طی ۲ سال گذشته باعث افزایش جمعیت موشها در مزارع و باغات شده از اینرو لازم است کشاورزان خسارت ناشی از آن را جدی گرفته و نسبت به مبارزه گسترده و اصولی با جوندگان اقدام کنند.
وی یادآور شد: افزایش جمعیت موشها در حالی اتفاق افتاده که امسال تهیه و توزیع طعمه مسموم بیشتر از سنوات قبل انجام گرفته و میزان اقدامات آموزشی و ترویجی بیشتری هم صورت گرفته است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی با بیان اینکه خسارت آفت در کشت های تابستانه سال زراعی قبل و غلات تولیدی استان کرمانشاه بیش از حد معمول بود اضافه کرد: در زمان حاضر جمعیت بالایی از جوندگان به کشت های پاییزه منتقل شده و خطر طغیان بیشتر و خسارت زایی در مزارع بیشتری وجود دارد.
اهمیت مبارزه گسترده و همزمان در مناطق آلوده
اکبری، کنترل همزمان و همه جانبه علیه آفت موش که یک آفت قوی و پر خسارت به حساب می آید را ضروری دانست و گفت: اولین نکته در مبارزه با این آفت مبارزه همزمان و گسترده توسط کشاورزان در مناطق آلوده است.
وی با تاکید بر ضرورت لانه کوبی کامل با ادوات مناسب مانند تیشه و بیل قبل از استفاده از تمام روش های شیمیایی و غیر شیمیایی افزود: مبارزه در مرزهای بین مزارع و حاشیه جاده ها و مزارع و باغات و حاشیه کانال ها، اطراف رایزرها باید بیشتر از نقاطی که شخم میخورند باشد.
اکبری با اشاره به اهمیت تلفیق روش های شیمیایی و غیرشیمیایی با همدیگر گفت: روش های مبارزه شیمیایی باید به درستی انجام شود به طوری که ماده سمی داخل لانه قرار گیرد و درب لانه بسته شود.
وی در ادامه به لزوم استفاده و تاثیر روش های مبارزه غیرشیمیایی پرداخت و افزود: عملیاتی مانند شخم عمیق زمین آلوده منتظر کاشت، تزریق و رهاسازی گاز معمولی داخل لانه ها، رهاسازی و تزریق دود وسایل موتوری و خودرویی، رهاسازی آب داخل لانه ها در اراضی آبی و حتی دیم، کرت بندی و غرقاب نواحی آلوده از اهمیت زیادی برخوردار است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه استمرار و تکرار مبارزه به فاصله هفت تا ۱۰ روز بعد را ضروری دانست و گفت: در غیر اینصورت آفت، جمعیت خود را به حالت قبل برگردانده و اعمال مبارزه با فواصل زمانی زیاد تاثیر ندارد.
بی توجهی در مبارزه، موجب خسارت جبران ناپذیری می شود
وی با بیان اینکه طعمه مسموم دولتی موجود است گفت: این طعمه ها برای عرصه های کشاورزی کاربرد دارد و لازم است برای کنترل جوندگان در اماکن، انبارها و خانه ها، گلخانه ها و تاسیسات و ... از انواع تله های مرده گیر و زنده گیر و تله های ابتکاری و انواع چسبها و سموم ضد انعقادی استفاده شود.
اکبری گفت: عوامل توزیع آفت کش ها در استان و داروخانه گیاهپزشکی موظفند نسبت به تدارک انواع مواد و تجهیزات مبارزه با جوندگان استان اقدام و قفسه مواد و تجهیزات کنترل جوندگان داشته باشند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه تاکید کرد: بی توجهی و سهل انگاری در مبارزه با موشها به عنوان آفت خطرناک و قوی می تواند باعث خسارات جبران ناپذیر در تولیدات کشاورزی شود و از دیگر سو دقت، تلاش و پیگیری همه کشاورزان، کارشناسان و بخش خصوصی مرتبط با کنترل جوندگان را طلب می کند.
به گزارش ایرنا، استان کرمانشاه با بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و تولید سالانه بیش از چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی، دامی و باغی؛ قطب کشاورزی است.
نظر شما