مجتبی مومن روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این پروژه با هدف کاهش فرسایش خاک و بهبود جذب و نفوذپذیری آب باران و افزایش تولید علوفه با استفاده از بذر گونه گیاهی Agropyron elongatum از ابتدای آذرماه آغاز و تا پایان آذرماه ادامه داد.
وی با بیان اینکه، این پروژه بخشی از طرح مرتعداری سامانعرفی در منطقه است، ادامه داد: با توجه به افزایش چرای دام و کاهش کیفیت مراتع در طول زمان، کپهکاری به عنوان یک روش بومی و مؤثر برای احیای پوشش گیاهی و مدیریت پایدار مراتع انتخاب شده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان تفرش گفت: بذر مورد نیاز برای اجرای این پروژه و آموزشهای لازم در زمینه نحوه صحیح چالهکنی و میزان بذر مورد استفاده پیش از اجرای پروژه توسط ناظر طرح به مجری ارائه شده است.
مومن افزود: این روش بدون نیاز به ماشینآلات یا ابزار خاصی انجام میشود و با بهرهگیری از مشارکت جامعه محلی، به تقویت معیشت ساکنان نیز کمک میکند و برای موفقیت اجرای این طرح، مناطق کپهکاری شده تا زمان استقرار کامل گیاهان به مدت دو سال تحت قُرق و محافظت قرار میگیرند.
«کپهکاری» به عنوان یک روش بیولوژیک مؤثر شناخته میشود که در آن بذرها در چالههای حفر شده قرار میگیرند و سپس با خاک پوشانده میشوند این روش باعث ایجاد شرایط مناسب برای جوانهزنی بذرها شده و به افزایش تنوع زیستی در مراتع کمک میکند.
استان مرکزی با ۲۹ هزار و ۵۳۰ کیلومتر مربع وسعت، یک و ۸۲ صدم درصد از مساحت کشور را به خود اختصاص داده که ۷۰ درصد آن را عرصههای منابع طبیعی تشکیل میدهند.
نظر شما