به گزارش ایرنا، «محمدجواد خانزادی» روز چهارشنبه در نشست شورای کوچ عشایر شهرستان دهلران، اظهار کرد: ۱۱ درصد جمعیت استان ایلام را جامعه عشایری تشکیل میدهند و حدود پنج درصد جمعیت عشایر و ۶.۵ درصد جمعیت دامی عشایر کشور در استان ایلام است.
وی با بیان اینکه جامعه عشایری استان ایلام دارای یک میلیون و ۴۳۰ هزار راس دام سبک و سنگین هستند، افزود: جامعه عشایری از مصادیق بارز اقتصاد مقاومتی با توجه به تولید زیاد و مصرف کم به شمار میروند و نقش مهمی در راستای جهش تولید و رونق اقتصادی بر عهده دارند.
مدیرکل امور عشایر استان ایلام با بیان اینکه عشایر استان در عرصه تولیدات پروتئین، لبنیات، صنایع دستی و دام فعالیت دارند، افزود: ارزش تولیدات عشایر استان در سال بیش از ۳۵هزار میلیارد ریال است.
خانزادی با اشاره به تولید یکهزار و ۶۰۰تن پشم توسط عشایر استان ایلام در سال، اظهار کرد: جلوگیری از خام فروشی پشم یکی از اولویتهای حوزه امرو عشایر در راستای ایجاد ارزش افزود و اشتغال است که در این زمینه توجه به بسته بندی، درجه بندی، برند سازی و حضور عشایر در نمایشگاههای بین المللی در دستور کار قرار دارد.
مدیر کل امور عشایر استان ایلام با اشاره به اینکه در فصل قشلاق، عشایر استانهای همدان،کرمانشاه و لرستان به مناطق مختلف استان به ویژه شهرستان گرمسیر دهلران کوچ می کنند، افزود: این عشایر با بیش از یک هزار خانوار جمعیت دارای ۲۰۰هزار راس دام هستند که در مهمترین مناطق قشلاقی استان شامل «برتش تا فکه» در شهرستان دهلران مستقر میشوند.
خانزدای تصویب آییننامه ساماندهی عشایر در شورای عالی عشایری را از اقدامات بسیار خوب در این حوزه برشمرد و گفت: هماهنگی بین دستگاهها برای رفع مشکلات جامعه عشایری و نقش دیگر دستگاهها در قبال عشایر از دستاوردهای این آییننامه است.
فرماندار ویژه دهلران نیز در این نشست به حضور یکهزار و ۵۰۰خانوار عشایری در این شهرستان اشاره کرد و افزود: عشایر این شهرستان دارای ۱۵۰هزار رأس دام هستند که در مناطق قشلاقی شهرستان و به ویژه در بخش مرکزی مستقر هستند.
«لطیف صادقی» با بیان اینکه ارزش تولیدات عشایر این شهرستان در سال ۱۰میلیارد ریال است، اظهار کرد: با توسعه اراضی کشاورزی سطح مراتع این شهرستان نیز کاهش یافته و عشایر باید بر اساس ظرفیت مراتع در مناطق قشلاقی شهرستان مستقر شوند.
وی بر تعامل، همراهی و همکاری با عشایر بومی و کوچنده به این شهرستان تاکید کرد و گفت:حمایت از عشایر استان، شهرستان و کوچرو در دستور کار همه مسئولان این شهرستان قرار دارد چرا که عشایر قشر مولد و زحمتکش جامعه بوده و نقش مهمی در تولید محصولات مورد نیاز جامعه دارند.
فرماندار ویژه دهلران یادآور شد: عشایر کوچرو که از سایر استانها در مناطق قشلاقی دهلران مستقر میشوند به پروانه بهرهبرداری و داشتن کارت چرا توجه کنند و در محدودههای مشخص شده استقرار یابند.
صادقی ابراز کرد: عشایر کوچرو با رعایت فصل کوچ باید کارت چرای آنها با تعداد دام همخوانی داشته و از استقرار در حریم شهر خودداری کنند.
فرماندار ویژه دهلران از مدیران کل استانهای همدان،کرمانشاه و لرستان خواست که با اطلاع رسانی لازم به عشایر، از نزدیک شدن به نوار مرزی پرهیز و حدودات مرزی را رعایت کنند و بر لزوم تهیه بانک اطلاعات عشایر کوچرو تاکید کرد.
وی اظهار کرد: عشایر کوچرو باید به مسائل و موضوعاتی که توسط متولیان امور عشایر استان ایلام به آنها اعلام میشود توجه ویژه داشته باشند و هر گونه حمل و نقل دام عشایر با وسایل نقلیه انجام شود.
صادقی با اشاره به اجرای سرشماری کشاورزی در کشور، یادآور شد: عشایر کوچرو در این خصوص با مأموران سرشماری همکاری و آمار دقیق در اختیار مأموران قرار دهند.
سرهنگ «فیضاله آزاد خانی» فرمانده هنگ مرزی دهلران نیز در این نشست، اظهار کرد: پلاک کُوبی دام عشایر، آمار و تعداد دام و خانوارهای عشایر کوچرو و صدور کارت عشایر باید مورد توجه قرار گیرد و به طور قطع از ورود عشایر به نوار مرز جلوگیری شود.
سرهنگ «سید مختار باویر» فرمانده انتظامی دهلران نیز اظهار کرد: تمهیدات لازم برای جلوگیری از هر گونه نزاع در بین خانوارهای عشایری فراهم شود.
به گزارش ایرنا، این نشست، با حضور فرماندار ویژه دهلران، فرمانده بسیج عشایر استان و جمعی از مسئولان شهرستان دهلران به صورت وبیناری با مدیران کل امور عشایر استانهای همدان،کرمانشاه و لرستان برگزار شد.
در این نشست مقرر شد که مدیران کل امور عشایر استان های همدان،کرمانشاه و لرستان در بحث تامین آب شرب عشایر، ارائه خدمات دامپزشکی و واکسیناسیون دام و پلاک کوبی دام عشایر کوچنده از این استانها به ایلام همکاری و تعامل لازم را داشته باشند.
نظر شما