به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از تاس، «دیمیتری پسکوف» در گفتوگو با خبرنگاران اعلام کرد: کرملین از نزدیک، تحولات سوریه را رصد می کند و با متحدان سوری خود در دمشق به صورت مستمر، در تماس است.
وی از آمادگی مسکو برای افزایش کمک ها به دمشق برای مقابله با تروریست های تکفیری خبر داد و گفت: بسته به شرایط، امکان تغییر سطح کمک های روسیه به سوریه برای مقابله با مسلحین و از بین بردن تهدید آنها وجود دارد.
به گزارش ایرنا، گروههای تروریستی از بامداد ۷ آذر ماه ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با حمایت برخی از کشورها، اقدام به حمله به مواضع ارتش سوریه و شهرها و روستاها در مناطق شمال غربی و غرب سوریه کردند. مقامات سوریه تاکنون در مناسبت های مختلف دولت ترکیه را حامی گروههای مسلح مستقر در شمال سوریه دانسته و خواهان پایان دادن به این حمایت و پایان اشغال خاک شمال سوریه از سوی ارتش ترکیه شده اند.
این حملات تروریستها علیه مواضع ارتش سوریه، توافق آتشبس منعقد شده در سال ۲۰۲۰ را نقض کرد زیرا این مناطق، مشمول توافقنامه «کاهش تنش» است که با تضمین ترکیه در آستانه امضا شد و شامل مناطقی در ادلب، حومه حلب و بخشهایی از حماه و لاذقیه نیز میشود.
براساس توافق سال ۲۰۱۷ میلادی میان ایران، روسیه و ترکیه به عنوان کشورهای ضامن صلح آستانه، چهار منطقه امن در سوریه (کاهش تنش) ایجاد شد.
سه منطقه در سال ۲۰۱۸ میلادی به کنترل ارتش سوریه درآمد اما منطقه چهارم که استان ادلب در شمال غربی سوریه، بخشهایی از استانهای لاذقیه، حماه و حلب را در بر میگیرد، هنوز در دست گروههای تروریستی قرار دارد و گفته میشود که کنترل این منطقه بیشتر در اختیار گروه تروریستی هیات تحریرالشام (جبهه النصره) است.
اواخر تابستان سال ۲۰۱۸ میلادی، سران روسیه و ترکیه در سوچی روسیه به توافقی دست یافتند که طی آن ترکیه وعده داد، بدون خون ریزی، تروریستهای مستقر در این منطقه را خارج یا خلع سلاح کند، اتفاقی که از دید ناظران، تا امروز رخ نداده و تروریستها در این منطقه، به نیروهای نظامی سوریه یا پایگاه روسیه در اطراف این منطقه حمله میکنند. این گروههای تروریست از روز هفتم آذرماه جاری نیز دور جدید حملات گسترده خود علیه مواضع ارتش و شهرهای سوریه را آغاز کرده اند و هم اکنون نبردها در جبهه شهر حماه ا شدت در جریان است.
نظر شما