۱۶ آذر ۱۴۰۳، ۸:۱۷
کد خبرنگار: 860
کد خبر: 85681229
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

دانشجو، نماد استقلال و پرچمدار هویت

۱۶ آذر ۱۴۰۳، ۸:۱۷
کد خبر: 85681229
دانشجو، نماد استقلال و پرچمدار هویت

بروجرد - ایرنا - ۱۶ آذر ۱۳۳۲ سنگ فرش دانشکده فنی دانشگاه تهران آغشته به خون سه دانشجو و آن روز آغازی بر ایفای نقش سیاسی، اجتماعی و مسوولیت پذیری دانشجویان شد.

به گزارش ایرنا روز دانشجو، به یاد سه دانشجو که هنگام اعتراض به دیدار رسمی ریچارد نیکسون معاون رئیس جمهور وقت ایالات متحده آمریکا و همچنین از سرگیری روابط ایران با بریتانیا، در تاریخ ۱۶ آذر ۱۳۳۲ (حدود چهار ماه پس از کودتای ۲۸ مرداد همان سال) در دانشگاه تهران نقش بر زمین شدند گرامی داشته می‌شود.

۱۶ آذر، توسط کنفدراسیون دانشجویان ایرانی خارج از کشور که مرکز اجتماع و مباحثه مخالفان حکومت پهلوی در خارج از ایران بود، روز دانشجو نامیده شد.

دانشجویان پس از آن، هر سال در این روز اعتصاب های دانشجویی به راه می‌انداختند و در واقع ۱۶ آذرماه به معیار خوبی برای ارزیابی میزان نفرت از حکومت شاه و توانایی و نفوذ مخالفان در بین روشنفکران، تبدیل شد.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی و تحول بنیادی در حوزه های دانشگاه و دانشجویی این روز نه تنها در تقویم فراموش نشد بلکه شهدای دانشجو ۱۳۳۲ بیش از گذشته مظهر هویت ملی و اسلامی شدند.

دانشجویان آزاده درخشان تر از قبل در بیش از چهار دهه انقلاب تا کنون خوش درخشیده اند و در برهه های حساس سکاندار مسائل کشور بودند.

بدون شک حفظ اصول و شعار انقلاب اسلامی در اول انقلاب، حضور در میدان جنگ تحمیلی و سازندگی کشور تا رشد و بالندگی علمی و هویت بخشی به انقلاب اسلامی ایران در کنار دستیابی به علوم روز دنیا حاصل نقش آفرینی دانشجویان بوده است.

اکنون نیز ۱۶ آذر فرصتی برای بیان نقش مهم و دستاوردهای دانشجویان در عرصه های مختلف فرهنگی و اجتماعی است و دکتر مسعود پزشکیان رئیس جمهور اسلامی ایران با برنامه حضور مدیران در برنامه های روز دانشجو را متفاوت از سال های قبل ابلاغ کرد.

بنا بر گفته رشید جعفرپور قائم مقام معاون فرهنگی وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری در خصوص سیاست گذاری دولت در نخستین رویداد دانشجویی همزمان با فعالیت دولت چهاردهم ،امسال یک ابلاغیه ۱۹ بندی به دانشگاه‌ها ارسال شده تا براساس ۱۹ بند مذکور فعالیت‌هایی را انجام دهند.

مهم‌ترین موضوعی که در این ابلاغیه عنوان شده، این است که عمده فعالیت‌های دانشگاهی توسط خود دانشجویان همراه با خلاقیت و نوآوری انجام شود.

۱۶ آذر و روحیه حق طلبی دانشجویان
رئیس دانشگاه آیت الله بروجردی گفت: ۱۶ آذرماه همواره یادآور روحیه حق‌طلبی، استقلال‌خواهی و تلاش برای عدالت‌خواهی دانشجویان است.

احمدرضا مظاهری به مناسبت روز دانشجو در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ۱۶ آذر امسال با روز جمعه همزمان شده که این تقارن فرصتی مغتنم برای گرامیداشت این روز مهم در فضایی معنوی و اجتماعی است.

وی با اشاره به حضور گسترده و هماهنگ اساتید، کارکنان و دانشجویان این دانشگاه در مراسم نماز جمعه این هفته شهرستان افزود: حضور دانشگاهیان در نماز جمعه نمادی از پیوند عمیق میان علم، ایمان و مسوولیت‌پذیری اجتماعی است.

رئیس دانشگاه آیت الله بروجردی بیان کرد: اساتید، کارکنان و دانشجویان این دانشگاه به صورت هماهنگ و منسجم در این مراسم حضور خواهند یافت تا ضمن گرامیداشت روز دانشجو، پیام همبستگی و وحدت خود را به جامعه منتقل کنند، همچنین این حضور فرصتی برای تاکید بر مسوولیت اجتماعی و ارتباط نزدیک‌تر دانشگاه با مردم است.

مظاهری اضافه کرد: حضور در چنین رویدادهایی به ما یادآوری می‌کند که رسالت دانشگاه تنها در فضای علمی خلاصه نمی‌شود، بلکه در تقویت ارزش‌های دینی، فرهنگی و اجتماعی نیز نقش‌آفرین است.

وی ادامه داد: ۱۶ آذر، در نماز جمعه حاضر خواهیم شد تا با تجدید میثاق با آرمان‌های انقلاب اسلامی و شهدای دانشجو، بر تعهد خود به مسیر توسعه و پیشرفت کشور تاکید کنیم.

مسوولیت پذیدی از ویژگی های هویتی دانشجو است

حجت الاسلام مصطفی تیموری استاد حوزه و دانشگاه نیز به ویژگی های هویتی دانشجو در عصر حاضر اشاره کرد و افزود: شرایط سیاسی، اجتماعی و فرهنگی زمینه مناسبی برای ایفای نقش هویتی را فراهم کرده و هویت دینی انقلاب و رشد علمی بومی دو شاخصه عزت آفرین برای دانشجویان است.

وی ادامه داد: امروز فضای علمی و فرصت های مطالعاتی پیش رو در جامعه دانشگاهی زمینه علم اندوزی و کسب مراتب علمی را برای دانشجویان فراهم نموده است که این رشد علمی باید همراه با مسئولیت پذیری و هویت آفرینی اجتماعی باشد.

این استاد دانشگاه به دستاورد جنبش دانشجویی قبل و پس از پیروزی انقلاب اشاره کرد و افزود: خاستگاه جنبش های دانشجویی قبلا معطوف به مبارزه با دخالت بیگانگان، نفی سلطه گری،فریاد آزادی خواهی، عدالت طلبی و جریان آفرینی مبارزه با دستگاه حاکم بود ولی پس از انقلاب با تغییر ماهیت، به حفظ دستاوردهای انقلاب، دفاع مستحکم از هویت استقلال طلبی و مبارزه با بیگانگان و استکبار در عرصه های ملی و بین المللی تبدیل شد و گام در مسیر تمدن سازی نوین اسلامی نهاد.

حجت‌الاسلام تیموری با تاکید بر فراز و نشیب های جنبش دانشجویی در سال های اخیر تصریح کرد: تنوع فعالیت های اجتماعی با شرایط خاص کشور رشد مناسبی داشته و همواره در مسائل و تصمیمات سیاسی اجتماعی کشور تاثیر گذار بوده اگرچه در مواقعی دچار برخی انحرافات جزئی شده اما دانشجو در سال های سخت پرچمدار استقلال و نماد هویت دینی و ملی بوده است.

امروز دوران دانشجویی به عنوان فصل مهمی از زندگی با انگیزه بالای علم آموزی، اندیشه های نو و خلاق توام با مسئولیت اجتماعی و پیشران مطالبه گری نیازمند توجه بیشتر و فراهم نمودن زمینه فعالیت های گوناگون است.

همچنین لزوم توجه به نیازهای اولیه تحصیل و تعریف نقش اجتماعی با انجمن های تخصصی در کمک به رشد و توسعه اجتماعی و هویت آفرینی دانشجویان موثر است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha