مهمترین اخبار کوتاه اقتصادی در چهارمحال و بختیاری

شهرکرد - ایرنا - افزایش اعتبارات تملک‌دارایی بخشی کشاورزی، اعلام فراخوان انتخاب صادرکننده نمونه و نقره داغ شدن محموله ورق‌های چوبی قاچاق از مهمترین خبرهای کوتاه اقتصادی چهارمحال و بختیاری در روز شنبه ۱۷ آذرماه است.

به گزارش ایرنا، رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به کسب رتبه نخست این سازمان در نسبت اعتبارات مصوب تملک‌دارایی‌های سرمایه‌ای ابلاغی به کل اعتبارات مصوب استان در سال ۱۴۰۲ گفت: اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای این سازمان در ۲ سال اخیر ۶۳ درصد افزایش یافته است.

حسین برزگر تاکید کرد:‌ مجموع اعتبارات تملک‌دارایی‌های سرمایه‌ای جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری در سال گذشته ۲ هزار و ۶۲۹ میلیارد و ۳۱۶ میلیون ریال و در سال ۱۴۰۱ برابر ۲ هزار و ۲۱۲ میلیارد و ۸۵۷ میلیون ریال بود.

وی افزود:‌ این اعتبارات در ۲ سال اخیر نسبت به سال‌های قبل از آن ۶۳ درصد رشد پیدا کرد و باعث ایجاد تحول در زیرساخت‌های بخش کشاورزی چهارمحال و بختیاری است.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: در این استان توسعه کشاورزی مولفه اصلی در جهش تولید و دستیابی به امنیت غذایی است.

حسین بهرامی تاکید کرد:‌ توسعه فعالیت‌های بخش کشاورزی در زمینه‌های دام، طیور، آبزیان، زراعت، باغبانی، صنایع‌تبدیلی و تکمیلی نقش اصلی و اساسی در جهش تولید چهارمحال و بختیاری دارد.

وی افزود: رویکرد سازمان جهاد کشاورزی استان منطبق با اسناد بالادستی، سند آمایش سرزمینی و ملاحظه‌های مورد نظر در تدوین سند توسعه برنامه هفتم بخش کشاورزی به‌نحوی است که در غرب استان با وجود منابع آبی حرکت به سمت‌وسوی تامین آب و توسعه باغات در زمین‌های شیب‌دار و در شرق استان با محدودیت منابع آبی حرکت به سمت‌وسوی توسعه گلخانه‌ها و کشت‌های متراکم، ایجاد زیرساخت مجتمع‌های کشاورزی و ایجاد سامانه نوین آبیاری و مرمت و بازسازی قنوات است.

بهرامی به اختصاص ۶۴ درصد این اعتبارات برای ۲۶۷ طرح حوزه آب و خاک چهارمحال و بختیاری اشاره و تصریح کرد: این طرح‌ها شامل جاده‌های دسترسی مزارع ۲۲ پروژه، مرمت و لایروبی قنوات در قالب ۱۵۴ رشته، تامین آب برای توسعه باغات در زمین‌های شیب‌دار در قالب ۲۲ طرح با چهار هزار و ۵۰۰ هکتار، ایجاد سامانه نوین آبیاری برای یک‌هزار و ۳۲۰ هکتار، مرمت و بازسازی کانال‌های انتقال آب ۶۳ پروژه، احداث استخرهای ذخیره آب به تعداد ۶ طرح است.

وی یادآور شد: بقیه این اعتبارات در بخش‌های زراعت و ترویج، اصلاح و نوسازی باغات، سنددار کردن و کاداستر زمین‌ها، تکمیل زیرساخت‌های مجتمع دام و پروژه‌های مرتبط هزینه شده است.

به گزارش ایرنا، یک چهارم تولید ناخالص داخلی و یک پنجم اشتغال چهارمحال و بختیاری به بخش کشاورزی وابسته و از مجموع زمین‌های استان ۲۵۰ هزار هکتار برابر ۱۵ درصد سطح زیرکشت زمین‌های کشاورزی است.

هم‌اکنون ۷۹ هزار بهره‌بردار با تولید سالانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در چهارمحال و بختیاری فعال هستند.

فراخوان ثبت‌نام برای انتخاب صادرکنندگان برگزیده استانی سال ۱۴۰۳

رییس اداره توسعه تجارت خارجی اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری گفت: ثبت‌نام، ارزیابی و انتخاب صادرکنندگان برگزیده استانی سال‌جاری آغاز شد و براساس فراخوان سازمان توسعه تجارت ایران، ثبت‌نام تمامی متقاضیان تا پایان ساعت ۲۴ روز پنجشنبه ۲۲ آذرماه جاری ادامه دارد.

مهراب جمال‌پور تاکید کرد: متقاضیان دارای شرایط می‌توانند با مراجعه به سامانهhttps://topexporter.tpo.ir نسبت به نام‌نویسی و بارگذاری اطلاعات اقدام کنند.

ضبط محموله ورق چوبی

معاون نظارت، بازرسی و حمایت از مصرف‌کنندگان اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری گفت: محموله ورق‌های چوبی قاچاق در این استان ضبط شد که ارزش این محموله کشف شده برابر نظریه کارشناسان ۱۵۸ میلیارد ریال برآورد شده است.

به‌گزارش ایرنا به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت استان، بیژن بهرامی تاکید کرد: در این رابطه ۲ نفر مظنون شناسایی و پس از تشکیل پرونده به مراجع ذی‌صلاح در اداره‌کل تعزیرات حکومتی چهارمحال و بختیاری معرفی شدند.

بهرامی تصریح کرد: بازرسان اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری در عملیات میدانی از یک واحد صنفی توزیعی موفق به شناسایی یک انبار چوب ام. دی. اف (MDF) شدند که موجودی این مکان در سامانه جامع انبارها ثبت نشده بود.

وی یادآور شد: در این انبار ۶ هزار و ۳۱۰ ورق انوع چوب، خمیر چوب و مشتقات چوبی بدون شناسه و سریال کالا با نام‌های تجاری متفاوت کشف شده است.

معاون نظارت، بازرسی و حمایت از مصرف‌کنندگان اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: برابر ضوابط تعیینی دولت، تمامی واحدهای تولیدی، صنوف و شرکت‌های پخش باید برای مشخص شدن مقدار موجودی و همچنین میزان خرید و فروش کالا در سامانه جامع انبارها و مراکز نگهداری کالا از سوی صاحب کالا ثبت شوند و ثبت نکردن تخلف، براساس ماده ۶ مکرر ۲ به‌عنوان قاچاق کالا مورد رسیدگی قرار می‌گیرد.

بهرامی گفت: چنانچه اقلام مورد نظر که از قبل اطلاع‌رسانی شده است اگر هر یک از مراحل خرید و فروش در سامانه ثبت نشود، در صورت مشاهده از سوی بازرسان اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری به‌عنوان قاچاق و عرضه خارج از شبکه تلقی و علاوه بر تشکیل پرونده تعزیراتی با متخلفان برخورد قانونی می‌شود.

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری ۱۲ شهرستان با بیش از یک میلیون نفر جمعیت دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha