به گزارش خبرنگار ایرنا، مرکبات مازندران پس از برنج دومین محصول مهم اقتصادی و منبع درآمد کشاورزی استان است؛ محصولی که تولید مازاد بر مصرف داخلی با نگاه اقتصادی دولت چهاردهم و با تعیین استانداردهای صادراتی از سوی طرف مقابل این روزها تاییدیه کشورهای اوراسیا و حتی چین را هم اخذ کرده و تولیدکنندگان و تجار مازندرانی برای تحقق این امر به صف شدند.
صادرات محور کردن محصولات کشاورزی مازندران دستکم طی سال های گذشته ترجیع بند اظهارات کارشناسان و مسوولان در سطوح مختلف بود و به همین دلیل در ماه های گذشته اصلاح و بازسازی باغ های مرکبات برای دستیابی به محصولی بازار پسند در آن سوی مرزها در دستور کار قرار گرفت و در کنار آن تعداد سورتینگ ها و مراکز بسته بندی نیز از ۲۰۰ به ۹۰۰ واحد افزایش یافت تا زنجیره صادرات پس از باغ هم تکمیل شود.
ظرفیت انبارداری محصولات کشاورزی مازندران هم بر همین مبنا از ۸۰۰ هزار تن با توسعه سردخانه ها به یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن رسید.
همه این اتفاقات خوشایند و مثبت برای صادرات محور کردن محصولات کشاورزی مازندران به ویژه مرکبات که دستکم نیمی از تولید حدود سه میلیون تنی آن مازاد بر مصرف داخلی است، فراهم شد و اکنون مسوولان ارشد استان مازندران معتقدند که مرکبات مازندران توان رقابت در بازارهای جهانی را دارد و در کنار صادرات به کشورهای همسایه مانند روسیه، عراق و افغانستان به بازار هدف جدید به نام کشور چین و همچنین اوراسیا دست یافتند
صادرات مرکبات مازندران از مرز ۶۰ هزار تن گذشت
در این پیوند معاون امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: از ابتدای مهرماه صادرات مرکبات استان آغاز شد و طی این مدت میزان صادرات از مازندران از ۶۰ هزار تن گذشت.
حسین ملایی با اشاره به اینکه برداشت محصول مرکبات استان کماکان ادامه دارد، اظهار کرد: در کنار اینکه محصول مرکبات به بازار عرضه میشود بحث ذخیرهسازی و همچنین صادرات آن نیز درحال انجام است.
وی به تکاپوی باغداران مازندران اشاره کرد و افزود: امیدواریم با تدابیر اندیشیده شده شاهد رونق و توسعه تولید مرکبات در استان باشیم و در حدود ۷۵ روز اخیر ۵۰ هزار تن نارنگی و بیش از ۱۰ هزار تن پرتقال صادرات شده و این رویه همچنان ادامه دارد.
ملایی با تاکید بر اینکه باغداران نگران سرمازدگی و یخزدگی محصول مرکبات مازندران نباشند، خاطرنشان کرد: براساس اعلام هواشناسی طی ۱۰ دوز آینده سرمازدگی و یخزدگی نداریم.
طبق آمارهای رسمی، مجموع باغ های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار است که از این میزان ۱۱۰ هزار هکتار ارقام بارده هستند. همچنین از مجموع باغات مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.
برداشت مرکبات مازندران با ارقام زودرس نارنگی از اواخر شهریور امسال آغاز شد و اکنون باغداران در حال برداشت پرتقال هستند.
مازندران با دارا بودن ۱.۵ درصد از اراضی کشور و ۲.۵ درصد اراضی کشاورزی کشور سالانه بیش از هفت میلیون تن محصولات کشاورزی تولید می کند که ۱۰ درصد ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است. به طور متوسط در یک هکتار باغ مرکبات ۳۰ تن محصول برداشت می شود.
نظر شما