۱۷ آذر ۱۴۰۳، ۸:۰۶
کد خبرنگار: 2785
کد خبر: 85681908
T T
۳ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

منطقه خرمنه سر طارم از بهترین زیستگاه‌های شمالغرب کشور برای پلنگ است

زنجان - ایرنا - معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره‌ کل محیط استان زنجان با بیان اینکه منطقه خرمنه سر طارم از بهترین زیستگاه‌های شمالغرب کشور برای گونه پلنگ است، گفت: ۶ قلاده پلنگ در سال‌های ۹۰، ۹۴ و ۹۵ در منطقه شکار ممنوع خرمنه سر طارم فیلمبرداری شده است و روز گذشته برای بار چهارم، مستندسازی دقیق از حضور پلنگ در این منطقه انجام شد.

امجد باقری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: همکاران محیط زیست در پایش صورت گرفته به همراه همیاران محیط زیست در منطقه شکار ممنوع خرمنه سر طارم، یک قلاده پلنگ را مشاهده و تصویر برداری کردند.

وی با اشاره به ظرفیت منطقه خرمنه سر طارم برای زیست گونه پلنگ، اضافه کرد: این منطقه به اندازه کافی طعمه برای پلنگ دارد و علاوه بر آن کل و بز، گراز و گونه های دیگری نیز وجود دارند که طعمه پلنگ هستند.

این مسوول با بیان اینکه به لحاظ زیستگاهی منطقه شکار ممنوع خرمنه سر ویژگی های لازم را برای زیست پلنگ دارد، گفت: این منطقه طبق مشاهدات و گزارش های دریافتی زیستگاه بسیار فوق العاده ای برای این گونه جانوری است.

باقری با بیان اینکه گزارش های متعدد، آثار و علائم و حتی ردپای پلنگ در این منطقه از سوی محیطبانان ، همیاران محلی و دوستداران محیط زیست گزارش شده است، افزود: خوشبختانه روز گذشته همکاران این اداره کل در گشت و کنترل در این منطقه موفق شدند، پلنگ را مشاهده و ثبت کنند.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره‌ کل محیط استان زنجان ادامه داد: علاوه بر منطقه شکار ممنوع خرمنه سر طارم و منطقه حفاظت شده بخش کوهستانی، مناطق حفاظت شده سرخ و آباد و فیله خاصه نیز یکی از بهترین زیستگاه های پلنگ به شمار می رود و در بخش کوهستانی شکار ممنوع خراسانلو هم می تواند از این گونه وجود داشته باشد هر چند ثبت صورت نگرفته است.

وی خاطر نشان کرد: گزارش هایی از وجود پلنگ در این منطقه دریافت شده است و در مجموع به شهروندان توصیه می شود در مراجعه به این مناطق به اندازه کافی هشدارهای لازم را رعایت کنند تا خطری متوجه آنان نشود.

کوه‌های واقع در شهرستان طارم و منطقه قره پشتلو شهرستان زنجان، زیستگاه و مامن پلنگ در این استان است و با توجه به اینکه پلنگ، استتار شونده قهار و ماهری است و بر حسب غریزه ذاتی خود را از چشم‌ها پنهان نگه می‌دارد بنابراین مشاهده آن به ندرت اتفاق می‌افتد.

این گونه جانوری شاخص و نادر، حیوانی قلمرو طلب است و اگر طعمه کافی در زیستگاه داشته باشد در این صورت به دام‌های اهلی و انسان‌ها نزدیک نمی‌شود.

کل، بز و گراز و در مواقعی نیز خرگوش‌ها، غذای دلخواه پلنگ‌ها هستند بنابرین این جانور بسیار زیبا در این ۲ منطقه از زنجان مشکلی به لحاظ وجود طعمه و شکار ندارد.

منطقه حفاظت شده سرخ آباد در شهرستان‌های زنجان و طارم با مساحت ۱۲۲ هزار و ۶۱۸ هکتار از سال ۱۳۷۵ تحت حفاظت قرار گرفته است که دشت سهرین این منطقه یک زیستگاه با ارزش آهو محسوب می‌شود و منطقه شکار ممنوع خرمنه سر نیز به وسعت حدود ۷۷ هزار و ۸۸۵ هکتار در شمال استان زنجان و دامنه جنوبی سلسله جبال البرز واقع شده است.

حیات وحش منطقه شامل کل و بز، خرس قهوه‌ای، پلنگ، سیاه گوش، گرگ، گربه وحشی، کفتار، گراز، کبک دری، کبک چیل، طرلان، دلیجه، شاه بوف، عقاب طلایی و انواع پاسری فرم‌ها بوده و گونه‌های گیاهی آن نیز نظیر ارس، بلوط، گردو، بنه، ازگیل، زالزالک، سیاه تلو، افرا، داغداغان، ولیک، آلبالوتلخه، بادام کوهی، راش و انواع گون است.

منطقه شکار ممنوع خراسانلو، واقع در شهرستان‌های ابهر - خرمدره نیز به دلیل داشتن آب و هوای معتدل کوهستانی و زمین‌های حاصلخیز از تنوع گونه‌های گیاهی و جانوری خاصی برخوردار است و بیش از ۱۳ نوع پستاندار از جمله قوچ و میش ارمنی و البرزی، آهو، پلنگ، خرس قهوه‌ای، خوک وحشی، گرگ و سیاه گوش و ۲۲ گونه از انواع پرندگان چون کرکس، قرقی، سینه سرخ ایرانی، دلیجه، سارگپه در این منطقه زیست می‌کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha