به گزارش ایرنا، عقبماندگی در توسعه اینترنت ثابت یکی از مسائلی است که حداقل در ۲ دولت گذشته بارها به آن اشاره شده است. گزارشهای فصلی رگولاتوری نشان میدهد توسعه اینترنت ثابت در سه سال گذشته تقریباً روی مرز ۱۱ میلیون کاربر مانده و رشدی را تجربه نکرده است.
«ستار هاشمی» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره برنامهای که این وزارتخانه برای توسعه اینترنت ثابت دارد، گفت: برای اینکه بتوانیم موضوع را بهتر تبیین کنیم لازم است که وضعیت موجود و آمارهایی که در این خصوص وجود دارد را مرور کنیم. آمار و ارقام حاکی از این است که نسبت ترافیک ثابت به ترافیک سیار در عرصههای بینالمللی و قالب استاندارد ۳۰ به ۷۰ است؛ یعنی در دنیا عمده ترافیک روی بخش ثابت است و قسمت اندکی از آن بر شبکه سیار وجود دارد. روایت دیگری نیز وجود دارد که این نسبت را ۲۰ به ۸۰ نشان میدهد.
توسعه اینترنت ثابت به تدبیر ویژه نیاز دارد
هاشمی افزود: زمانی که میزان ترافیک در دنیا را با کشور خودمان مقایسه میکنیم، میبینیم که این نسبت دقیقاً برعکس است و عمده بار ترافیکی ما روی بخش سیار وجود دارد. از طرف دیگر حجم ترافیکی که روی بخش ثابت داریم به ۳۰ درصد هم نمیرسد و رفع این مساله به یک تدبیر ویژه در بحث توسعه اینترنت ثابت نیاز دارد تا متناسب با رشد فناوری و تولید محتواهایی که در این خصوص انجام میشود، همچنان بتوانیم خدمات با کیفیت مناسبی را به مردم عزیز تقدیم کنیم.
با توسعهیافتن بستر فیبر نوری، نرخ استفاده از آن مطابق استاندارد جهانی باید بین ۳۰ تا ۷۰ درصد باشد که متاسفانه این عدد در کشور زیر چهار درصد است.
وزیر ارتباطات تصریح کرد: این ماجرا البته وجه دومی نیز دارد و آن، مصرف انرژی است. میزان مصرف انرژی در زیرساختهای سیار در مقایسه با زیرساخت ثابت بهصورت قابلملاحظهای بیشتر و به همین دلیل است که از توسعه اینترنت ثابت بهعنوان «صنایع سبز» یاد میکنند. به همین دلایل توسعه اینترنت ثابت را در دستور کار داریم و آن را دنبال میکنیم.
وی خاطرنشانکرد: نکته دیگر تکلیفی است که برای ایجاد پوشش فیبر نوری برای ۲۰ میلیون خانوار تا پایان برنامه هفتم پیشرفت داریم. اگر همه اینها را کنار هم بگذارید، ضرورت توسعه ارتباطات ثابت بیشازپیش مورد تاکید قرار میگیرید.
سیاست وزارت ارتباطات دولت چهاردهم توسعه اینترنت ثابت است
هاشمی تصریح کرد: سیاست وزارت ارتباطات در دولت چهاردهم توسعه اینترنت ثابت است. در جلساتی که با اپراتورها داشتیم نیز بر این مساله تأکید کردم که علاوه بر توسعه اینترنت، باید یک مطالعه بازار و نگاه اقتصادی نیز بر این موضوع حاکم باشد. اینگونه نباشد که ما بستر را آماده کنیم اما مردم به دلایل مختلف متقاضی استفاده از این سرویس نباشند.
وی تاکید کرد: لازمه این کار اولویتبندی و عملکردن بر اساس همین اولویتها است. در گذشته توسعه فیبر نوری با تمرکز بر اتصال و نه پوشش انجام شده است. زمانی که از پوشش صحبت میکنیم، یعنی ما توانستهایم فیبر را به ۳۰۰ متری مشترک برسانیم که ضرورتاً در این شکل اتصالی برقرار نیست اما اتصال یعنی مشترک ما بتواند از فیبر نوری بهرهبرداری کند.
وزیر ارتباطات خاطرنشانکرد: با توسعه یافتن بستر فیبر نوری، نرخ استفاده از آن مطابق استاندارد جهانی باید بین ۳۰ تا ۷۰ درصد باشد که این عدد در کشور زیر چهار درصد است. به همین دلیل نیاز است که در سیاستهای خود بازنگری و متناسب با نیاز، تغییراتی در آنها ایجاد کنیم. پروژه فیبرنوری را همراه با اولویتهای جدید دنبال میکنیم.
برای اپراتورها مشوقهای گوناگون درنظر گرفتهایم
هاشمی خاطرنشانکرد: زمانی که صحبت از اتصال به فیبر نوری میشود، حتماً باید پوشش وجود داشته باشد تا اتصال اتفاق بیفتد. ما نیز متناسب با نوع و میزان مصرف، اتصال به فیبر نوری را ایجاد میکنیم. برای ایجاد اتصال حتماً و لاجرم باید زیرساخت که همان پوشش است را نیز ایجاد کنید؛ اما اولویتها ممکن است متفاوت باشد. بهعنوانمثال در یک شهر کمجمعیت و متناسب با مصرفی که دارند، همان شبکه سلولی یا همراه در کوتاهمدت پاسخگو باشد. این در حالی است که در منطقهای با تراکم بالا، عملاً نیازمند به فیبر نوری هستند؛ بنابراین اولویت ما بر اساس نیازهای بخشهای مختلف خواهد بود.
وزیر ارتباطات درباره مشوقهایی که برای مشارکت بیشتر اپراتورها در ایجاد پوشش و اتصال به فیبر نوری در نظر گرفته شده است، تاکید کرد: مشوقهایی که در نظر گرفتهایم روی اتصال خواهد بود. به این شکل که ما مشوقهای لازم برای تجهیزات مدرنی که اپراتورها برای اتصال نیاز دارند را در اختیار آنها قرار میدهیم تا مردم عملاً از این ظرفیت ایجاد شده استفاده کنند.
نظر شما