جذابیت‌های «زمین‌گردشگری» خراسان رضوی باید معرفی شود

مشهد- ایرنا- معاون گردشگری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی گفت: جذابیت‌ها و ظرفیت‌های استان در زمینه «زمین‌گردشگری» (ژئوتوریسم) نیازمند معرفی است.

یوسف بیدخوری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: گردشگری مرتبط با طبیعت غیرزیستی، که به‌طور خاص ویژگی‌های زمین‌شناختی و زیبایی‌های طبیعت را مورد توجه قرار می‌دهد، با عنوان زمین‌گردشگری یا ژئوتوریسم شناخته می‌شود .

وی افزود: این شاخه گردشگری شامل انواع بسیار و مفاهیم متنوعی نظیر ژئوتوریسم جاده‌ای، فضاهای زیرزمینی و غارها، معدنی، شهری، آتشفشان،‌ فضایی، مبتنی بر جامعه، روستایی و غیره می‌شود.

معاون گردشگری اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی با اشاره به برنامه ریزی‌های انجام شده برای برگزاری رویداد زمین گردشگری در مشهد، افزود: این رویداد با هدف حفاظت از مناظر طبیعی و زمین گردشگری و نیز آگاهی‌بخشی به عموم برای جلوگیری از تخریب ها و نیز تلاش ارگان‌ها و نهادهای مرتبط استانی به منظور ثبت چهارمین ژئوپارک کشور در خراسان رضوی برگزار خواهد شد.

بیدخوری افزود: برنامه پیش رو به‌صورت یک رویداد سه‌روزه شامل برگزاری سمینار علمی زمین گردشگری (روز اول) توسط دانشگاه فردوسی مشهد، برگزاری نمایشگاه ها، کارگاه‌ها و نشست‌های تخصصی (روز دوم) توسط اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی و برنامه‌ریزی و اجرای تور عملی زمین گردشگری توسط اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی خواهد بود.

این مسوول افزود: مزایای توسعه این شاخه گردشگری (ژئوتوریسم) حفظ محیط زیست با شناخت ارزش داده‌ها، کمک به حفظ فرهنگ بومی و بافت اجتماعی روستایی، کمک به توسعه پایدار و متوازن مناطق محروم و تقویت اقتصاد بومی و در نهایت افزایش تعداد، تنوع و ماندگاری گردشگران و زائران است.

معاون گردشگری اداره کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی گفت: گردشگری زمین بر توسعه پایدار و بهبود وضعیت اقتصادی، طبیعی و فرهنگی مقصد با استفاده صحیح از منابع موجود و در نظر گرفتن منافع نسل‌های بعدی تأکید دارد.

بیدخوری افزود: دوره آموزشی راهنمایان زمین گردشگری از دوره‌های مصوب وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی است.

او اظهار کرد: یکی دیگر از دستاوردهای مهم مورد انتظار این رویداد، تعریف تقویم آموزشی بین اداره کل میراث فرهنگی، اداره کل زمین شناسی و دانشگاه فردوسی مشهد به منظور تربیت زمین شناسان به عنوان راهنمایان تور و رفع موانع و تسهیل برگزاری تورهای تخصصی زمین شناسی خواهد بود.

تاکنون بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ اثر تاریخی، فرهنگی و معنوی استان خراسان رضوی در فهرست آثار ملی ثبت شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha