محمد رضا حاجی رضا روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا در این رابطه بیان کرد: در جریان سرشاخه کاری، رقم گیاهی جدید که دارای عملکرد بهتر و بیشتری نسبت به نمونه قبلی است، به ریشه درخت موجود متصل میشود و با این کار در عین صرفه جویی در زمان برای باردهی و تولید محصول، کیفیت آن نیز ارتقا پیدا میکند.
وی افزود: همچنین انجام سرشاخه کاری (در موارد مورد نیاز به تشخیص کارشناسان) به دلیل نقش موثر در افزایش سطح تولید محصول و بالارفتن مرغوبیت آن، موجب بهبود درآمد بهرهبرداران نیز میشود و به همین دلیل ما شاهد استقبال باغداران قمی از این کار در قالب برنامه الگوی کشت استان هستیم.
وی با اشاره به این که باغات گردو از مهمترین باغاتی است که به تشخیص کارشناسان میتوان سرشاخه کاری را در آن انجام داد، ادامه داد: در همین رابطه طی سه سال گذشته، سرشاخه کاری در سطح ۲۵ هکتار از باغات گردو استان قم انجام شد که آثار مثبتی برای بهرهبرداران به همراه داشتهاست.
گفتنی است سرشاخه کاری درختان گردو به صورت علمی از نظر کارشناسان گامی مهم برای حرکت به سمت استفاده از ارقام بهتر و همچنین تولید با کیفیت محصول به شمار میرود که طی چند سال اخیر در استان انجام میشود و مورد استقبال کشاورزان قرار گرفتهاست.
به گزارش ایرنا، بخش کشاورزی قم در زمینههای مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن میتوان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخمگذار و تخم مرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبههای ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.
این بخش ۶ درصد از ارزشافزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در بخشهای مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال بیشاز ۸۵۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص دادهاست.
نظر شما