توسعه زیرساخت‌های برق خراسان‌شمالی با افزایش اعتبارات

بجنورد-ایرنا- صنعت برق خراسان شمالی که در سال‌های اخیر با شتاب بیشتری در حال توسعه است با اجرای طرح های زیربنایی و اثربخش، ظرفیت و پتانسیل تولید و تامین انرژی پایدار را در نقاط مختلف این دیار تسهیل کرده است.

به گزارش ایرنا، شرکت برق خراسان شمالی در چند سال اخیر برق رسانی به روستاها، آبادی ها، شهرک های روستایی، طرح نهضت ملی مسکن با اجرای طرح بهارستان که شامل اصلاح و بهسازی شبکه‌های فرسوده برق روستایی است را در اولویت قرار داده و اعتبارات این شرکت نیز در چند سال اخیر روند رو به رشدی داشته است.

جابجایی و مقاوم‌سازی پایه‌های برق در معابر روستایی، تأمین ولتاژ مطمئن مشترکین روستایی، اصلاح روشنایی معابر عمومی روستاها، اصلاح فرسودگی شبکه برق روستاهای مشمول طرح و توسعه شبکه و تأمین برق متقاضیان جدید انشعاب از اهداف اجرای طرح بهارستان است.

خراسان شمالی ۴۲۱ هزار مشترک برق دارد که از این تعداد ۳۴۸ هزار مشترک برق خانگی، مابقی مشترکان صنعتی، کشاورزی و سایر هستند که اکنون هوشمند سازی کنتورهای برق صنایع، اداره ها و سازمان ها، مشترکان پرمصرق خانگی در اولویت این شرکت قرار دارد.

اقدامات زیرساختی برق در خراسان شمالی در دولت چهاردهم شدت گرفته است و در این گزارش به بخشی از اقدامات در این زمینه با «حسن چاهی» مدیرعامل شرکت توزیع برق استان خواهیم پرداخت.

ایرنا: وضعیت مصرف برق استان در شرایط ناترازی انرژی در حال حاضر چگونه است؟

چاهی: شرکت توزیع برق خراسان‌شمالی اکنون برنامه نصب کنتور هوشمند را در راستای مدیریت مصرف برق مشترکان در بخش های مختلف در دست اجرا دارد که اکنون ۲۰ هزار کنتور هوشمند در سه سال اخیر برای رفع ناترازی انرژی برق در استان نصب شده است.

مصرف بهینه برق نقش موثری در کاهش ناترازی آن دارد که در این راستا تاکنون ۹۹ درصد کنتورهای بخش کشاورزی و صنعتی استان هوشمند سازی شده است که تلاش می کنیم کنتورهای سایر بخش ها را نیز هوشمند سازی شود.

یکهزار و ۹۸۴ مشترک پرمصرف برق خانگی در استان شناسایی و برای مدیریت مصرف، کنتورهای این مشترکان هوشمند شدند و این مشترکان بخش خانگی بیش از ۲.۵ برابر الگو برق مصرف می کردند که با تبدیل کنتورهای عادی به هوشمند، میزان مصرف آنها رصد و هشدارهای لازم داده می شود.

۲۰ مشترک نیز در خراسان شمالی بیش از چهار برابر الگو برق مصرف دارند که کنتور این خانواده‌ها نیز هوشمند شد.

این شرکت اکنون میزان مصرف برق صنایع، سازمان ها و اداره ها و همچنین مشترکان پرمصرف را از راه دور پایش می کند که این مهم توانسته میزان مصرف را تا ۳۰ درصد کاهش دهد.

ایرنا: چه میزان اعتبارات برای توسعه زیرساخت های برق خراسان شمالی جذب شده است؟

چاهی: سال ۱۴۰۰ به صنعت برق استان یکهزار و ۵۱۰ میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافت و در سال ۱۴۰۲ با افزایش حدود ۵۰ درصدی به ۲ هزار و ۴۵۰ میلیارد ریال رسید.

شرکت برق استان در سال ۱۴۰۳ سه هزار و ۱۱۰ میلیارد ریال اعتبار برای اجرای طرح های مختلف زیرساختی برق در استان اختصاص یافت که هزینه نیز شد که تکمیل طرح های نیمه تمام با جذب این اعتبارات روند رو به رشدی است.

سال جاری تاکنون ۲ هزار و ۹۰ میلیارد ریال اعتبار برای اجرای طرح های زیر ساختی در بخش های مختلف صنعت برق اختصاص یافته و هزینه شده است که تلاش می کنیم تا پایان سال جاری نیز با جذب وصول مطالبات و تعریف طرح ها اعتبار بیشتری جذب کنیم که پیش بینی می شود از اعتبار سال گذشته افزایش یابد.

ایرنا: شرکت برق در تکمیل طرح‌های مسکن ملی چه اقداماتی را انجام داده است؟

چاهی: ۹۸۳ میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل طرح های زیرساختی مسکن ملی استان در سه سال اخیر اختصاص یافته است.

جذب اعتبار برای طرح های مسکن ملی از اولویت ها است که تاکنون گام های بزرگی در این زمینه برداشته شده و با اجرای این طرح بیش از ۴۴ کیلومتر شبکه برق‌رسانی و در این خصوص ۴۴ دستگاه ترانس برای تقویت شبکه ملی مسکن در سه سال اخیر نصب و ساخته شد.

تلاش می شود اعتبار برق‌رسانی به واحدهای جدید مسکونی در سال جاری نیز جذب شود و هیچ مسکن جدید در استان بدون برق نباشد که در این راستا تلاش ها مضاعف شده است.

ایرنا: اقدام شرکت برق استان در حوزه روستایی را تشریح کنید؟

چاهی: سه سال گذشته ۱۷ روستای بی برق، ۳۴ شهرک روستایی بی برق در استان از خدمات شرکت برق بهره مند شدند که علاوه بر این ۴۰۳ روستا نیز در طرح بهارستان اصلاح و زیر پوشش قرار گرفت.

تعداد روستاهای برخوردار از برق خراسان شمالی بیش از ۹۴۰ پارچه است که از این تعداد ۷۲۱ روستای استان جمعیتی بالای ۲۰ خانوار و مابقی کمتر از این تعداد دارند.

اقدامات بسیار مهم و زیر بنایی در صنعت برق استان در چند سال اخیر اتفاق افتاد که امیدوار هستیم این روند داشته باشد.

بیش از ۱۴ هزار متقاضی برق در این روستاها و شهرک های روستایی سکونت دارند که خوشبخاته با اجرای طرح های برق رسانی به تمامی این افراد خدمات ارایه شد.

با وجود اینکه روستاها و آبادی های خراسان شمالی از جمعیت کمی برخوردار و پراکنده نیز هستند اما شرکت توزیع برق خراسان شمالی به تمامی این روستاها برق رسانی کرده و علاوه بر این حتی برخی از خانواده‌های عشایری که در مناطقی در فصولی از سال سکونت دارند نیز از نعمت برق برخوردار شدند.

ایرنا: خدمت رسانی به عشایر استان به چه شکل بوده است؟

چاهی: در این مدت؛ یک هزار و ۱۵۰ نیروگاه کوچک خورشیدی در اختیار خانوارهای عشایری قرار داده شد که از سوی خانواده‌های عشایری مورد استقبال قرار گرفته است و با تحویل این پنل های خورشیدی قابل حمل، یکهزار و ۱۵۰ نفر از خانوارهای عشایری از برق بهره مند شدند.

این پنل های خورشیدی با مشارکت اداره کل امور عشایری استان تهیه شده است که خدمتی هرچند کوچک به خانواده‌های عشایری تولید کننده ارائه شد که در مناطق ییلاقی و قشلاقی مختلف و دور دست این خطه سکونت دارند.

این پنل های خورشیدی شامل منبع تغذیه و کابل هایی است که به راحتی قابل حمل و استفاده برای عشایر خواهد بود و عشایر واجد شرایط استان تنها با پرداخت ۱۰ درصد مبلغ کل دستگاه ها را دریافت خواهند کرد، همچنین قدرت هر یک از این سامانه های خورشیدی ۱۰۰ وات است که به کمک آن حداقل چهار لامپ چادر عشایر روشن خواهد شد.

به گزارش ایرنا، خراسان شمالی ۴۲۱ هزار مشترک برق دارد که از این تعداد ۳۴۸ هزار مشترک برق خانگی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha