به گزارش ایرنا، گرد و غبار و آلاینده های جوی، چند روزی است که آسمان خراسانشمالی به ویژه شهرهای بجنورد و شیروان را عرصه جولان قرار داده است، در این میان گمان می رفت با فعالیت سامانه جوی، گرد غبار از آسمان رخب بربندد اما این مشکل همچنان گریبانگیر شهرها است.
کیفیت هوا در شهرهای استان در چند روز اخیر دستاویز آلاینده های جوی شده و افزایش غلظت ریزگردها، هوا را در وضعیت ناسالم و یا ناسالم برای گروه های حساس جامعه قرار داد.
منشا این آلودگی هوا، غبار محلی است که در این روزهای سرد، ماندگاری آن در آسمان استان بیشتر شده است.
ریزگردها پابرجا در آسمان
معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: علت کاهش کیفیت هوای این روزهای شهر بجنورد و شیروان، گرد و غبار محلی است.
حسین هراتی اظهار کرد: معابر خاکی در اطراف شهرها و خیزش گرد و غبار در اثر تردد خودروها، یکی از عوامل افزایش غلظت آلاینده ها در آسمان شهر است، البته پایداری هوا و وارونگی هوا نیز سبب ماندگاری غبار محلی و افزایش آلایندگی در آسمان شد.
وی گفت: فعالیت سنگ شکن ها یکی دیگر از علت های آلودگی هوا و افزایش غلظت آلایندگی در آسمان بجنورد است، اکنون چند واحد سنگ شکن در حریم بجنورد و هفت واحد سنگ شکن نیز در خارج از حریم شهر فعال است.
معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسانشمالی افزود: منشا آلودگی هوا در روزهای اخیر، گرد و غبار محلی است از این رو تنها راهکار در این زمینه، کاهش استفاده از خودروهای شخصی و کاهش تردد خودروها در معابر شهرها است.
وی اظهار کرد: شرایط آلودگی هوا در استان تا زمانی که پایداری هوا حاکم باشد، تداوم دارد در این باره اداره کل هواشناسی استان اعلام کرد که از فردا با ناپایداری هوا از غلظت آلاینده های جوی کاسته خواهد شد.
گرد و غبار محلی، منشا آلودگی هوا
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی در این باره گفت: هوای شهر شیروان امروز (شنبه) در وضعیت ناسالم برای همه گروههای جامعه قرار گرفت.
رضا شکاریان اظهار کرد: شاخص کیفی هوای شهر شیروان اکنون ۱۵۹ ثبت شد که در وضعیت ناسالم برای تمامی گروه های جامعه است.
وی با اشاره به آلودگی هوا در مرکز استان گفت: شاخص آلودگی هوا در شهر بجنورد اکنون ۱۱۱ ثبت شده است که در وضعیت ناسالم برای گروههای حساس جامعه قرار دارد.
شکاریان با بیان اینکه شاخص کیفی هوای بجنورد در شبانه روز گذشته ۱۳۵ در وضعیت ناسالم برای گروه های حساس قرار دارد، افزود: افزایش گرد و غبار و ریزگردها دلیل اصلی کاهش کیفیت هوا در استان است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی یادآور شد: کیفیت هوای استان از چند روز گذشته در چرخه ناسالم قرار گرفته است که علت آن، گرد و غبار محلی است که با توجه به پدیده وارونگی هوا، این مشکل تشدید شده است.
به گزارش ایرنا کیفیت هوای استان در چهار شهر شامل بجنورد، شیروان، اسفراین و جاجرم قابل سنجش است.
در شاخص سنجش هوا وضعیت صفر تا ۵۰ هوای پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه های حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای تمام گروه های سنی، ۲۰۱ تا ۳۰۰ خیلی ناسالم و بیش از ۳۰۰ خطرناک و بحرانی است.
هر چند گرد و غبار محلی یکی از علت های آلودگی هوای بجنورد اعلام می شود اما بیابان قره قوم ترکمنستان که از آن به عنوان بزرگترین کویر شنی جهان نام برده می شود، تیغ برنده تری دارد و بعضا گرد و غبار ناشی از آن در آسمان خراسان شمالی جا خشک می کند و غلظت آلاینده ها سبب آلودگی هوای خراسان شمالی می شود.
کانون های گرد و غبار در استان سمنان نیز از دیگر منشا آلودگی هوای خراسان شمالی به شمار می رود و بعضا کیفیت هوا در مناطق مختلف را تحت تاثیر قرار می دهد.
با توجه به موقعیت جغرافیایی شهر بجنورد و وجود کوه در اطراف شهر، ماندگاری هوا در آسمان این شهر بیشتر و در صورت آلودگی هوا حل مشکل سخت تر است.
نظر شما