اصغر پیرهادی روز شنبه در بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) افزود: استان همدان نزدیک به ۲ میلیون هکتار مساحت دارد که ۷۰۰ هزار هکتار آن اراضی ملی است که همه آنها حدنگاری شده و سند برایشان صادر شده است.
وی اظهار کرد: ۸۰۰ هزار هکتار از اراضی دستگاههای دولتی و اشخاص حقیقی نیز تاکنون حدنگاری شده است.
پیرهادی تصریح کرد: حدنگاری یا عملیات کاداستر مجموعه فعالیتهای مرتبط با حدنگار (کاداستر) است که شامل تهیه نقشه با استفاده از عکسها و تصاویر زمینی، هوایی، ماهوارهای، تبدیل رقومی عکسها و تهیه نقشه می شود که حدود یک قطعه زمین و مختصات جغرافیایی آن را متناسب با نقشه یو.تی.ام و زمان محور تعیین میکند.
وی ادامه داد: همه اشخاص حقیقی و دستگاههای دولتی موظفند که نسبت به حدنگاری اراضی و ساختمانهای خود اقدام کنند که تاکنون ۹۰ درصد از دستگاههای دولتی حدنگاری را انجام داده و سند املاک آنها صادر شده است.
مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان همدان گفت: اسناد بسیاری از ملاک کشاورزی، باغی و مسکونی قولنامهای یا عادی است که اگر مردم از مزایای حدنگاری اطلاع پیدا کنند به طور حتم نسبت به حدنگاری و دریافت سند جدید اقدام خواهند کرد.
وی افزود: استان همدان یک میلیون و ۱۱۴ هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد و در مجموع ۱۷ هزار سند مفروضی و مشاعی برای این اراضی صادر شده است.
این مسوول اظهار کرد: قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول نیز از سوم تیر ماه ۱۴۰۳ اجرایی شده است که در مرحله نخست همه مردم و اشخاص حقوقی موکلفند به مدت یک سال از اجرای قانون، نقشه یو.تی.ام املاک خود را در سامانه بارگزاری کنند.
پیرهادی بیان کرد: مردم برای حدنگاری املاک خود و تبدیل مبایعهنامه به سند غفلت نکنند چراکه ممکن است افراد سودجو از این غفلت استفاده کرده و املاک مردم را به نام خود ثبت کنند.
مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان همدان گفت: شهروندان برای صدور سند الکترونیکی در هر نقطه از کشور میتوانند با مراجعه به پایگاه رسمی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به نشانی www.ssaa.ir نسبت به ثبت درخواست و بارگذاری اسناد و مدارک خود اقدام کنند.
وی خاطرنشان کرد: پس از ثبت درخواست در این سامانه، کارشناسان ثبت اسناد و املاک پرونده را بررسی میکنند و در صورت تایید، پس از ۲ ماه از انتشار آگهی ثبتی، اسناد آنها صادر می شود.
این مسوول ادامه داد: از زمان راه اندازی سامانه ماده ۱۰، همه معاملات در سامانه ثبت الکترونیکی اموال غیر منقول انجام میشود و خارج از این نوبت، مراجع قضایی هیچگونه اقدامی بر روی پروندههای معاملات قولنامهای انجام نخواهند داد.
مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان همدان گفت: این قانون به منظور جلوگیری از وقوع جرائم کلاهبرداری و کاهش حجم پروندههای قضایی در حوزه املاک اجرایی شده است و پس از اجرای آن، انجام هرگونه معاملات دستی اعتباری نخواهد داشت.
پیرهادی با اشاره به اینکه سندهایی که از سوم تیرماه صادر شدهاند حق ابطال در محاکم قضایی را ندارند، ادامه داد: از این تاریخ (سوم تیر ۱۴۰۳) تنظیم قرارداد دستی معاملات در مشاوران املاک ممنوع شده است و مشاوران باید به صورت الکترونیکی معاملات را ثبت کنند.
این مسوول با اشاره به اینکه با اجرای این قانون معاملات کاغذی پس از این در محاکم قضایی اعتباری ندارد،اظهار کرد: مشاوران املاک نگران این موضوع نباشند چرا که با راه اندازی سامانه «کاتب» به راحتی میتوانند معاملات را به صورت الکترونیکی و با دریافت کد رهگیری انجام دهند.
وی افزود: بیش از ۸۰ درصد املاک روستایی استان اسناد بیع نامهای دارد که کشاورزان باید به منظور جلوگیری از اختلافات و تعیین دقیق حد و حدود اراضی خود هر چه زودتر نسبت به ثبت الکترونیکی سند اقدام کنند.
نظر شما