به گزارش خبرنگار ایرنا، مهدی عباسی روز شنبه در آیین گرامیداشت روز ملی و جهانی زیتون در زنجان، افزود: صنعت زیتون در کشور فراز و نشیب های زیادی را تجربه کرده و در این سال ها در کنار موفقیت ها اشکالات و مشکلاتی هم داشته است.
وی ادامه داد: در ۲ دهه اخیر واردات فله ای میوه خام زیتون برای حمایت از واحدهای روغن کشی صورت گرفت که مگس زیتون را برای کشور به ارمغان آورد و واردات کنسرو زیتون هم تا سال ۹۴ ادامه داشت.
عباسی به تشکیل فراکسیون زیتون در مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت: خروجی این حرکت، اعمال ممنوعیت واردات کنسرو زیتون بود و این تصمیم منجر به گشایش های خوبی شد.
وی با بیان اینکه صنعت زیتون در ایران توجیه اقتصادی دارد، گفت: استان زنجان نزدیک ۵۰ درصد زیتون کشور را تولید می کند و اکنون شمار واحدهای فرآوری زیتون در منطقه طارم از سه مورد در چند سال گذشته به ۱۵۰ واحد افزایش یافته است.
رییس شورای ملی زیتون ایران به مشکلات حوزه تولید زیتون اشاره کرد و گفت: امروز با وجود مشکل کم آبی در طارم شاهد انتقال آب از رودخانه قزل اوزن به اردبیل هستیم.
عباسی افزود: زیتون ۲ و نیم برابر برنج، توجیه اقتصادی دارد ولی ما آب مناطق دارای باغهای زیتون را به جاهایی انتقال می دهیم تا برنج کشت کنند و خود این مناطق با مشکل آب مواجه هستند.
وی به ضرورت برندسازی محصول زیتون کشور تاکید کرد و گفت: زیتون تولید ما بهترین کیفیت را دارد ولی هنوز نتوانسته ایم به نقطه مطلوب در تصاحب بازارها برسیم.
ضرورت بهره گیری از روش های نو در کشت و فرآوری زیتون
رییس اتاق بازرگانی،صنایع، معادن و کشاورزی زنجان نیز در این مراسم، گفت: زیتون را باید به صورت ویژه ببینیم چون امکان تولید آن در همه کشورها و شهرها فراهم نیست و آب و هوای خاص، موهبتی است که نصیب منطقه طارم زنجان شده است.
صمد یوسفی اصل با بیان اینکه استان زنجان بزرگترین تولید کننده زیتون در کشور است، افزود: این افتخار حاصل زحمات کشاورزان زحمتکش از گذشته تا امروز است.
وی خاطرنشان کرد: دنیا به سرعت در حال تغییر است از این رو باید در کشت، برداشت، فرآوری و تجارت زیتون به روش های نو توجه کرد و از روش های سنتی فاصله گرفت.
یوسفی اصل گفت: در این راستا باید از ظرفیت دانشگاه ها و مراکز علمی بهره ببریم.
در حال حاضر زنجان استان اول کشور در حوزه زیتون است و ۴۳ درصد تولید زیتون کشور را برعهده دارد.
امسال سطح زیر کشت زیتون در استان زنجان ۲۰ هزار هکتار بوده که ۱۶ هزار هکتار آن بارور است، این میزان سطح زیر کشت امسال ۱۲ درصد بیشتر از سال قبل است ولی با این حال میزان تولید زیتون در سال جاری ۶۵ درصد به دلیل شرایط اقلیمی و افت درختان کاهش پیدا کرده است.
یکی از برنامههای استان زنجان در حوزه زیتون توجه به حوزه برندسازی و بازار فروش این محصول است.
نظر شما