ادریس نریمانی روز شنبه به مناسبت پویش همگانی اطلاع رسانی تغذیه سالم با محوریت «روغن ها» در گفت و گو با ایرنا افزود: اصلاح شیوه زندگی بهویژه عادات غذائی مردم یک راهکار اساسی برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای غیر واگیر است و آموزش در زمینه رژیم غذائی مناسب اولین قدم مثبت در راستای پیشگیری از این بیماریهاست.
وی تصریح کرد: در همین راستا "پویش همگانی اطلاعرسانی تغذیه سالم " از تاریخ ۱۶ الی ۳۰ آذر ماه با محوریت " روغنها" و با شعار " روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم" همزمان با سراسر کشور در استان بوشهر برگزار شده است.
نریمانی یادآور شد: مجموع چربیهای رژیم غذایی شامل اسیدهای چرب غیراشباع (اسید چرب تک غیراشباع و اسید چرب چند غیراشباع)، اسیدهای چرب اشباع شده و اسیدهای چرب ترانس است.
وی تصریح کرد: اسیدهای چرب اشباع شده را میتوان در گوشتهای چرب، غذاهای لبنی و چربیها و روغنهای سفت مانند کره، روغن نیمه جامد، روغن نخل و روغن نارگیل و اسیدهای چرب ترانس در غذاهای پخته و سرخشده، تنقلات از پیش بستهبندی شده و گوشت یافت.
نریمانی ا با اشاره به اینکه اسید چرب ترانس به دو صورت صنعتی و طبیعی (در منابع حیوانی) وجود دارد ادامه داد: مصرف چربی ترانس تولید شده در صنعت با انسداد رگها خطر حمله قلبی را افزایش داده و سالانه باعث بروز تعداد زیادی مرگومیر در جهان میشوند.
کارشناس بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: چربیهای ترانس تولید شده در صنعت را میتوان حذف کرد و با چربیها یا روغنهای سالمتر بدون تغییر هزینه، طعم یا در دسترس بودن غذا جایگزین کرد.
وی افزود: چربیهای ترانس طبیعی در گوشت و غذاهای لبنی یافت میشوند و به همان اندازه چربی ترانس تولید شده در صنعت مضر هستند که میبایست چربیهای گوشت را جدا نمود و از لبنیات کمچرب استفاده کرد.
نریمانی تصریح کرد: برای اطلاع از مقدار چربی ترانس مواد غذایی باید به برچسب غذایی روی محصولات توجه کرد.
وی افزود: از گروه روغنهای دارای اسید چرب چند غیراشباع میتوان به روغن گلرنگ، آفتابگردان، گردو، دانهها و ماهیهای چرب و روغنهای دارای اسید چرب تک غیراشباع به کانولا، زیتون، بادامزمینی و روغنهای آجیل اشاره کرد.
نریمانی یادآور شد: روغنهای نیمه جامد بهتر است با روغنهای دارای اسید چرب غیراشباع جایگزین شوند.
کارشناس بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر خطاب به شهروندان این استان گفت: در برنامه غذایی هفتگی خود از روغنهای حاوی امگا ۳ مانند روغن کانولا استفاده کنید.
نظر شما